...Το κριθάρι ανήκει στα αρχαιότερα καλλιεργούμενα φυτά. Όπως και το σιτάρι, καλλιεργήθηκε κατά την Νεολιθική Επανάσταση στη Μέση Ανατολή τουλάχιστον πριν από 10 χιλιάδες χρόνια. Ο σπόρος κριθαριού χρησιμοποιείται ευρέως για τροφή, τεχνικούς και ζωοτροφικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της βιομηχανίας ζυθοποιίας, στην παραγωγή κριθαριού και κριθαριού σε μορφή μαργαρίτας. Το κριθάρι είναι μία από τις πιο πολύτιμες συμπυκνωμένες ζωοτροφές, καθώς περιέχει πλήρη πρωτεΐνη, πλούσια σε άμυλο. Στη Ρωσία, έως και το 70% του κριθαριού χρησιμοποιείται για ζωοτροφικούς σκοπούς.