... δέρμα και ενισχύουν τη σύνθεση κολλαγόνου.
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
- Η Αλόη Βέρα ενυδατώνει το δέρμα σας χάρη στην περιεκτικότητά της σε πολυσακχαρίτες και μονοσακχαρίτες. Οι ζάχαροι της δρουν ως ανιχνευτές νερού για να επαναφέρουν την άνεση και την ελαστικότητα στο δέρμα σας.
- Το Καλέντουλα, γεμάτο τριτερπενoειδή και σαπωνίνες αγγειοπροστατευτικές, είναι το ιατρικό φυτό αναφοράς για να καταπραΰνει το...
... αρετές στην αφρικανική φαρμακοποιία, κυρίως για πόνους δοντιών, πόνους στην κοιλιά και κίτρινο πυρετό, για παράδειγμα.
Στη συνέχεια, τα φρούτα είναι γλυκά με μια δόση πικρίας, πλούσια σε σαπωνίνες, και εκτιμώνται για τις καθαρτικές και υποτασικές τους ιδιότητες. Καταναλώνονται ως καραμέλες στη Σενεγάλη και το Μάλι. Η σάρκα του φρούτου μπορεί επίσης να παρασκευαστεί σε αφέψημα, για να ανακουφίσει τους πόνους στο στομάχι. Έχει ανθελμινθικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται επίσης στην παραδοσιακή αλιεία ως δόλωμα για τα ψάρια.
... προέλευσης θάμνου «Acacia Concinna». Αυτή η φυλή καλλιεργείται κυρίως στη Νοτιοανατολική Ασία. Οι λοβοί της αποξηραίνονται και στη συνέχεια αλέθονται σε σκόνη.
Η ινδική σκόνη Shikakai έχει ανοιχτό καφέ χρώμα. Είναι μια εξαιρετικά λεπτή σκόνη πλούσια σε φυτικές σαπωνίνες. Γι' αυτόν τον λόγο, τα καλλυντικά προϊόντα που βασίζονται στη σκόνη Shikakai γνωρίζουν σήμερα αυξανόμενη επιτυχία.
Ονομασία INCI...
... από σκόνες πλούσιες σε σαπωνίνες, καθαρίζει απαλά τα μαλλιά, απομακρύνει τις ακαθαρσίες και καταπολεμά τα προβλήματα του τριχωτού της κεφαλής (έξω τα λιπαρά μαλλιά) ενώ περιορίζει την εμφάνιση πιτυρίδας.
...Με 98% φυσικά συστατικά, το σαμπουάν για μούσι Osma Tradition θα επαναφέρει τη λάμψη στο μούσι σας και θα διευκολύνει τη φροντίδα του.
Το ανθόνερο βελανιδιάς, γνωστό για τις στυπτικές και καθαριστικές του ιδιότητες, θα προσφέρει την απαραίτητη προστασία στο μούσι σας, ενώ θα προστατεύει και το δέρμα σας.
Τα εκχυλίσματα ξύλου του Παναμά, χάρη στις σαπωνίνες που περιέχουν, θα το κάνουν ένα...
...Το κινόα καλλιεργείται στις εκτάσεις μας στο Περσέ. Η ποικιλία μας είναι χωρίς σαπωνίνες, σε αντίθεση με την πλειονότητα του κινόα στην αγορά, επομένως δεν πλένεται μετά τη συγκομιδή και έχει μια πολύ πιο έντονη και γευστική γεύση. Πολύ εύπεπτο, περιέχει τόσες ίνες όσες τα ολόκληρα δημητριακά, είναι απαλλαγμένο από γλουτένη, φτωχό σε λιπαρά, πλούσιο σε σίδηρο και πρωτεΐνες. Μπορεί να μαγειρευτεί τόσο αλμυρό όσο και γλυκό, αντικαθιστώντας το ρύζι, το σιμιγδάλι, το σιτάρι, τα ζυμαρικά…...