Το μαύρο σκόρδο είναι το αποτέλεσμα μιας διαδικασίας επεξεργασίας που αλλάζει ριζικά το παραδοσιακό λευκό σκόρδο. Κατά τη διάρκεια της ωρίμανσης, η περιεκτικότητα σε ζάχαρη του σκόρδου αυξάνεται φυσικά, ενώ από την έντονη, πικάντικη γεύση αναπτύσσονται γλυκές, καραμελωμένες γεύσεις. Το μαύρο σκόρδο σκόνη είναι μια λεπτή, αλεσμένη εκδοχή αυτού του μετασχηματισμένου σκόρδου.
Η μαύρη σκόρδο σκόνη είναι πολυδιάστατη στη χρήση. Ταιριάζει εξαιρετικά με κρεατικά πιάτα, όπως μπριζόλες ή ψητό κοτόπουλο. Επιπλέον, μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε για να αρωματίσουμε ζυμαρικά, ρύζι, σάλτσες ή ακόμα και λαχανικά. Χάρη στη μορφή σκόνης, είναι εύκολη στη δοσολογία και αποθήκευση στην κουζίνα.
Η σκόνη σκόρδου διαθέτει πλούσια αρώματα και μπορεί να προστεθεί σχεδόν σε οποιοδήποτε πιάτο. Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις για καρύκευμα, γεύση, μαρινάδες, σάλτσες ή ακόμα και για ψήσιμο και μαγείρεμα. Η έντονη γεύση του σκόρδου συμπληρώνει εξαιρετικά τα κρέατα, τα λαχανικά, τα ζυμαρικά και τις σούπες, έτσι μπορείς να ενισχύσεις τη γεύση των πιάτων και να εμπλουτίσεις την εμπειρία του φαγητού.
Η σκόνη σκόρδου είναι εξαιρετικά πολυδιάστατη και μπορεί να προσφέρει πολλές υγειονομικές ωφέλειες. Το σκόρδο περιέχει φυσικά αντιοξειδωτικά που μπορούν να συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Επιπλέον, η σκόνη σκόρδου μπορεί να έχει αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της υγείας του οργανισμού.
Η σκόνη σκόρδου είναι ιδανική σε κάθε περίπτωση που θέλεις να απολαύσεις τη γεύση και τα οφέλη του φρέσκου σκόρδου, αλλά δεν θέλεις να καθαρίσεις και να ψιλοκόψεις σκόρδο. Αποθηκεύεται εύκολα και έχει μεγάλη διάρκεια ζωής, έτσι μπορείς να την έχεις πάντα διαθέσιμη όταν τη χρειάζεσαι.