Προϊόντα για leavesγανη (2)

Φύλλο δάφνης

Φύλλο δάφνης

Το φύλλο δάφνης, επιστημονικά γνωστό ως Laurus nobilis, είναι ένα αρωματικό βότανο που χρησιμοποιείται συχνά στην κουζίνα λόγω της έντονης γεύσης και του αρώματός του. Το φύλλο δάφνης, που είναι εγγενές στη Μεσόγειο, προέρχεται από το αειθαλή δέντρο δάφνης. Τα φύλλα είναι σκούρα πράσινα και γυαλιστερά, με δερματώδη υφή. Συνήθως χρησιμοποιούνται ολόκληρα και προστίθενται σε σούπες, στιφάδο, σάλτσες και μαρινάδες για να τους δώσουν μια λεπτή και ελαφρώς ανθώδη γεύση. Το φύλλο δάφνης είναι επίσης ένα σημαντικό συστατικό σε παραδοσιακές μίξεις μπαχαρικών όπως το bouquet garni και τα βότανα της Προβηγκίας. Εκτός από τη μαγειρική του χρήση, το φύλλο δάφνης χρησιμοποιείται επίσης λόγω των πιθανών οφελών για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των αντιφλεγμονωδών, αντιοξειδωτικών και αντιμικροβιακών ιδιοτήτων του. Είναι όμως σημαντικό να σημειωθεί ότι τα φύλλα δάφνης θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με μέτρο λόγω της ισχυρής γεύσης τους.
Φρέσκα Σύκα

Φρέσκα Σύκα

Γνωρίζατε ότι στα κλαδιά των συκο trees δεν αναπτύσσονται άνθη; Αυτά βρίσκονται στην πραγματικότητα μέσα στους καρπούς! Αυτό σημαίνει ότι όταν καταναλώνετε μια συκιά, στην πραγματικότητα τρώτε αμέτρητα μικρά λουλούδια. Οι συκιές είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών. Αυξάνουν το αίσθημα κορεσμού και είναι καλές για την πέψη – ιδιαίτερα μετά από ένα βαρύ γεύμα. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ, οι φυτικές ίνες έχουν αντικαρκινική δράση. Επίσης, βοηθούν στη μείωση του κινδύνου καρδιοπαθειών. Η εποχή των συκιών είναι συνήθως στα τέλη του καλοκαιριού, από τον Αύγουστο έως τον Σεπτέμβριο.