Ο κακάο από το Τόγκο συνήθως έχει γεύση με πολύ σώμα, όπως οι κόκκοι από τη Γκάνα. Μπορείς επίσης να βρεις νότες γεύσης από βότανα, ξύλο, καρύδα και αμύγδαλο. Αυτές οι νότες είναι αυτό που το διακρίνει από τους κόκκους άλλων γειτονικών περιοχών.
Και όσον αφορά μια σοκολάτα από το Τόγκο, θα έχει γλυκιά γεύση. Το 70% των σοκολατών από το Τόγκο μπορεί να έχει γεύση τόσο γλυκιά όσο μια σοκολάτα 60% που είναι πολύ πιο ζαχαρωμένη, προερχόμενη από άλλες πηγές.
Μια σοκολάτα από το Τόγκο είναι μια σπάνια λιχουδιά, αλλά μια που μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην κοινότητα που την παράγει.