Στην TRUFASA ειδικευόμαστε στην παραγωγή και εμπορία μαύρης τρούφας. Οι φυτείες μας βρίσκονται στο εσωτερικό της Καστεγιόν, ένα ιδανικό περιβάλλον για την απόκτηση τρούφας άριστης ποιότητας. Εξάγουμε σε όλο τον κόσμο φρέσκια μαύρη τρούφα (Tuber melanosporum), γνωστή επίσης ως τρούφα του Περικορντ, καλοκαιρινή τρούφα (Tuber aestivum) και φθινοπωρινή τρούφα (Tuber uncinatum). Επιπλέον, προσφέρουμε μ...
... αναπτυχθεί αυθόρμητα είτε προέρχονται από γεωργικές παραγωγές, είναι πολύ ζητούμενες από τους γκουρμέ. Η μαύρη τρούφα ή τρούφα του Περικόρντου, στα λατινικά Tuber melanosporum, βρίσκεται μόνο σε ασβεστολιθικά εδάφη σε βάθος 1 έως 15 εκ. στο πόδι δέντρων που λέγονται τρουφοφόρα (βελανιδιές, φουντουκιές, λεύκες, φουντουκιές...). Αναπτύσσεται την άνοιξη και μεγαλώνει από τον Μάιο για να φτάσει στην ωριμότητα αρκετούς μήνες αργότερα. Τότε συλλέγεται (λέγεται «καβή») με τη βοήθεια, γενικά, ενός σκύλου τρουφοθήρα, ενός γουρουνιού ή μύγες.
...Είδος: Tuber Borchii Vittadini
Πολυδιάστατος, ο Bianchetto αναλαμβάνει τον ίδιο ρόλο με την λευκή τρούφα. Η έντονη γεύση και άρωμά του μπορούν να συνοδεύσουν σχεδόν οποιοδήποτε πιάτο με σάλτσα.
Σεζόν: Μέσα του χειμώνα έως την άνοιξη, περίπου από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο.