Ανθοκυανίνη
Οι ανθοκυανίνες εξάγονται από πολλά φρούτα και λαχανικά και μπορούν να προσφέρουν μια ευρεία γκάμα αποχρώσεων ή χρωμάτων σε διάφορες εφαρμογές. Αυτοί οι υδατοδιαλυτοί χρωστικοί παράγοντες μπορούν να είναι ελεύθερης μορφής ή ακευλιωμένοι, γεγονός που μπορεί να βελτιώσει τη σταθερότητα της χρωστικής και να τροποποιήσει την απόχρωση. Η προσεκτική ανάμειξη διαφορετικών ανθοκυανινών μπορεί να προσφέρει μοναδικά και ενδιαφέροντα χρώματα. Η ανθοκυανίνη εξάγεται από φρούτα και λαχανικά, όπως η φλούδα σταφυλιού, το μούρο του κράταιγου, το κόκκινο λάχανο, το κόκκινο ραπανάκι, το μωβ καλαμπόκι, η μωβ γλυκοπατάτα, το μωβ καρότο.
Εφαρμογές:
Ποτά, Συντηρητικά, Μαρμελάδες και Ζελέ, Ζαχαρωτά, Έτοιμα Φαγητά, Αρτοποιία