Περιοχή: Αντιόχεια
Ποικιλία: Κολομβία
Υψόμετρο: 1650μ.σ.μ.
Διαδικασία: Πλυμένο
Σημειώσεις: Μείγμα λουλουδιών και κακάου, με ένα πολύ αρωματικό άρωμα που φέρνει στο νου ελαφρώς εσπεριδοειδή στοιχεία στη μύτη. Κατά την γεύση, αυτή η εσπεριδοειδής οξύτητα γίνεται πιο έντονη στο στόμα, προσφέροντας μια εκλεπτυσμένη και πλούσια γεύση. Υπάρχουν ελαφρές νότες αμυγδάλου που συνδυάζονται με μια τέλεια ισορροπία οξύτητας και γλυκύτητας, δίνοντάς του καλό σώμα και καθιστώντας αυτόν τον καφέ μια εξαιρετική επιλογή.
Σάντα Μπαρμπάρα
Στις βουνά του βόρειου τμήματος της Κολομβίας, στην επαρχία Αντιόχεια, βρίσκεται η φάρμα του Santa Bárbara State Coffee. Μια οικογενειακή επιχείρηση που εδώ και γενιές ασχολείται με την παραγωγή και εξαγωγή καφέ υψηλής ποιότητας. Η φάρμα βρίσκεται σε μια προνομιακή τοποθεσία, με έναν μοναδικό συνδυασμό ηφαιστειακών εδαφών, υψομέτρου και μικροκλίματος που καθιστούν αυτό το μέρος ιδανικό για την καλλιέργεια καφέ.
Σημειώσεις: Γεύση από μελάσα και ψωμί καρυδιού μπανάνας, βύνη κριθαριού και πικρή σοκολάτα. Καλή σώμα, κρεμώδης αίσθηση στο στόμα και μια φρουτώδης γεύση καραμέλας από τουρκικά λουκούμια.
Ιερή Καρδιά
Ο μάστερ καβουρδιστής υποστηρίζει ότι το τέλειο μείγμα συνίσταται στην ικανότητα να δίνει ισορροπία σε όλες τις γεύσεις με τις μίξεις του.
Ο μάστερ καβουρδιστής υποστηρίζει ότι η ακριβής μίξη είναι ένα σύνολο συνεχών μεταβλητών που αλλάζουν με την εμπειρία.
Ο μάστερ καβουρδιστής υποστηρίζει ότι η τελειότητα δεν υπάρχει αλλά πάντα είναι ο στόχος.
Ο μάστερ καβουρδιστής υποστηρίζει ότι υπάρχουν μίξεις που δημιουργούν τάση με την πάροδο του χρόνου, η "Ιερή Καρδιά" είναι μία από αυτές.
Ο μάστερ καβουρδιστής υποστηρίζει ότι αν και ο ίδιος κόκκος διαφέρει με κάθε συγκομιδή, είναι ικανός να εξάγει και να ανακτήσει την ουσία του.
Σήμερα ο μάστερ καβουρδιστής θα σου δείξει τη συνταγή του: Πάθος, Ευαισθησία, Όνειρα …
Ο εσπρέσο μας περιέχει "Ιερή Καρδιά". Και ο δικός σου;
Περιοχή: Cerrado – Serra do Salitre
Φάρμα: Morada Do Sol
Παραγωγός: Elen Lorencini Moraes
Ποικιλία: Arara
Υψόμετρο: 1.100 – 1.400 μ.σ.μ.
Διαδικασία: Φυσική
Σημειώσεις: Καφές με ενζυματική αρωματική γεύση μελιού, με σοκολατένια βάση και φρουτώδεις, εσπεριδοειδείς και μελισσάτες νότες; είναι γλυκός, φρουτώδης, με μελωδικό σώμα και μέτρια/χαμηλή οξύτητα.
Κληρονομιά της Morada: Η Αντανάκλαση μιας Παράδοσης.
Κληρονομιά και Αφοσίωση
Η Elen Lorencini Moraes εκπροσωπεί τη νέα εποχή των παραγωγών καφέ με μια προοπτική για το μέλλον, εμπνευσμένη από την αδελφή της Μάρτα, η οποία, βυθισμένη στην γερμανική καφεϊκή κουλτούρα, της μετέφερε τη σημασία των διεθνών αγορών. Η Elen, μαζί με τον πατέρα της Laércio, έχει επενδύσει στην αριστεία, επενδύοντας σε τεχνολογία και διαδικασίες για να καλλιεργήσει έναν καφέ που όχι μόνο πληροί, αλλά ξεπερνά τα παγκόσμια πρότυπα ποιότητας. Ως γεωπόνος επαγγελματικά, η Elen επιβλέπει κάθε στάδιο της καλλιέργειας με επιστημονική προσοχή, εξασφαλίζοντας εξαιρετικές σοδειές χρόνο με το χρόνο.