Ζωντανός, ώριμος ανανάς συναντά τον χρυσό, γλυκό μάνγκο. Συνδυασμένος με το βιολογικό μας πράσινο τσάι, η γευστική εμπειρία είναι απλώς μοναδική. Μια απόλαυση τόσο ζεστή όσο και κρύα.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 75° έως 80° C
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ: 2 έως 3 λεπτά
Αυτός ο καφές προέρχεται από την φάρμα Tega & Tula Specialty Coffee Farm, που ιδρύθηκε το 2000 από τον Ahadu Woubhset. Οι Tega & Tula είναι στην πραγματικότητα δύο γειτονικές φάρμες, ονόματι από τα δύο γειτονικά χωριά Tega και Tula, που βρίσκονται στο Woreda, ή διαμέρισμα, του Gibo, στην Kaffa, στην Αιθιοπία. Η συνολική έκταση της φάρμας είναι 500 εκτάρια, με σχεδόν 400 εκτάρια φυτεμένα με καφέ. Η φάρμα είναι πιστοποιημένη βιολογική και παράγει τόσο πλυμένους καφέδες όσο και φυσικούς καφέδες.
Ο Ahadu είναι ένας επιχειρηματίας και ιδρυτικό μέλος της διοικητικής ομάδας του Ethiopian Commodity Exchange. Το 2000, αποχώρησε από την ECE και αποφάσισε να επενδύσει ο ίδιος σε μια φάρμα για να παράγει αποκλειστικά καφέ ειδικότητας.
Βρήκε το τέλειο μέρος, που βρίσκεται στην διάσημη περιοχή της Kaffa, που θεωρείται η απόλυτη κοιτίδα του καφέ Arabica. Αποφάσισε να ξεκινήσει μια επιχείρηση που θα διατηρούσε την φυσική ομορφιά της περιοχής, θα υποστήριζε την τοπική κοινότητα και φυσικά θα παρήγαγε φανταστικούς καφέδες.
ΒΟΤΑΝΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ: 74165, 74110
ΥΨΟΜΕΤΡΟ: 1830–1870 μ.α.λ.
Η άγρια μέντα, ένα από τα αμέτρητα είδη μέντας, βρίσκεται μόνο στην Κεντρική και Νότια Ευρώπη.
Καλλιεργείται στη Βόρεια Αμερική, σε όλη την Ευρώπη και στη Βόρεια Αφρική.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 90 έως 100°C
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ: 5 έως 10 λεπτά
Αυτή η απαλή και ισορροπημένη δημιουργία αποκτά μια φρουτώδη γλυκύτητα χάρη στα κομμάτια μήλου και τις νιφάδες καρότου. Σε αυτό προστίθεται μια πινελιά φρεσκάδας χάρη στη λεμονόχορτο, την πολτό μανταρινιού και μια υποψία ιβίσκου. Τα κομμάτια παντζαριού δίνουν ένα πλούσιο χρώμα στην κούπα, με μια ελαφριά γήινη γεύση. Τα κομμάτια πορτοκαλιού με τον πολτό αποξηραμένων φρούτων αναφέρονται διακριτικά στις νόστιμες αρωματικές νότες των φρέσκων εσπεριδοειδών.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 100° C
ΧΡΟΝΟΣ ΕΜΒΑΠΤΙΣΗΣ: 5 έως 10 λεπτά
Τα φύλλα του τσαγιού που έχουν μόλις μαζευτεί πρώτα ξηραίνονται σε πανιά στον αέρα και στον ήλιο, στη συνέχεια τυλίγονται σε κυλινδρικά καλάθια από μπαμπού ώστε τα φύλλα να σπάσουν και να μπορέσει να ξεκινήσει η ζύμωση. Αφού φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο ζύμωσης, το τσάι ξηραίνεται σε χαμηλή θερμοκρασία.
Oolong, σημαίνει "Μαύρος δράκος". Αυτό το όνομα προέρχεται από μια αρχαία κινεζική παράδοση και αναφέρεται στους μαύρους φιδιών που μερικές φορές βρίσκονταν τυλιγμένα γύρω από τα κλαδιά των θάμνων τσαγιού.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 85° έως 95°C
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ: 2 έως 3 λεπτά
Η χαμομήλι, ως αποξηραμένο λουλούδι, προσφέρεται όλες τις εποχές ως ζεστό ή κρύο ρόφημα χωρίς καφεΐνη. Το πρόσωπο μπορεί επίσης να περιποιηθεί με τον ζεστό ατμό ενός μπάνιου χαμομηλιού. Προσφέρουμε εδώ χαμομήλι πολύ υψηλής ποιότητας.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 100° C
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ: 5 έως 10 λεπτά
Η Σουμάτρα είναι ένα νησί στη δυτική Ινδονησία που βρίσκεται στον ισημερινό.
Η λίμνη Τόμπα, στο βόρειο τμήμα του νησιού, βρίσκεται ανάμεσα στην ισχυρή οροσειρά Μπουκίτ Μπαρίσαν, όπου αρκετοί ηφαίστειοι εμπλουτίζουν το έδαφος και συμβάλλουν στις καταπράσινες ζούγκλες και στις αρωματικές ποιότητες των φυτειών αραβικής καφέ.
Το χωριό Σιπάνγκαν Μπολόν φιλοξενεί περισσότερους από 500 αγρότες μέλη της συνεταιριστικής οργάνωσης Koperasi Kopi Toba. Μέσα σε αυτήν την οργάνωση, οι αγρότες χρησιμοποιούν πολλές γεωργικές τεχνικές, όπως η βελτίωση της σποράς και της φύτευσης, καθώς και συνεχώς ανανεούμενες περιβαλλοντικές πρακτικές.
ΥΨΟΜΕΤΡΟ: 1,100 – 1,280 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας
Από μούρα αρωνίας με αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ένα έντονα πικάντικο τζίντζερ, γλυκές νότες από μάραθο, γλυκάνισο, φρέσκια λεβάντα και αναζωογονητική μέντα, υπογραμμισμένες από μια πινελιά φασκόμηλου. Απαλά πέταλα τριανταφυλλιάς και ολόκληρος γλυκάνισος προσφέρουν την τελική πινελιά.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 100° C
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ: 5 έως 10 λεπτά