...Η Illivia Leone de Castris Negroamaro προέρχεται από τους αμπελώνες που βρίσκονται στον δήμο Σαλίτσε Σαλέντινο. Η συγκομιδή γίνεται χειρονακτικά προς το τέλος του Σεπτεμβρίου και εκτός από τα σταφύλια Negroamaro, συλλέγονται πολύ μικρές ποσότητες Malvasia Nera di Lecce. Αφού ολοκληρωθεί η συγκομιδή, οι τσαμπίδες που μεταφέρονται στο οινοποιείο θα οινοποιηθούν σε κόκκινο κρασί και μετά την περίοδο ζύμωσης, το Negroamaro Illivia ωριμάζει σε μεγάλες δρύινες δεξαμενές για δύο μήνες πριν από την εμπορία.
...Κρασί που προέρχεται από την οινοποίηση σταφυλιών Negroamaro (90%) και Malvasia Nera (10%). Περιοχή παραγωγής: Σαλέντο, μεταξύ των επαρχιών Μπρίντιζι και Λέτσε. Ωρίμανση σε βαρέλια.
Στη μύτη αναδύονται αρώματα από ώριμα κόκκινα φρούτα και μαρμελάδες, μπαχαρικά όπως μαύρο πιπέρι, γλυκόριζα, καβουρδισμένα και βαλσαμική νότα από μεσογειακή βλάστηση.
Ιδανικό με σκληρά τυριά όπως Comtè, Gorgonzola, αλλαντικά όπως Pancetta από χοιρινό, chorizo, capocollo και κόκκινες κρέατα στη σχάρα.
...Είμαστε μια οικογενειακή αγροτική επιχείρηση με έδρα το Alto Salento στην Καροβίνιο (BR) - Πούλια. Παράγουμε κρασιά IGT Salento που είναι εύκολα στην κατανάλωση αλλά όχι κοινά, σεβόμενοι την αυθεντικότητα και την ιδιαιτερότητα των αυτόχθονων ποικιλιών όπως το Primitivo, Negroamaro, Malvasia και Ottavianello. Από τα εδάφη της ιδιοκτησίας μας, Masseria Pietrasanta, παράγουμε επίσης εξαιρετικής...
... τανίνες που θα συνοδεύσει ιδανικά τα ψητά κόκκινα κρέατα ή τα ωριμασμένα τυριά!
Ο αμπελώνας: Ιδρύθηκε το 2005 από τον Giuseppe Papadopoli, η Tenuta Giustini εκτείνεται σήμερα σε 20 εκτάρια που βρίσκονται νότια της Απουλίας. Ο Salvatore και ο Federico, οι δύο γιοι του Giuseppe, έχουν από τότε ενταχθεί και φροντίζουν έναν αμπελώνα που είναι κυρίως φυτεμένος με τις ποικιλίες Negroamaro και Primitivo...