Αυτός ο καφές προέρχεται από την φάρμα Tega & Tula Specialty Coffee Farm, που ιδρύθηκε το 2000 από τον Ahadu Woubhset. Οι Tega & Tula είναι στην πραγματικότητα δύο γειτονικές φάρμες, ονόματι από τα δύο γειτονικά χωριά Tega και Tula, που βρίσκονται στο Woreda, ή διαμέρισμα, του Gibo, στην Kaffa, στην Αιθιοπία. Η συνολική έκταση της φάρμας είναι 500 εκτάρια, με σχεδόν 400 εκτάρια φυτεμένα με καφέ. Η φάρμα είναι πιστοποιημένη βιολογική και παράγει τόσο πλυμένους καφέδες όσο και φυσικούς καφέδες.
Ο Ahadu είναι ένας επιχειρηματίας και ιδρυτικό μέλος της διοικητικής ομάδας του Ethiopian Commodity Exchange. Το 2000, αποχώρησε από την ECE και αποφάσισε να επενδύσει ο ίδιος σε μια φάρμα για να παράγει αποκλειστικά καφέ ειδικότητας.
Βρήκε το τέλειο μέρος, που βρίσκεται στην διάσημη περιοχή της Kaffa, που θεωρείται η απόλυτη κοιτίδα του καφέ Arabica. Αποφάσισε να ξεκινήσει μια επιχείρηση που θα διατηρούσε την φυσική ομορφιά της περιοχής, θα υποστήριζε την τοπική κοινότητα και φυσικά θα παρήγαγε φανταστικούς καφέδες.
ΒΟΤΑΝΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ: 74165, 74110
ΥΨΟΜΕΤΡΟ: 1830–1870 μ.α.λ.
Ο καθαρισμός ενός μύλου καφέ με πλάκες είναι απαραίτητος για τη διατήρηση της απόδοσής του και την παράταση της διάρκειας ζωής του. Ακολουθεί ένας οδηγός βήμα προς βήμα για το πώς να καθαρίσετε έναν μύλο καφέ με πλάκες:
Αποσυνδέστε τον μύλο: Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία καθαρισμού, βεβαιωθείτε ότι έχετε αποσυνδέσει τον μύλο από την πηγή ρεύματος για να αποφύγετε τυχόν ατυχήματα.
Αποσυναρμολογήστε τον μύλο: Αφαιρέστε τον κάδο και την πλάκα από τον μύλο. Οι περισσότεροι μύλοι διαθέτουν αφαιρούμενη πλάκα, η οποία μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα περιστρέφοντας την δεξιόστροφα.
Βουρτσίστε την πλάκα: Χρησιμοποιώντας μια βούρτσα με σκληρές τρίχες, αφαιρέστε τυχόν υπολείμματα καφέ ή συντρίμμια που έχουν συσσωρευτεί στην πλάκα.
Πλύνετε τον κάδο: Εάν ο κάδος σας είναι αφαιρούμενος, πλύνετε τον με ζεστό, σαπουνόνερο και ξεπλύνετε τον καλά. Αφήστε τον να στεγνώσει εντελώς πριν την επανασυναρμολόγηση.
Επανασυναρμολογήστε τον μύλο: Μόλις η πλάκα και ο κάδος είναι καθαροί και στεγνοί, τοποθετήστε τους πίσω στις αντίστοιχες θέσεις τους.
Λειτουργήστε τον μύλο: Ενεργοποιήστε τον μύλο και αφήστε τον να λειτουργήσει για μερικά δευτερόλεπτα χωρίς καφέ κόκκους για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα.
Η αραβική κόλλα, γνωστή και ως κόλλα ακακίας, είναι μια φυσική ρητίνη που εξάγεται από τους κορμούς και τα κλαδιά δέντρων του γένους Acacia, κυρίως από την Acacia senegal και την Acacia seyal. Χρησιμοποιούμενη εδώ και χιλιάδες χρόνια, η αραβική κόλλα εκτιμάται για τις παχύρρευστες, γαλακτωματοποιητικές και σταθεροποιητικές της ιδιότητες σε διάφορους τομείς, όπως η βιομηχανία τροφίμων, φαρμάκων και καλλυντικών.
Η ξαπλώστρα Mare είναι κατασκευασμένη από πολυπροπυλένιο με γυάλινες ίνες και είναι εξαιρετικά ανθεκτική. Η ξαπλώστρα διαθέτει 2 χρόνια εγγύηση και εγγύηση για φορτία έως 150 κιλά. Η ξαπλώστρα προορίζεται για τον εξοπλισμό ξενοδοχειακών πισινών, πισινών με σάουνες, βιλών με πισίνα, ιδιωτικών σπιτιών με πισίνα και παραλιών.
Με τις καφετιέρες MT-line μπορείτε εύκολα και γρήγορα να παρασκευάσετε φρέσκο φίλτρο καφέ απευθείας σε μια θερμός.
Η σειρά M-Line της Animo περιλαμβάνει μια πλήρη γκάμα συσκευών καφετιέρας, οι οποίες διακρίνονται για τον ελκυστικό και μοντέρνο σχεδιασμό τους. Για κάθε κουζίνα, κάθε αίθουσα πρωινού, κάθε μπαρ ή καντίνα υπάρχει μια κατάλληλη συσκευή της M-Line.
Σήμα ετοιμότητας καφέ
Ένδειξη αποσκλήρυνσης
Μοντέλο MT 100/200v ρυθμιζόμενο σε ύψος
Κάδος φίλτρου με προστασία από σταγόνες
Ανιχνευτής καφέ (χωρίς κανάτα δεν γίνεται παρασκευή)
Γέμισμα νερού από την μπροστινή πλευρά (χωρίς σύνδεση νερού)
Ποσότητα παρασκευής ρυθμιζόμενη (με σύνδεση νερού)
Διαθέσιμο και με ενσωματωμένο βραστήρα ζεστού νερού
Η απόλαυση των τάσεων όπως το Latte macchiato, το Flat White ή το Cappuccino τελειοποιείται με το νεοαναπτυγμένο Cool Control 2,5 l.
Χάρη στη μεγάλη χωρητικότητα και τον στάνταρ μηχανισμό κλεισίματος, είναι ιδανικά προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις του επαγγελματικού τομέα. Το γάλα σε ιδανική θερμοκρασία 4 °C, σε συνδυασμό με βέλτιστες συνθήκες υγιεινής, αποτελεί τη βάση για την παρασκευή ποικιλίας συνταγών. Ένας κομψός και εκλεπτυσμένος σχεδιασμός, ανθεκτικά υλικά και υψηλής ποιότητας λεπτομέρειες από ανοξείδωτο χάλυβα, καθώς και βέλτιστη ευχρηστία, καθιστούν το Cool Control το τέλειο αξεσουάρ για κάθε επαγγελματική μηχανή καφέ. Οι καθαρές, λιτές γραμμές του ταιριάζουν εξαιρετικά με τον κλασικό σχεδιασμό της JURA.
Λειτουργίες
2,5 λίτρα χωρητικότητα
Τεχνολογία ασύρματης σύνδεσης
Βέλτιστη θερμοκρασία γάλακτος (4°C)
Η άγρια μέντα, ένα από τα αμέτρητα είδη μέντας, βρίσκεται μόνο στην Κεντρική και Νότια Ευρώπη.
Καλλιεργείται στη Βόρεια Αμερική, σε όλη την Ευρώπη και στη Βόρεια Αφρική.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 90 έως 100°C
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ: 5 έως 10 λεπτά
Αυτή η απαλή και ισορροπημένη δημιουργία αποκτά μια φρουτώδη γλυκύτητα χάρη στα κομμάτια μήλου και τις νιφάδες καρότου. Σε αυτό προστίθεται μια πινελιά φρεσκάδας χάρη στη λεμονόχορτο, την πολτό μανταρινιού και μια υποψία ιβίσκου. Τα κομμάτια παντζαριού δίνουν ένα πλούσιο χρώμα στην κούπα, με μια ελαφριά γήινη γεύση. Τα κομμάτια πορτοκαλιού με τον πολτό αποξηραμένων φρούτων αναφέρονται διακριτικά στις νόστιμες αρωματικές νότες των φρέσκων εσπεριδοειδών.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 100° C
ΧΡΟΝΟΣ ΕΜΒΑΠΤΙΣΗΣ: 5 έως 10 λεπτά
Τα φύλλα του τσαγιού που έχουν μόλις μαζευτεί πρώτα ξηραίνονται σε πανιά στον αέρα και στον ήλιο, στη συνέχεια τυλίγονται σε κυλινδρικά καλάθια από μπαμπού ώστε τα φύλλα να σπάσουν και να μπορέσει να ξεκινήσει η ζύμωση. Αφού φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο ζύμωσης, το τσάι ξηραίνεται σε χαμηλή θερμοκρασία.
Oolong, σημαίνει "Μαύρος δράκος". Αυτό το όνομα προέρχεται από μια αρχαία κινεζική παράδοση και αναφέρεται στους μαύρους φιδιών που μερικές φορές βρίσκονταν τυλιγμένα γύρω από τα κλαδιά των θάμνων τσαγιού.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 85° έως 95°C
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ: 2 έως 3 λεπτά
Η χαμομήλι, ως αποξηραμένο λουλούδι, προσφέρεται όλες τις εποχές ως ζεστό ή κρύο ρόφημα χωρίς καφεΐνη. Το πρόσωπο μπορεί επίσης να περιποιηθεί με τον ζεστό ατμό ενός μπάνιου χαμομηλιού. Προσφέρουμε εδώ χαμομήλι πολύ υψηλής ποιότητας.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 100° C
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ: 5 έως 10 λεπτά
Η Σουμάτρα είναι ένα νησί στη δυτική Ινδονησία που βρίσκεται στον ισημερινό.
Η λίμνη Τόμπα, στο βόρειο τμήμα του νησιού, βρίσκεται ανάμεσα στην ισχυρή οροσειρά Μπουκίτ Μπαρίσαν, όπου αρκετοί ηφαίστειοι εμπλουτίζουν το έδαφος και συμβάλλουν στις καταπράσινες ζούγκλες και στις αρωματικές ποιότητες των φυτειών αραβικής καφέ.
Το χωριό Σιπάνγκαν Μπολόν φιλοξενεί περισσότερους από 500 αγρότες μέλη της συνεταιριστικής οργάνωσης Koperasi Kopi Toba. Μέσα σε αυτήν την οργάνωση, οι αγρότες χρησιμοποιούν πολλές γεωργικές τεχνικές, όπως η βελτίωση της σποράς και της φύτευσης, καθώς και συνεχώς ανανεούμενες περιβαλλοντικές πρακτικές.
ΥΨΟΜΕΤΡΟ: 1,100 – 1,280 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας
Από μούρα αρωνίας με αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ένα έντονα πικάντικο τζίντζερ, γλυκές νότες από μάραθο, γλυκάνισο, φρέσκια λεβάντα και αναζωογονητική μέντα, υπογραμμισμένες από μια πινελιά φασκόμηλου. Απαλά πέταλα τριανταφυλλιάς και ολόκληρος γλυκάνισος προσφέρουν την τελική πινελιά.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 100° C
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ: 5 έως 10 λεπτά
Η Περιφερειακή Μικτή Συνεταιριστική Ένωση Βιοκαλλιεργητών της Σιέρα Λτδ, κοινώς γνωστή ως RAOS, βρίσκεται στην πόλη Μάρκαλα Λα Πας, στη δυτική Ονδούρα.
Στη δεκαετία του '90, ο πληθυσμός αυτού του κράτους είχε επιδείξει, με τη στήριξη τοπικών θεσμών, μια εξαιρετική ενέργεια προκειμένου να μετατρέψει τις φάρμες τους σε βιολογικές παραγωγές. Το 1996, 19 εξειδικευμένοι αγρότες συγκέντρωσαν τις γνώσεις τους για να κατανοήσουν τη φύση των φυτειών καθώς και τη βιολογική σύνθεση των εδαφών της παραγωγής. Η RAOS είναι ο πρώτος συνεταιρισμός στην Ονδούρα που εξάγει βιολογικό καφέ.
ΥΨΟΜΕΤΡΟ: 1,200 – 1,650 μ.α.λ.