Ήξερες ότι οι άνθρωποι που είναι αλλεργικοί στο σιτάρι, την κριθάρι και άλλα δημητριακά σχεδόν ποτέ δεν αντιδρούν με αλλεργίες στο πράσινο χόρτο αυτών των δημητριακών; Η νεαρή κριθάρι, γνωστή επίσης ως κριθάρι ή πράσινο αίμα, είναι μια φυσική μορφή παροχής στο σώμα την απαραίτητη δόση Πρωτεϊνών, μετάλλων, βιταμινών και ενζύμων. Χάρη στην πλούσια περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, η νεαρή κριθάρι βοηθά στην απόλαυση της υγείας και της ευημερίας. Το χόρτο κριθαριού είναι μια φυσική πηγή βιταμινών, πρωτεϊνών και μετάλλων. Είναι πηγή βιταμινών B6, C, φολικού οξέος, ασβεστίου, σιδήρου, μαγνησίου, καλίου, ψευδαργύρου. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Το χόρτο των περισσότερων δημητριακών περιέχει επίσης ίχνη βιταμίνης B12. Η συσσώρευση συμβάλλει στην κατάλληλη πήξη του αίματος, βοηθά στη σωστή λειτουργία των μυών και είναι απαραίτητη για τη διατήρηση υγιών οστών και δοντιών. Το μαγνήσιο συμβάλλει στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης, βοηθά στη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος, έτσι ώστε να...
Ο αρακάς είναι ένα όσπριο. Ο αρακάς αποτελεί καλή πηγή πρωτεΐνης, παρέχει επίσης υδατάνθρακες, καθώς και φυτικές ίνες που διευκολύνουν την πέψη. Επιπλέον, ο αρακάς έχει αλκαλοποιητική δράση. Είναι βασικό συστατικό της στρατιωτικής σούπας αρακά, αλλά είναι ιδανικός και για διάφορες πάστες για σάντουιτς, σούπες ή σαλάτες.
Το γάλα καρύδας σχηματίζεται από τη σάρκα της καρύδας και περιέχει λιπαρά οξέα βραχείας αλυσίδας, τα οποία έχουν θετική επίδραση στο ανθρώπινο σώμα. Το γάλα καρύδας Wegane χαρακτηρίζεται από λευκό χρώμα και παχύρρευστη, κρεμώδη υφή. Έχει χαρακτηριστική μυρωδιά και γεύση καρύδας. Μερικές φορές συγχέεται με το νερό καρύδας. Σε ασιατικές χώρες, είναι ένα δημοφιλές συστατικό στη μαγειρική. Το πιο δημοφιλές είναι, μεταξύ άλλων, στην Ταϊλάνδη και την Ινδία. Στην Ευρώπη, κερδίζει δημοτικότητα. Η καρύδα περιέχει μεγάλη ποσότητα μετάλλων. Η μερίδα των 100 γρ περιέχει το 46% της ημερήσιας ανάγκης σε μαγγάνιο και το 13% σε φώσφορο. Το γάλα περιέχει επίσης μαγνήσιο, σίδηρο, σελήνιο, βιταμίνη C, νιασίνη, φολικό οξύ και βιταμίνες B.
MSM - Πούδρα είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής. Στη φύση το βρίσκουμε σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, τσάι, φρέσκο γάλα αγελάδας καθώς και σε προϊόντα δημητριακών. Δυστυχώς, είναι πολύ ευαίσθητο και μέσω του βρασμού ή της παστερίωσης καταστρέφεται εύκολα. MSM είναι η συντομογραφία για το Μεθυλοσουλφονυλομεθάνιο, μια οργανική ένωση θείου. Το MSM είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό συμπλήρωμα για το σώμα μας. Είναι μια άοσμη λευκή σκόνη που διαλύεται πολύ καλά στο νερό. Το θείο είναι υπεύθυνο για τη διατήρηση μιας καλής κατάστασης καθώς και της ελαστικότητας του δέρματος και των αιμοφόρων αγγείων. Υποστηρίζει την παραγωγή χόνδρου και συνδετικού ιστού και είναι απαραίτητο για υγιείς τένοντες και αρθρώσεις. Παρέχει τη διαπερατότητα των κυτταρικών τοιχωμάτων για θρεπτικά συστατικά και την ικανότητα αποβολής τοξινών. Δοσολογία - 2 ml) διαλύεται σε 100 ml νερού ή γάλακτος μία φορά την ημέρα, κατά προτίμηση μετά από ένα γεύμα, αμέσως μετά την προετοιμασία.
Οι σπόροι ηλιοτροπίου ήρθαν από τη Βόρεια Αμερική στην Ευρώπη. Είναι πλούσια πηγή ακόρεστων λιπαρών οξέων, πολλών βιταμινών και μετάλλων. Το λάδι ηλιοτροπίου εξάγεται από τους σπόρους ηλιοτροπίου - μια πλούσια πηγή λινολεϊκού οξέος. Χρησιμοποιούνται επίσης ως συστατικό φαρμακευτικών παρασκευασμάτων - κρέμες, σαπούνια, θρεπτικά συστατικά - λόγω της πλούσιας περιεκτικότητάς τους σε νάτριο και ψευδάργυρο. Παίζουν σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και προστατεύουν από φλεγμονές. Οι βιταμίνες και τα μέταλλα που περιέχονται σε αυτά προστατεύουν από καρδιοπάθειες, βελτιώνουν τον μεταβολισμό, ενισχύουν το νευρικό σύστημα, διατηρούν τη νεανική εμφάνιση του δέρματος και ενδυναμώνουν τα μαλλιά και τα νύχια. Ως πηγή ακόρεστων λιπαρών οξέων, κυρίως Omega 6, υποστηρίζουν τη δομή της κυτταρικής μεμβράνης των κυττάρων του σώματος. Χάρη στα φυτοστερόλες, μειώνουν τα κακά επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα και έτσι προλαμβάνουν την ανάπτυξη αθηροσκληρωτικών αλλαγών.
Οι νιφάδες καρύδας προέρχονται από τη σάρκα του καρύδου της καρύδας, η οποία πρώτα αποξηραίνεται και στη συνέχεια τρίβεται σε μικρές νιφάδες. Η σάρκα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως οι βιταμίνες: C, E, K και της ομάδας B, καθώς και σε μέταλλα: ψευδάργυρος, φώσφορος, μαγνήσιο, νάτριο, κάλιο, ασβέστιο και σίδηρος. Η καρύδα και τα παράγωγά της (νιφάδες, τσιπ καρύδας, λάδι καρύδας) περιέχουν κορεσμένα λιπαρά οξέα. Τα κορεσμένα λιπαρά οξέα προέλευσης ζώων θα πρέπει να περιορίζονται στη καθημερινή διατροφή, ωστόσο αυτά που προέρχονται από την καρύδα είναι κατασκευασμένα από πολύ μικρότερα μόρια και μετατρέπονται άμεσα σε ενέργεια χωρίς να αποθηκεύονται στον οργανισμό ως λίπος. Οι νιφάδες καρύδας περιέχουν τεράστιες ποσότητες φυτικών ινών, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Θα βρούμε επίσης μικρές ποσότητες πρωτεΐνης και ηλεκτρολυτών, που επιτρέπουν τη διατήρηση της ισορροπίας οξέος-βάσης του οργανισμού.<strong>Συστατικά:</strong> νιφάδες καρύδας <strong>Διατροφική αξία ανά 100g</strong>Ενεργειακή αξία 2695kJ/655k
Τα αμυγδαλωτά, όπως και τα ίδια τα αμύγδαλα, είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Περιέχουν βιταμίνες, μέταλλα, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, γεγονός που τους προσδίδει ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υγιή ακόρεστα λιπαρά. Τα ακόρεστα λιπαρά είναι απαραίτητο συστατικό μιας υγιεινής διατροφής. Θεωρείται ότι η τακτική κατανάλωσή τους μπορεί να μειώσει τα συνολικά επίπεδα χοληστερόλης. Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, έναν γνωστό αντιοξειδωτικό παράγοντα, που σταματά τις διαδικασίες οξείδωσης, διευκολύνει τις φλέβες και προλαμβάνει τις καρδιοπάθειες, καθώς και επιβραδύνει τη γήρανση των κυττάρων. Θεωρείται ότι τα αμύγδαλα συμβάλλουν στη διατήρηση υγιών οστών μέσω των συστατικών τους: ασβέστιο, μαγνήσιο, μάνγκανα, χαλκό, βιταμίνη Κ, πρωτεΐνη και ψευδάργυρο. Επιπλέον, τα αμύγδαλα περιέχουν: βιταμίνες της ομάδας Β, φυτικές ίνες και φώσφορο. <strong>Συστατικά:</strong> αμύγδαλα <strong>Διατροφική αξία ανά 100g</strong> Ενεργειακή αξία 2489kJ/602kcal - 30% ΣΗΔ* Λιπαρά 50,6g - 72% εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά 3,9g - 20% Υδατάνθρακες 9,5g - 4% εκ των οποίων σάκχαρα 5g - 6%
Οι χουρμάδες είναι μια πολύ υγιεινή επιλογή διατροφής. Αποτελούν καλή πηγή διαιτητικών ινών, θρεπτικών συστατικών και αντιοξειδωτικών. Περιέχουν βιταμίνες: της ομάδας B, A, K και πολλά μέταλλα. Είναι μία από τις πιο υψηλά καταταγμένες πηγές καλίου. Τα θρεπτικά συστατικά στους χουρμάδες συνδέονται με πολλά οφέλη για την υγεία. Οι πολυφαινόλες, ενώσεις που περιέχονται στους χουρμάδες, έχουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Προστατεύουν τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες, γεγονός που βοηθά στην πρόληψη πολλών ασθενειών και λοιμώξεων. Οι χουρμάδες παρέχουν κάλιο, ένα απαραίτητο ηλεκτρολύτη για το καρδιοαγγειακό σύστημα. Το κάλιο έχει καλά γνωστή επίδραση στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Οι χουρμάδες έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και παρέχουν ίνες. Όλοι αυτοί οι τρεις παράγοντες υποστηρίζουν την κατανάλωση χουρμάδων για την υγεία της καρδιάς. Οι καρποί των χουρμάδων είναι επίσης πλούσιοι σε μέταλλα, όπως το ασβέστιο, τον χαλκό και το μαγνήσιο. Επιπλέον, περιέχουν μαγγάνιο και σίδηρο.
Ο Σλόπις είναι μια παλιά ποικιλία σίτου, που εκτιμάται λόγω των υγειονομικών του αξιών. Έχει ξεχαστεί εδώ και πολύ καιρό και τώρα ανακαλύπτεται ξανά. Η καλλιέργεια του ήταν ήδη γνωστή από την αρχαιότητα. Ήταν γεύμα των μονομάχων και των συμμετεχόντων στους αγώνες. Έδινε δύναμη, φυσική κατάσταση και, σύμφωνα με ορισμένους, ακόμη και νοημοσύνη. Η γραφή του σιταριού θεωρείται πολύ υγιεινή. Ενισχύει την ανοσία, απομακρύνει τις τοξίνες και υποστηρίζει την κυκλοφορία του αίματος. Βοηθά στην φλεγμονή και τις αλλεργίες. Έχει θερμαντική δράση και βελτιώνει τη λειτουργία του νευρικού συστήματος. Αυτή τη στιγμή, χρησιμοποιείται στην παρασκευή ψωμιού, κέικ, μπισκότων, σπιτικών ζυμαρικών, κεφτεδάκια ή κέικ από κρέπες.
Ο πράσινος καφές είναι άβολα φασόλια, από τα οποία προκύπτει επίσης ο παραδοσιακός καφές καβουρδισμένος. Έχει ένα λεπτό ανοιχτό πράσινο χρώμα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μετά τη συλλογή δεν υποβάλλεται στη διαδικασία καπνίσματος. Στη σύνθεσή του, εκτός από την καφεΐνη που διεγείρει, βρίσκουμε επίσης χλωρογενικό οξύ, το οποίο αποδίδεται στις ιδιότητες επιτάχυνσης της καύσης λίπους. Ο πράσινος καφές είναι επίσης πλούσια πηγή πολύτιμων πολυφαινολών, σαλικυλικού οξέος, καθώς και πολλών βιταμινών και μετάλλων. Η σύνθεσή του περιλαμβάνει φολικό οξύ, βιταμίνες B1, B2, B12, καθώς και ασβέστιο, κάλιο, νάτριο, μαγνήσιο, σίδηρο, φώσφορο και ψευδάργυρο. <strong> Ενεργειακή αξία 1588kJ/381kcal - 19%RWS* λίπος 13G - 19% συμπεριλαμβανομένων κορεσμένων λιπαρών οξέων 0.8g - 4% υδατάνθρακες 40g - 15% συμπεριλαμβανομένων σακχάρων 0g - 0% πρωτεΐνη 11g - 22% ίνα 30g - 0g - 0% *RWS - Αξία αναφοράς τροφίμων <strong> χρήση </strong> του πράσινου καφέ, θυμηθείτε για τη σωστή θερμοκρασία του νερού (η βέλτιστη θερμοκρασία είναι περίπου...
Οι σταφίδες Σουλτάν από οικολογικές καλλιέργειες είναι ζουμερές και γλυκές στη γεύση. Πολύ γλυκές, περιέχουν μόνο φυσικά σάκχαρα. Οι σταφίδες, δηλαδή οι αποξηραμένοι σταφίδες, έχουν πολλές θεραπευτικές ιδιότητες και διατροφικές αξίες, χάρη στις οποίες είναι ένα από τα πιο υγιεινά σνακ. Οι σταφίδες βελτιώνουν τη λειτουργία του καρδιοαγγειακού συστήματος, μειώνουν τη χοληστερόλη και προλαμβάνουν την οστεοπόρωση. Οι σταφίδες περιέχουν επίσης ιώδιο - ένα μέταλλο που επηρεάζει θετικά τη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα. Επιπλέον, σε σύγκριση με τα αποξηραμένα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς, διακρίνονται για την περιεκτικότητα σε βόριο - ένα στοιχείο που υποστηρίζει τη λειτουργία των γκρίζων κυττάρων και βελτιώνει τις δυνατότητες συγκέντρωσης. Αυτές - όπως οι σταφίδες - περιέχουν ρεσβερατρόλη, δηλαδή αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα κύτταρα από βλάβες. Οι σταφίδες Σουλτάν είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, πλούσιες σε βιταμίνες C και E, καθώς και σε ψευδάργυρο, κάλιο και σίδηρο. & Nbsp; <strong> Σύνθεση: </strong> 99.5% βιολογικές σταφίδες Σουλτάν, 0.
Οι σπόροι ηλίανθου ήρθαν στην Ευρώπη από τη Βόρεια Αμερική. Είναι πλούσια πηγή ακόρεστων λιπαρών οξέων, πολλών βιταμινών και μετάλλων. Το λάδι ηλίανθου παράγεται από τους σπόρους ηλίανθου - μια πλούσια πηγή λινολεϊκού οξέος. Χρησιμοποιούνται επίσης ως συστατικό φαρμακευτικών παρασκευασμάτων - κρεμών, σαπουνιών, θρεπτικών ουσιών - λόγω της πλούσιας θρεπτικής τους αξίας. Είναι πλούσιοι σε βιταμίνες: Ε, της ομάδας Β, C, A και σε ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, νάτριο και ψευδάργυρο. Παίζουν σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, προστατεύουν από φλεγμονές. Οι βιταμίνες και τα μέταλλα που περιέχονται σε αυτούς προστατεύουν από καρδιοπάθειες, βελτιώνουν τον μεταβολισμό, ενισχύουν το νευρικό σύστημα, ενδυναμώνουν και σφραγίζουν τα αιμοφόρα αγγεία, συμμετέχουν στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών (ιδιαίτερα η βιταμίνη Ε, το σελήνιο, ο χαλκός, το μαγγάνιο και ο ψευδάργυρος), επηρεάζουν θετικά την υγεία, τη νεανική εμφάνιση του δέρματος, ενδυναμώνουν τα μαλλιά και τα νύχια. Ως πηγή ακόρεστων λιπαρών οξέων, κυρίως Ωμέγα 6, υποστηρίζουν τη δομή της κυτταρικής μεμβράνης.
Ο πράσινος καφές είναι δυσάρεστοι κόκκοι κακάου, από τους οποίους παράγεται επίσης ο παραδοσιακά καβουρδισμένος καφές. Έχει μια απαλό ανοιχτό πράσινο χρώμα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μετά τη συγκομιδή δεν εκτίθεται στη διαδικασία καπνίσματος. Στη σύνθεσή του βρίσκουμε, εκτός από την διεγερτική καφεΐνη, και χλωρογενικό οξύ, το οποίο σχετίζεται με τις ιδιότητες επιτάχυνσης της καύσης λίπους. Ο πράσινος καφές είναι επίσης μια πλούσια πηγή πολύτιμων πολυφαινολών, σαλικυλικού οξέος καθώς και πολλών βιταμινών και μετάλλων. Η σύνθεσή του περιλαμβάνει φολικό οξύ, βιταμίνες B1, B2, B12 καθώς και ασβέστιο, κάλιο, νάτριο, μαγνήσιο, σίδηρο, φώσφορο και ψευδάργυρο. <strong> Ενεργειακή αξία 1588KJ/381 kcal - 19% RWS* Λίπος 13G - 19% εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά οξέα 0,8 g - 0 4% Υδατάνθρακες 40G - 15% εκ των οποίων ζάχαρη 0g - 0% Πρωτεΐνη 11g - 22% Ίνες 30g - 0g - 0% *RWS - Αναφορά τροφίμων και <strong> Χρήση </strong> Πράσινος καφές, σκεφτείτε το σωστό νερό για το σωστό νερό.
Ο μαύρος ρύζι, αφού μαγειρευτεί, αποκτά μωβ απόχρωση, γι' αυτό ονομάζεται και μωβ. Όπως και το καστανό ρύζι, είναι ακατέργαστο, γι' αυτό είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, ιδιαίτερα βιταμίνη Ε και μέταλλα: σίδηρο, ψευδάργυρο, χαλκό. Ο μαύρος ρύζι χρειάζεται περισσότερο χρόνο μαγειρέματος από άλλα ρύζια, από μισή ώρα έως μία ώρα, και πάντα θα είναι ελαφρώς τραγανός. Συχνά χρησιμοποιείται για την παρασκευή υγιεινών επιδορπίων, π.χ. επιδόρπιο ρυζιού με γάλα καρύδας. Ο μαύρος ρύζι είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά που είναι υπεύθυνα για την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, προστατεύοντας έτσι από φλεγμονές και πολλές παθήσεις, καθώς και επιβραδύνοντας τη γήρανση των κυττάρων. <strong>Συστατικά:</strong> καστανό ρύζι <strong>Διατροφικές αξίες ανά 100g</strong>Ενεργειακή αξία 1498kJ/354kcal - 18% ΣΗΔ*Λιπαρά 3,2g - 5% εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά οξέα 0,8g - 4%Υδατάνθρακες 72g - 28% εκ των οποίων σάκχαρα 0,7g <1%Πρωτεΐνη 7,7g - 15%Φυτικές ίνες 3,1gΑλάτι 0,03g <1%*ΣΗΔ - Σημαντική Ημερήσια Δόση <strong>Χρήση</strong>Πλύνετε το ρύζι με κρύο νερό.
Όχι μόνο νόστιμοι, αλλά και εξαιρετικά υγιεινοί, οι φιστίκια πωλούνται συνήθως σε κέλυφος. Περιέχουν υγιεινά λιπαρά, είναι καλή πηγή πρωτεΐνης, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών. Τα φιστίκια είναι καλή πηγή βιταμίνης B6, η οποία, μεταξύ άλλων, επηρεάζει την ευημερία και τη συγκέντρωση, βελτιώνει την κατάσταση των αιμοφόρων αγγείων, παίζει κεντρικό ρόλο στην απομάκρυνση των απαραίτητων χημικών από το σώμα και καταπραΰνει τη φλεγμονή. Οι μελέτες δείχνουν ότι είναι ένας από τους πιο πλούσιους ξηρούς καρπούς. Τα αντιοξειδωτικά καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, χάρη στις οποίες καθυστερούν τη διαδικασία γήρανσης των κυττάρων και την πιθανότητα διάφορων ασθενειών. Η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη που περιέχονται στους ξηρούς καρπούς υποστηρίζουν την υγεία των ματιών. Οι μελέτες δείχνουν ότι είναι λιγότερο θερμιδικοί από άλλους ξηρούς καρπούς, και το επιπλέον πλεονέκτημά τους είναι η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, περίπου 20%. Κατατάσσονται στη δεύτερη θέση μετά τα αμύγδαλα. Περιέχουν επίσης πολλές φυτικές ίνες που είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Τα φιστίκια έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε L-αργινίνη, ένα αμινοξύ που μετατρέπεται σε νιτρικό οξείδιο στο σώμα.
Η αλεύρι σίτου τύπου 750 προέρχεται από αγροκτήματα των Βεσχάδων, τα οποία διαθέτουν οικολογικό πιστοποιητικό. Αυτό είναι ένα από τα πιο δημοφιλή είδη αλευριού που προέρχεται από αλεσμένο σιτάρι. Το σιτάρι, χάρη στην περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη (γλουτένη), προσφέρει ελαστικότητα στο ψήσιμο και μειώνει την θρυμματιστικότητα.
<strong>Σύνθεση:</strong> σιτάρι
<strong>Διατροφική αξία ανά 100g</strong>
Ενεργειακή αξία 1450KJ/342kcal - 17% RWS*
λίπος 1.8g - 2.6%
εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά οξέα 0.7g - 3.5%
υδατάνθρακες 68g - 26%
εκ των οποίων σάκχαρα 0.5g - 0.6%
ίνες 2.9g
πρωτεΐνη 12g - 24%
αλάτι 0.01g - 0.2%
*αναφορά διατροφικής αξίας
<strong>Χρήση</strong>
Το αλεύρι σίτου τύπου 750 είναι ιδανικό για ψήσιμο ψωμιού και όλων των αλμυρών και γλυκών αρτοσκευασμάτων. Ιδανικό για τηγανίτες, βάφλες ή ως πυκνωτικό για σούπες και σάλτσες.
<strong>Σημειώσεις</strong>
Αποθηκεύστε σε ξηρό και δροσερό μέρος σε καλά κλεισμένη συσκευασία.
Το κεχρί είναι φτιαγμένο από κεχρί. Βοηθά στην καταπολέμηση της οξίνωσης του σώματος, ενισχύει την ανοσία και είναι θρεπτικό και εύπεπτο. Είναι φυσικά χωρίς γλουτένη. Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες B, σίδηρο και χαλκό. Είναι εξαιρετική πηγή διαιτητικών ινών και καλίου, μαγνησίου, ασβεστίου και νατρίου. Παρέχει στο σώμα μια εύπεπτη πρωτεΐνη και σύνθετους υδατάνθρακες, οι οποίοι είναι η βάση μιας υγιεινής διατροφής. Το κεχρί έχει αντιϊική και ενισχυτική δράση, βοηθά στην αποκατάσταση της ισορροπίας οξέος-βάσης του σώματος. Η ομάδα B και οι βιταμίνες σιδήρου έχουν αιματοποιητικές ιδιότητες. Το κεχρί βοηθά στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα, έχει θερμαντική δράση, βελτιώνει τον μεταβολισμό, ενισχύει τη συγκέντρωση και τη μνήμη. Η υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο και ενώσεις πυριτίου ενισχύει τα δόντια και τα οστά. - 4%, συμπεριλαμβανομένων των κορεσμένων λιπαρών 0,4 γρ - 2% υδατάνθρακες 72,1 γρ - 28%, συμπεριλαμβανομένων των σακχάρων 0,8
Η σόδα ψησίματος - διττανθρακικό νάτριο - έχει βρει ευρεία χρήση στην ιατρική, την κουζίνα, τα καλλυντικά και άλλα. Έχει έναν πολύ μεγάλο αριθμό εφαρμογών. Νομίζω ότι είναι πιο γνωστή ως πρόσθετο σε όλες τις μορφές ψησίματος. Είναι επίσης συστατικό πολλών καλλυντικών και καθαριστικών προϊόντων. Προστίθεται σε σαμπουάν μαλλιών, σε κραγιόν, σε οδοντόκρεμες. Στα καλλυντικά, είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για λιπαρές και ακνεϊκές επιδερμίδες. & Nbsp; <strong> Η χρήση της σόδας είναι ιδανική όταν πρόκειται για εξουδετέρωση οσμών και καθαρισμό. Ο παράγοντας μπορεί να αφαιρέσει δύσκολους λεκέδες, να εξαλείψει δυσάρεστες οσμές και να βοηθήσει στον καθαρισμό του φούρνου ή του φούρνου μικροκυμάτων. Η σόδα έχει ελαφρώς διαβρωτικές ιδιότητες, που την καθιστούν ικανή να απομακρύνει τη βρωμιά από διάφορες επιφάνειες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση αλάτων από το βραστήρα, τις κατσαρόλες ή την καφετιέρα. Λειτουργεί εξαιρετικά ως σκόνη για τον καθαρισμό επιφανειών στην κουζίνα και το μπάνιο. Για να απαλλαγείτε από δυσάρεστες οσμές στο ψυγείο, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε ένα μικρό δοχείο με σόδα μέσα σε αυτό.
Ο πράσινος καφές είναι άβραστο κακάο, από το οποίο παράγεται και ο παραδοσιακός καφές. Έχει μια λεπτή ανοιχτό πράσινη απόχρωση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μετά τη συγκομιδή δεν υποβάλλεται στη διαδικασία καπνίσματος. Στη σύνθεσή του, εκτός από την διεγερτική καφεΐνη, βρίσκουμε επίσης χλωρογενικό οξύ, το οποίο αποδίδεται στις ιδιότητες επιτάχυνσης της καύσης λίπους. Ο πράσινος καφές είναι επίσης πλούσια πηγή πολύτιμων πολυφαινολών, σαλικυλικού οξέος καθώς και πολλών βιταμινών και μετάλλων. Στη σύνθεσή του περιλαμβάνονται φολικό οξύ, βιταμίνες B1, B2, B12 καθώς και ασβέστιο, κάλιο, νάτριο, μαγνήσιο, σίδηρο, φώσφορο και ψευδάργυρο. <strong> Ενεργειακή αξία 1588KJ/381kcal - 19%RWS* Λίπος 13g - 19% εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά οξέα 0.8g - 4% Υδατάνθρακες 40g - 15% εκ των οποίων σάκχαρα 0g - 0% Πρωτεΐνη 11g - 22% Ίνες 30g Σόδιο 0g - 0% *RWS - αναφορά διατροφικής αξίας <strong> Χρήση </strong> κατά την παρασκευή πράσινου καφέ, θυμηθείτε τη σωστή θερμοκρασία του νερού (η βέλτιστη θερμοκρασία είναι περίπου 90 βαθμοί), γιατί η πλημμύρα
Το κεχρί είναι φτιαγμένο από κεχρί. Βοηθά στην αντιστάθμιση της οξύτητας του σώματος, ενισχύει την ανοσία και είναι θρεπτικό και εύπεπτο. Φυσικά είναι χωρίς γλουτένη. Η μεγάλη του πλεονεκτική είναι η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες B, σίδηρο αιμοποιητικό και χαλκό. Είναι εξαιρετική πηγή διαιτητικών ινών και καλίου, μαγνησίου, ασβεστίου και νατρίου. Παρέχει στο σώμα μια εύπεπτη πρωτεΐνη και σύνθετους υδατάνθρακες, οι οποίοι είναι η βάση μιας υγιεινής διατροφής. Το κεχρί έχει αντιϊική και ενισχυτική δράση, βοηθά στην αποκατάσταση της ισορροπίας οξέος-βάσης του σώματος. Η ομάδα B και οι βιταμίνες του σιδήρου έχουν αιμοποιητική δράση. Το κεχρί βοηθά στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα, λειτουργεί θερμαντικά, βελτιώνει τον μεταβολισμό, ενισχύει τη συγκέντρωση και τη μνήμη. Η υψηλή περιεκτικότητα σε ενώσεις ασβεστίου και πυριτίου ενισχύει τα δόντια και τα οστά. - 4% περιλαμβάνει κορεσμένα λιπαρά 0.4g - 2% υδατάνθρακες 72.1g - 28% συμπεριλαμβανομένων των σακχάρων 0.8g - 1% πρωτεΐνη 10.
Προέρχονται από δημητριακά σπληνισμένα, τα οποία στην πολωνική κουζίνα είναι γνωστά και χρησιμοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια. Για μεγάλο χρονικό διάστημα είχαν ξεχαστεί, και τώρα επιστρέφουν στη μόδα. Οι σπληνισμένοι κόκκοι καταναλώνονται μετά το βράσιμο ή ωμοί. Προστίθενται σε γάλα, γιαούρτι και φρούτα.
Η αποξηραμένη κράνμπερι είναι φυσικοί καρποί που έχουν αποξηρανθεί ολόκληροι και έχουν εκλεπτυσμένη ξινά-γλυκιά γεύση. Οι καρποί έχουν σχήμα που θυμίζει αποξηραμένες σταφίδες, αλλά είναι μεγαλύτεροι, με ζωντανό χρώμα και ελαστική υφή. Οι καρποί κράνμπερι έχουν ευρεία χρήση στις κουζίνες όλου του κόσμου. Οι καρποί κράνμπερι είναι πλούσια πηγή βιταμινών (C, βιταμίνες της ομάδας B, E, K), μετάλλων (νατρίου, καλίου, φωσφόρου, ασβεστίου, μαγνησίου, μαγγανίου, σιδήρου), φυτικών ινών, οργανικών οξέων, καροτενοειδών, φλαβονοειδών, τανινών και πηκτίνης. Η κράνμπερι δεν χάνει τις ιδιότητές της κατά τη διάρκεια της θερμικής επεξεργασίας, γι' αυτό, προς όφελος της υγείας, μπορεί να καταναλωθούν τα παρασκευάσματά της, τα οποία δεν είναι τόσο ξινά όσο οι φρέσκοι καρποί κράνμπερι. Η κράνμπερι αποδεικνύεται εξαιρετική στην πρόληψη υποτροπών λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος. Οξινίζει τα ούρα, γεγονός που οδηγεί στην εξόντωση των βακτηρίων που βρίσκονται στην ουροδόχο κύστη. Επιπλέον, τα οξέα που περιέχονται στην κράνμπερι μειώνουν την προσκόλληση των βακτηρίων, με αποτέλεσμα να αποβάλλονται με τα ούρα.
Οι φακές, όπως όλα τα όσπρια, έχουν μοναδικές υγειονομικές ιδιότητες. Είναι πηγή καλά απορροφήσιμης πρωτεΐνης. Η πρωτεΐνη των φακών είναι η πιο απορροφήσιμη φυτική πρωτεΐνη μετά την πρωτεΐνη σόγιας (85 τοις εκατό). Οι πράσινες φακές περιέχουν πολλές φυτικές ίνες. Οι ίνες βοηθούν όχι μόνο στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, στη βελτίωση του καρδιοαγγειακού και του πεπτικού συστήματος, αλλά συμβάλλουν επίσης στη μείωση της χοληστερόλης, απομακρύνουν τοξίνες από το σώμα, προστατεύουν από τον καρκίνο του παχέος εντέρου και από τον τύπο 2 διαβήτη, ενώ έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, που είναι ευεργετικός για άτομα που δεν τρώνε κρέας. Ένα φλιτζάνι πράσινες φακές περιέχει το 100 τοις εκατό της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σιδήρου. Αυτό το μέταλλο παίζει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία της αιμοσφαιρίνης στο αίμα και της μυοσφαιρίνης στους μύες, που είναι υπεύθυνες για τη μεταφορά οξυγόνου στα κύτταρα. Περιέχει επίσης πολύτιμα μαγγάνιο και φολικό οξύ.
Οι νιφάδες αμυγδάλου, καθώς και τα ίδια τα αμύγδαλα, είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά. Περιέχουν βιταμίνες, μέταλλα, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, επομένως έχουν ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υγιή ακόρεστα λιπαρά. Τα ακόρεστα λιπαρά είναι ένα αναγκαίο συστατικό μιας υγιεινής διατροφής. Πιστεύεται ότι η τακτική κατανάλωσή τους μπορεί να μειώσει το συνολικό επίπεδο χοληστερόλης. Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, ένα γνωστό αντιοξειδωτικό, μια ουσία που σταματά τις διαδικασίες οξείδωσης, απομακρύνοντας έτσι τις φλέβες και προλαμβάνοντας τις καρδιοπάθειες, ενώ επιβραδύνει τη γήρανση των κυττάρων. Πιστεύεται ότι τα αμύγδαλα συμβάλλουν στη διατήρηση υγιών οστών μέσω του ασβεστίου, του μαγνησίου, του μαγγανίου, του χαλκού, της βιταμίνης Κ, των πρωτεϊνών και του ψευδαργύρου. Επιπλέον, τα αμύγδαλα περιέχουν: βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φυτικές ίνες και φώσφορο. & Nbsp; <strong> Σύνθεση: </strong> αμύγδαλα & nbsp; <strong> διατροφική αξία ανά 100g </strong> ενεργειακή αξία
Το μαύρο ρύζι, μετά το μαγείρεμα, αποκτά μια μωβ απόχρωση, γι' αυτό και ονομάζεται επίσης μωβ. Όπως το καστανό ρύζι δεν σερβίρεται, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, ιδιαίτερα βιταμίνη Ε και μέταλλα: σίδηρο, ψευδάργυρο, χαλκό. Το μαύρο ρύζι χρειάζεται περισσότερο χρόνο μαγειρέματος από τα άλλα ρύζια, από μισή ώρα έως μία ώρα, και θα είναι πάντα ελαφρώς τραγανό. Χρησιμοποιείται συχνά για την παρασκευή υγιεινών επιδορπίων, όπως το επιδόρπιο ρυζιού με γάλα καρύδας. Το μαύρο ρύζι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που είναι υπεύθυνα για την καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών, προστατεύοντάς μας έτσι από φλεγμονώδεις καταστάσεις και πολλές ασθένειες, ενώ καθυστερεί τη γήρανση των κυττάρων. NBSP; <strong> Διατροφικές αξίες ανά 100 γρ </strong> ενεργειακή αξία 1498KJ / 354Kcal - 18% RWS * ΛΙΠΑΡΑ 3,2 γρ - 5%, εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά 0,8 γρ - 4% ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ 72 γρ - 28%, εκ των οποίων σάκχαρα 0,7 γρ & LT; 1% ΠΡΩΤΕΪΝΗ 7,7 γρ - 15% ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ 3,1 γρ & 0,03 γρ & lt; 1% * RWS - Τιμή αναφοράς διατροφής
Η γύρη των μελισσών, που συχνά αναφέρεται ως γύρη λουλουδιών, έχει έναν πραγματικό πλούτο ευεργετικών ιδιοτήτων. Λόγω της περιεκτικότητάς της σε θρεπτικά συστατικά, χρησιμοποιείται ως ιατρική ουσία. Πρόσφατα, η γύρη των μελισσών έχει γίνει αντικείμενο ενδιαφέροντος όχι μόνο στη φυσική ιατρική, αλλά και στην κοσμετολογία. Η απεριόριστη διατροφική αξία της γύρης των μελισσών προέρχεται από μια πολύ πλούσια χημική σύνθεση, καθώς έχουν ταυτοποιηθεί πάνω από 250 διαφορετικές ενώσεις. Περιέχει απλά σάκχαρα (φρουκτόζη, γλυκόζη), λιπαρά οξέα, πάνω από 30 αμινοξέα (η περιεκτικότητά τους στη γύρη φτάνει έως και 12%) και μέταλλα όπως κάλιο, φώσφορο, ασβέστιο, μαγνήσιο, νάτριο, σίδηρο και ψευδάργυρο. Η γύρη λουλουδιών είναι επίσης πηγή πολλών βιταμινών. Μεταξύ αυτών, οι πιο σημαντικές είναι: α, β1, β2, β3, ε, γ, pp και δ.
<strong> Σύνθεση: </strong> Γύρη λουλουδιών
<strong> Διατροφική αξία ανά 100 γρ </strong> Ενεργειακή αξία 1103 kJ/ 261 kcal - 13%ΣΔ*Λιπαρά 5γρ - 7% περιλαμβανομένων 3
Ο μαύρος κύμινο (Nigella sativa L.) ονομάζεται επίσης μαύρο κύμινο, μαύρο σουσάμι ή μαύρο κύμινο. Είναι ένα ετήσιο φυτό με μπλε ή λευκά άνθη. Οι μικροί μαύροι σπόροι του μαύρου κύμινου περιέχουν μια μεγάλη ποσότητα φυσικών συστατικών που βοηθούν στη φροντίδα του σώματος. Αυτό δεν είναι μόνο μια υγιεινή προσθήκη, αλλά και μια νόστιμη προσθήκη στα πιάτα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μπαχαρικά για πολλά πιάτα, για παράδειγμα, ως πασπαλίσματα σε σαλάτες και κέικ, και το λάδι μαύρου κύμινου σε διάφορα πιάτα ή καταναλώνονται απευθείας. Στους σπόρους μαύρου κύμινου θα βρούμε ουσίες όπως: θιμοκινόνη, μια ένωση με ισχυρές αντι-αλλεργικές, αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιβακτηριακές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες. Το φυτό είναι πλούσιο σε υγιή λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε και βήτα-καροτένιο, καθώς και βιταμίνες B, βιοτίνη, για υγιή δέρμα και μαλλιά, καθώς και για τη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος και πολλές ανόργανες άλατα: ασβέστιο,
Οι αποξηραμένες δαμάσκηνες περιλαμβάνονται στα ξηρά φρούτα και τους ξηρούς καρπούς. Μπορούν να καταναλωθούν ως σνακ ή ως συστατικό σε πολλά πιάτα. Τα αποξηραμένα φρούτα δαμάσκηνας είναι μια πολύτιμη πηγή θρεπτικών συστατικών, ιδιαίτερα φυτικών ινών και πολυφαινολών. Αποτελούν πλούσια πηγή βιταμινών, μετάλλων και φυτοχημικών. Βιταμίνη A, E, K, C, της ομάδας B, παντοθενικό οξύ, κάλιο, φώσφορος, σίδηρος, ασβέστιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρος, όλα αυτά περιέχονται στις αποξηραμένες δαμάσκηνες. Επιπλέον, τα φρούτα περιέχουν πολυφαινολικά συστατικά που είναι ισχυροί αντιοξειδωτικοί παράγοντες. Οι αποξηραμένες δαμάσκηνες θεωρούνται μία από τις καλύτερες φυσικές λύσεις για τη δυσκοιλιότητα. Χάρη στις φυτικές ίνες, βελτιώνουν την εντερική κινητικότητα. Η σορβιτόλη που περιέχεται στα φρούτα δημιουργεί το περιβάλλον για την ανάπτυξη της απαραίτητης βακτηριακής χλωρίδας. Μια υπερβολική ποσότητα δαμάσκηνων που καταναλώνεται ταυτόχρονα μπορεί να προκαλέσει μετεωρισμό και διάρροια.
Όχι μόνο οι νόστιμοι φυστίκια, αλλά και εξαιρετικά υγιεινοί, πωλούνται συνήθως σε κέλυφος. Περιέχουν υγιεινά λιπαρά, είναι καλή πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών. Τα φυστίκια είναι καλή πηγή βιταμίνης B6, η οποία, μεταξύ άλλων, επηρεάζει τη διάθεση και τη συγκέντρωση, βελτιώνει την κατάσταση των αιμοφόρων αγγείων, παίζει κεντρικό ρόλο στην απομάκρυνση των απαραίτητων χημικών από το σώμα και ανακουφίζει τη φλεγμονή. Οι μελέτες δείχνουν ότι είναι ένας από τους πιο πλούσιους ξηρούς καρπούς. Τα αντιοξειδωτικά καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, χάρη στις οποίες καθυστερούν τη διαδικασία γήρανσης των κυττάρων και την πιθανότητα διαφόρων ασθενειών. Η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη που περιέχονται στους ξηρούς καρπούς υποστηρίζουν την υγεία των ματιών. Οι μελέτες δείχνουν ότι είναι λιγότερο θερμιδικοί από άλλους ξηρούς καρπούς, και το επιπλέον πλεονέκτημά τους είναι η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, περίπου 20%. Βρίσκονται στη δεύτερη θέση μετά από τα αμύγδαλα.
Οι ρεβίθια είναι ρεβίθια ή μαλλιά-ρεβίθια, προέρχονται από μια ομάδα οσπρίων. Τα ρεβίθια είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και απαραίτητων αμινοξέων, γι' αυτό μπορούν να αντικαταστήσουν το κρέας. Είναι πηγή σύνθετων υδατανθράκων και φυτικών ινών. Τα ρεβίθια προσφέρουν στο σώμα διάφορες βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών ποσοτήτων φωσφόρου, βιταμίνης B9, σιδήρου, ψευδαργύρου, μαγνησίου και καλίου. Περιέχουν επίσης ακόρεστα λιπαρά οξέα. Ο κόφτης έχει χαμηλές θερμίδες και χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, και οι ίνες που περιέχει βοηθούν στη μείωση των επιπέδων τριγλυκεριδίων και «κακής» χοληστερόλης. Τα ρεβίθια εκτιμώνται ιδιαίτερα από χορτοφάγους και άτομα με αλλεργίες. Το αλεύρι ρεβιθιού προέρχεται από τα όσπρια και έτσι αυτό το αλεύρι χαρακτηρίζεται από μοναδική περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, ενώ η γεύση του μοιάζει με τη γεύση του ουμάμι. Ο γλυκαιμικός δείκτης αυτού του αλευριού είναι σχεδόν μισός από αυτόν του αλευριού σίτου και μόλις 35.