Προϊόντα για leavesγανη (6)

Ξινόχορτο

Ξινόχορτο

Η σέσκουλο είναι ένα φύλλο λαχανικό που χρησιμοποιείται ωμό ή μαγειρεμένο για τη ξινή και ελαφρώς λεμονάτη γεύση του. Χρησιμοποιούμενη ως αρωματικό βότανο, ενισχύει τις σούπες και τα λαχανικά, τα πιάτα ψαριού και τα αυγά με τα οποία ταιριάζει ιδιαίτερα καλά. Πλούσια σε φυτικές ίνες, μαγνήσιο, κάλιο, σίδηρο και βιταμίνες A, C, E, είναι αναγνωρισμένη από την αρχαιότητα για τις πεπτικές και στυπτικές της ιδιότητες.
ΕΝΥΔΡΩΣΗ Πέψη

ΕΝΥΔΡΩΣΗ Πέψη

Η άγρια μέντα, ένα από τα αμέτρητα είδη μέντας, βρίσκεται μόνο στην Κεντρική και Νότια Ευρώπη. Καλλιεργείται στη Βόρεια Αμερική, σε όλη την Ευρώπη και στη Βόρεια Αφρική. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 90 έως 100°C ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ: 5 έως 10 λεπτά
Λουλούδι του πάθους

Λουλούδι του πάθους

Λουλούδι του πάθους
Ρίγανη

Ρίγανη

Η ρίγανη είναι ένα φυτό με έντονη γεύση που χρησιμοποιείται πολύ στην ιταλική κουζίνα. Απαραίτητο στοιχείο για την παρασκευή μιας καλής πίτσας, ταιριάζει πολύ καλά με άλλα φρέσκα βότανα όπως το βασιλικό ή το θυμάρι για να αρωματίσει τις σάλτσες ντομάτας. Αν επιλεγεί φρέσκια, η γεύση της είναι πιο λεπτή και θα συνοδεύσει ευχάριστα τα λεπτά ψάρια της Μεσογείου.
Φασκόμηλο

Φασκόμηλο

Η φασκόμηλο είναι ένα φυτό της οικογένειας των Λαμιωδών που παίρνει το όνομά της από το λατινικό salvare που σημαίνει «σώζω» ή «θεραπεύω». Πράγματι, από πολύ παλιά αποδίδονται ιαματικές ιδιότητες στη φασκόμηλο. Γνωστή στην Κίνα, στη Βόρεια Αμερική, καθώς και στη Νότια Αμερική εδώ και πολύ καιρό, αυτή διαθέτει στην πραγματικότητα πολλές είδη (πάνω από 700) που συγκεντρώνονται κάτω από το γένος Salvia. Η ασυνήθιστη ανάμεσα σε αυτές τις εκατοντάδες Salvia είναι η φασκόμηλο stricha που έχει μια ισχυρή, ελαφρώς πικρή και καμφορη γεύση και ταιριάζει υπέροχα με το κυνήγι, το χοιρινό και το ψητό αρνί, το μοσχάρι, το κοτόπουλο, την γαλοπούλα ή ακόμα και την πάπια.
Λεμονόχορτο

Λεμονόχορτο

Η μελισσόχορτο είναι ένα φυτό με άρωμα λεμονιού, των φύλλων του οποίου έχουν μια υπερδύναμη! Όταν τρίβονται σε ένα τσίμπημα εντόμου, μειώνουν τα αποτελέσματά του. Η μελισσόχορτο χρησιμοποιείται για τις καταπραϋντικές και χαλαρωτικές της ιδιότητες σε έγχυση ή στο νερό του μπάνιου. Στην κουζίνα, η μελισσόχορτο αρωματίζει με λεπτότητα τα πουλερικά και τα λευκά κρέατα. Στην ζαχαροπλαστική, προσφέρει μια νόστιμη γεύση σε γλυκά, κρέμες και φλάν.