Ο αμπελώνας ιδρύθηκε το 2004 από τον κ. Jean Pierre Ponroy και τον γιο του Romain, οι οποίοι ειδικεύονται στην παραγωγή κρασιού AOC Reuilly.
Ο αμπελώνας εκτείνεται σε 5,50 εκτάρια σήμερα και οι πρώτες φυτεύσεις πραγματοποιήθηκαν το 2006 σε αργιλώδη ασβεστολιθικά εδάφη, σε μαρμαρυγιακά εδάφη και σε υψηλές τα terraces από χαλίκια και άμμο.
Ο Sauvignon μας παράγει ξηρούς και φρουτώδεις λευκούς οίνο...
... αποστέρηση και ζύμωση σε δεξαμενές από ανοξείδωτο χάλυβα 1.500 λ.
Μαλολακτική ζύμωση σε νέες γαλλικές δρύινες βαρέλες. Παλαίωση πάνω στις οινολάσπες του για 25 μήνες.
Δεν εφαρμόζεται ή εφαρμόζεται πολύ λίγο batonnage στο οινοποιείο μας, καθώς η προστασία από την οξείδωση συμβαίνει φυσικά από μόνη της με περίπου 5 εκ. οινολάσπες σε κάθε βαρέλι.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΕΥΣΗΣ
Tiramisu - νότες καφέ, κρέμας και κακάου...