...Farina "O", Farina "00", ζάχαρη, αλάτι, ζωικό λίπος, βητακαροτένιο.
FARCITURA:
Ρικότα από αγελάδα, ζάχαρη, σιμιγδάλι, γλυκό πορτοκάλι, πουρές πορτοκαλιού, άρωμακανέλας, βανίλια.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Αλείψτε με κρόκο αυγού.
Ψήστε στους 220° σε προθερμασμένο φούρνο.
ΚΟΚΚΙΝΙΣΜΑ:
Περίπου 18/20 λεπτά.
Συντήρηση στους -18°.
Προϊόν που πρέπει να αποψυχθεί.
... το μπαχαρένιο της κανέλας, παρουσιάζεται σε έντονο κόκκινο ρουμπινί χρώμα. Χάρη στη ζουμερή και γεμάτη γεύση του, είναι τέλειο μόνο του ή με σοκολάτα. Εξαιρετική η συνδυαστική του με παλαιωμένα τυριά.
Μέγεθος: 0,5 lt.
Τύπος κρασιού: Παστό.
Χρονιά: 2019.
Χώρα: Ιταλία.
Περιοχή: Τοσκάνη.
Ποικιλία: 100% Aleatico.
Ωρίμανση: 6 μήνες σε μικρές ξύλινες δεξαμενές - 6 μήνες σε φιάλη.
Χρώμα: Έντονο κόκκινο ρουμπινί.
Άρωμα: Φράουλα, Δαμάσκηνο, Άγρια ρόδα.
Θερμοκρασία: 12° C.
Ιδανικό με: Σοκολάτα, παλαιωμένα τυριά.
...Το σικελικό κανόλο είναι σίγουρα ένα από τα πιο γνωστά, αγαπημένα και κυρίως εξαγόμενα γλυκά σε όλο τον κόσμο. Σύμβολο της τέχνης της ζαχαροπλαστικής του νησιού, είναι μία από τις πιο εκτιμημένες σπεσιαλιτέ της σικελικής ζαχαροπλαστικής. Η βάφλα του κανόλου είναι τραγανή, το εσωτερικό είναι μια γλυκιά αγκαλιά για τον ουρανίσκο, εμπλουτισμένη με γλυκαντικά φρούτα, κομματάκια σοκολάτας, άρωμα βανίλιας και/ή κανέλας.