Για την αφαίρεση των σπασμένων ακμών με μέγεθος έως 0,3 mm και των κοπτικών ακμών από σιδηρούχα εξαρτήματα, η OTH χρησιμοποιεί τη διαδικασία της χημικής αποκοπής.
Με αυτή τη διαδικασία χωρίς ρεύμα, μπορούν να αφαιρεθούν ομοιόμορφα τόσο οι εξωτερικές όσο και οι εσωτερικές ακμές, καθώς και κρυφές ακμές σε διασταυρώσεις οπών και σε υποσκαφές σε σιδηρούχα κομμάτια. Το αποτέλεσμα είναι εξαρτήματα χωρίς ακμές με λεία επιφάνεια, χωρίς να σπάσουν ή να στρογγυλέψουν οι άκρες των εξαρτημάτων.
Η αφαίρεση μπορεί να γίνει με ακρίβεια λίγων μικρομέτρων. Η OTH μπορεί να επεξεργαστεί τόσο εξαρτήματα σε ράφια όσο και σε τύμπανα. Δεδομένου ότι οι επεξεργασμένες επιφάνειες είναι πολύ ενεργές, τα μέρη μπορούν στη συνέχεια να παθητοποιηθούν ή να προστατευθούν περαιτέρω από τη διάβρωση. Με μια επιπλέον καθαριότητα, τα εξαρτήματα πληρούν επίσης τις απαιτήσεις για την καθαριότητα των εξαρτημάτων όσον αφορά την επιτρεπόμενη υπολειμματική ρύπανση.
Οι επιφάνειες χαλκού χρησιμοποιούνται συχνά σε συστήματα στρώσεων ως ενδιάμεση στρώση λόγω της υψηλής τους ελαστικότητας και της ευνοϊκής κατανομής πάχους στρώσης, αλλά είναι επίσης κατάλληλες ως τελική επιφάνεια.
Οι επιφάνειες χαλκού που κατατίθενται με κυανίδιο παράγουν φωτεινές, γυαλιστερές καταθέσεις σε όλα τα υλικά. Η στρώση διακρίνεται για την πολύ καλή κατανομή βάθους γυαλάδας και ιδιαίτερα ευνοϊκή κατανομή πάχους στρώσης ακόμη και σε περίπλοκες γεωμετρίες. Η πολύ καλή ελαστικότητα της επιφάνειας χρησιμοποιείται συχνά σε εξαρτήματα που παραμορφώνονται εκ των υστέρων. Η επιφάνεια χαλκού έχει επίσης υψηλή θερμική και ηλεκτρική αγωγιμότητα.
Οι καταθέσεις είναι πολύ ενεργές και μπορούν να επικαλυφθούν χωρίς προβλήματα. Για το λόγο αυτό, οι επιφάνειες χαλκού χρησιμοποιούνται συχνά σε συστήματα στρώσεων ως ενδιάμεσες στρώσεις.
Οι διαστάσεις ξεκινούν από 1,5mm διάμετρο έως συνολικό μήκος 200mm.