...Το BasArmagnac VSOP μας σε 40° είναι ένα μείγμα πολλών παλαιών ετών που έχει ωριμάσει σε δρύινα βαρέλια για τουλάχιστον 8 χρόνια. Με ένα χρώμα τοπάζι αμυγδάλου με χάλκινες ανταύγειες, προσφέρει μια ευχάριστη μύτη με νότες σαφράν, ελαφρού πιπεριού, καρύδας και γλασαρισμένων δαμάσκηνων. Στο στόμα, προσφέρει μια μεγάλη αίσθηση φρεσκάδας με αρώματα από δαμάσκηνα και αμύγδαλο, διατηρώντας παράλληλα μια πολύ όμορφη ισορροπία. Παρέχεται με μια θήκη, είναι μια τέλεια επιλογή για τους λάτρεις του armagnac που αναζητούν μια εκλεπτυσμένη γευστική εμπειρία.
...Από το 1724, η οικογένεια de MURET, κληρονόμος των CAUMALE de GAUBE, αξιοποιεί το αμπέλι της. Τα λευκά κρασιά της ιδιοκτησίας αποστάζονται σε άμβυκα και ωριμάζουν σε δρύινα βαρέλια. Αυτός ο οικογενειακός αμπελώνας είναι έτσι εξειδικευμένος στην παραγωγή BasArmagnac. Αυτό το περίφημο armagnac ονομάζεται "Grand Bas-Armagnac" από τους γνώστες. Τα παραγόμενα armagnacs εκτιμώνται μετά από τουλάχιστον 10 χρόνια σε βαρέλι, είναι μετά από 10 χρόνια σε βαρέλι που μπορούν επιτέλους να φύγουν από τις κάβες.
...διασφαλίζοντας παράλληλα ομοιογενή παραγωγή. Η εμφιάλωση γίνεται επίσης χειροποίητα, μπουκάλι προς μπουκάλι.
Το Armagnac AOC Βιολογικό μας προέρχεται από τις Landes, πιο συγκεκριμένα από μια έκταση που είναι εγκατεστημένη από το 1860 στο Bas-Armagnac, το πρώτο αμπέλι που έχει πιστοποιηθεί ως Βιολογικό για το Armagnac, εκφράζοντας όλη την φυσική κληρονομιά της περιοχής. Το βιολογικό μας ρούμι παρασκευάζεται...
...Το Domaine de Ménard / Domaine Haut Marin είναι ένα οικογενειακό οινοποιείο, που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Γαλλίας, κοντά στο Μπορντό.
Η εκμετάλλευση διαθέτει 250 εκτάρια αμπελώνων που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή κρασιών και αποσταγμάτων, Bas-Armagnac.
Τα προϊόντα μας παρασκευάζονται από την Ελισάβετ, οινοπαραγωγό και οινολόγο, συνοδευόμενη από τον αδελφό της Φιλίπ και τον...
...Το κάστρο Garreau είναι επίσης γνωστό ως το κτήμα Gayrosse. Το κάστρο Garreau βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία στην καρδιά του BasArmagnac, σε μια ηλιόλουστη και δασώδη περιοχή. Ο αμπελώνας του κάστρου εκτείνεται σε 80 εκτάρια. Τα Armagnacs του κάστρου Garreau παράγονται από τις ποικιλίες Baco (<80%), Ugni Blanc και Folle Blanche που αποστάζονται ξεχωριστά πριν αναμειχθούν. Αυτά τα Armagnacs ωριμάζουν σε βαρέλια από δρυ στο υπόγειο του κτήματος, γεγονός που τους προσδίδει μια απαράμιλλη γεύση και άρωμα, όπου αναδύονται οι μυρωδιές από δαμάσκηνο και βιολέτα.
... manseng, το chardonnay, για τα γλυκά λευκά: το petit manseng και το gros manseng, για το ροζέ: το cabernet franc και, για το κόκκινο: το merlot, το cabernet sauvignon και το tannat. Τα κρασιά και το BasArmagnac που παράγονται από το DOMAINE DE LABALLE βραβεύονται τακτικά.
Η Maison DARTIGALONGUE βρίσκεται στην περιοχή του Armagnac, μια αμπελουργική περιοχή που βρίσκεται στο Gers, στην καρδιά της Γασκώνης. Είναι πιο συγκεκριμένα τοποθετημένη στο Βασικό Armagnac, περιοχή των πιο φημισμένων κρασιών για την κομψότητά τους. Η εταιρεία εμπορεύεται μια ευρεία γκάμα προϊόντων Bas Armagnacs που ωριμάζουν από 5 έως 30 χρόνια, ανάλογα με τις σειρές. Σήμερα, η DARTIGALONGUE είναι παρούσα στη Γαλλία και στο εξωτερικό.