Η ιστορία του ελαίου σπόρων σμέουρου χρονολογείται αρκετούς αιώνες πίσω, όταν οι αυτόχθονες λαοί της Βόρειας Αμερικής το χρησιμοποιούσαν για τη θεραπεία διαφόρων δερματικών παθήσεων. Οι πρώτοι Ευρωπαίοι άποικοι ήταν επίσης ενήμεροι για τις ευεργετικές ιδιότητες αυτού του ελαίου και το χρησιμοποιούσαν για ιατρικούς σκοπούς.
Το έλαιο σπόρων σμέουρου εξάγεται από τους σπόρους του φρούτου σμέουρου (Rubus idaeus). Αυτό το φυτό αναπτύσσεται σε εύκρατες περιοχές και είναι κοινό στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Το έλαιο εξάγεται μέσω ψυχρής πίεσης των αποξηραμένων σπόρων του φρούτου.
Οι ιδιότητες του ελαίου σπόρων σμέουρου είναι πολλές, με το κύριο όφελος για το δέρμα να είναι η υψηλή περιεκτικότητά του σε απαραίτητα λιπαρά οξέα, όπως το λινολεϊκό οξύ και το άλφα-λινολενικό οξύ. Αυτά τα λιπαρά οξέα είναι σημαντικά για τη διατήρηση του προστατευτικού φραγμού του δέρματος και για την αναγέννηση κατεστραμμένων ή γηρασμένων κυττάρων του δέρματος. Το έλαιο σμέουρου
Ποικιλία ημι-πρώιμη, ελαιώδης.
Αντοχή στο περονόσπορο: 8.
(Τιμές: 1-3: Ευαίσθητο / 4-6: Μέτριο – Καλό / 7-9: Ανθεκτικό – Εξαιρετικό).
Γρήγορη ξήρανση κατά τη συγκομιδή.
Εξαιρετική παραγωγική ικανότητα ελαιολάδου με υψηλή περιεκτικότητα σε ελαιώδες οξύ.
Καλή προσαρμογή σε όλες τις περιοχές και συνθήκες ανάπτυξης, χάρη στο υγειονομικό του προφίλ.
Ο Βρόμος είναι ένα πολυετές γρασίδι με υψηλή παραγωγική ικανότητα καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, ειδικά το καλοκαίρι, ανθεκτικό στην ξηρασία και εύκολο στην εγκατάσταση. Για να επιτευχθεί η μέγιστη απόδοση, συνιστάται να σπέρνεται σε υγιή εδάφη. Ιδανικό για εντατικές παραγωγές. Μεταξύ των πιο γνωστών ποικιλιών, βρίσκονται ο Βρόμος ο Καρθαρτικός και ο Βρόμος ο Άσπρος, οι οποίοι εκτιμώνται ολοένα και περισσότερο από τους κτηνοτρόφους.
Το ρύζι είναι ένα από τα πιο χρησιμοποιούμενα χόρτα για τη δημιουργία μόνιμων βοσκοτόπων, σε σκληρά εδάφη και σε ήπιους και υγρούς κλιματικούς όρους. Δεν συνιστάται σε ξηρές περιοχές και σε ακραίες καιρικές συνθήκες.
Ανάμεσα στις ποικιλίες του, σας προσφέρουμε τις πιο ζητούμενες, όπως το ιταλικό ρύζι, το οποίο έχει υψηλή αξία για την ταχεία ανάπτυξή του και την εξαιρετική του ζωοτροφή. Συνιστάται για βοσκοτόπους μέσης διάρκειας με υψηλή παραγωγή ζωοτροφών, επιτρέποντας την απόκτηση έως και έξι κοπών αν το έδαφος είναι σωστά εμπλουτισμένο. Σας προτείνουμε επίσης την αγγλική ποικιλία, που συνιστάται για μακροχρόνιους βοσκοτόπους σε περιοχές με ήπιο και υγρό κλίμα.
Ποικιλία σπόρων για σιτάρι και σιτηρά. Δείκτης 280.
Καλαμπόκι για μαζική καλλιέργεια.
Στρογγυλοί σπόροι, τύπου «φλιντ», υψηλής ποιότητας.
Σιτάρι και σιτηρά βραχείας διάρκειας.
Πολύ ανθεκτικό σε ασθένειες.
Σακούλα με 50.000 σπόρους.
Ημι-πρώιμη ποικιλία, λινολεϊκή.
Λόγω της ανθεκτικότητάς της, προσαρμόζεται σε όλους τους τύπους εδάφους.
Πολύ καλή παραγωγική ικανότητα.
Κανονική παραγωγή και καλή περιεκτικότητα σε λάδι.
Πρώιμη ποικιλία, ελαιώδης.
Αντοχή στη μούχλα: 9
(Τιμές: 1-3: Ευαίσθητο / 4-6: Μέτριο – Καλό / 7-9: Ανθεκτικό – Εξαιρετικό).
Εξαιρετικό υγειονομικό προφίλ με αντοχή στον φώμοψη, στον βερτισίλιο και πλήρη αντοχή σε όλες τις φυλές του περονόσπορου.
Εξαιρετική περιεκτικότητα σε λιπαρές ουσίες, υψηλή περιεκτικότητα σε λάδι και περιεκτικότητα σε ελαιώδη οξέα.
Καλή αντοχή στην κατάκλιση.
Πολύ λίγο ευαίσθητο στη φώμοψη.
Ποικιλία για σπόρο, πρώιμη, με κοντό μέγεθος και με πανίδα μπρονζέ.
Ποικιλία ασφαλής, που ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες απέναντι στο υδατικό στρες.
Καλή υγεία στο τέλος του κύκλου.
Μέτριο ύψος, εξαιρετική περιεκτικότητα στον βλαστό.
Σακούλα 10 Kg (300.000 σπόροι).
Ποικιλία σόργου x γρασίδι του Σουδάν, τρεις κοπές.
Ευελιξία στο ζωοτροφές, καθυστερημένη ωρίμανση, ευρύτερη περίοδος συγκομιδής.
Περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και πεπτικότητα υψηλότερες από αυτές των συμβατικών υβριδίων σόργου x γρασίδι του Σουδάν.
Καλή συντήρηση των πράσινων φύλλων.
Εξαιρετική διακλάδωση, αναγέννηση και επαναφορά.
Σακί 25 Kg.
Ποικιλία σπόρων για σιτάρι και ζωοτροφή. Δείκτης 480.
Καλαμπόκι μέσου κύκλου. Με υψηλό παραγωγικό δυναμικό.
Πολύ υψηλό ειδικό βάρος.
Μέση-χαμηλή εισαγωγή του σπόρου.
Καλή συμπεριφορά σε υψηλές θερμοκρασίες. Κατάλληλη για κάθε τύπο εδάφους.
Σακούλα με 50.000 σπόρους.
Ποικιλία ημι-πρώιμης λινολεϊκής.
Αντοχή στη μούχλα: 9
(Τιμές: 1-3: Ευαίσθητο / 4-6: Μέτριο – Καλό / 7-9: Ανθεκτικό – Εξαιρετικό).
Υψηλή περιεκτικότητα στο μεσαίο-πρώιμο τμήμα.
Υψηλή περιεκτικότητα σε λάδι, καλή αντοχή στις ασθένειες.
Πολύ σταθερή στη συγκομιδή με εξαιρετική παραγωγή και εξαιρετική απόδοση σε λίπος.
Πολύ λίγο ευαίσθητη στη Φομόψις.
Αυτό το λάδι εξάγεται από τους σπόρους του φυτού κάνναβης (Cannabis sativa L.), μια ποικιλία κάνναβης που δεν περιέχει THC, την ψυχοδραστική ουσία που βρίσκεται στη μαριχουάνα. Γι' αυτό το λόγο, το λάδι κάνναβης είναι νόμιμο σε πολλές χώρες.
Μεταξύ των ιδιοτήτων του λαδιού κάνναβης μπορούμε να επισημάνουμε την υψηλή περιεκτικότητά του σε απαραίτητα λιπαρά οξέα (omega 3, 6 και 9), βιταμίνες (A, C, E και διάφορες του συμπλέγματος B) και μέταλλα. Περιέχει επίσης φυσικά αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη E και οι πολυφαινόλες.
Οι εφαρμογές και οι χρήσεις του λαδιού κάνναβης είναι πολύ ποικιλόμορφες. Χρησιμοποιείται στη βιομηχανία τροφίμων, τόσο για ανθρώπινη όσο και για ζωική κατανάλωση, καθώς είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και γεύση. Χρησιμοποιείται επίσης στην κοσμετολογία και την προσωπική φροντίδα λόγω των ενυδατικών, αντιφλεγμονωδών και αναγεννητικών ιδιοτήτων του δέρματος. Επιπλέον, ερευνάται η πιθανή θεραπευτική του χρήση για την αντιμετώπιση ασθενειών όπως ο χρόνιος πόνος, το άγχος και η κατάθλιψη.
Ποικιλία για σπόρους, ημι-πρώιμη, με χάλκινη ταξιανθία.
Πολύ υψηλό παραγωγικό δυναμικό.
Ομοιογένεια στην παραγωγή.
Υψηλή υγεία του στελέχους, αντοχή στην πτώση.
Σακούλα 10 κιλών (300.000 σπόροι)
Ποικιλία σπόρων για σιτηρέσιο. Δείκτης 700.
Υψηλή παραγωγή και καλή ποιότητα για σιτηρέσιο.
Πολύ υψηλό ειδικό βάρος.
Μέτρια-υψηλή εισαγωγή στάχυ.
Καλή απόδοση σε υψηλές θερμοκρασίες.
Σακούλα με 50.000 σπόρους.
Η Chia (Salvia hispanica) είναι ένα χόρτο από την οικογένεια Lamiaceae, που είναι εγγενές στο Μεξικό και τη Γουατεμάλα, όπου καλλιεργείται από την προ-ισπανική εποχή. Το λάδι σπόρων Chia παράγεται μέσω ψυχρής έκθλιψης των σπόρων αυτού του φυτού, γεγονός που βοηθά στη διατήρηση των θρεπτικών και θεραπευτικών του ιδιοτήτων.
Αυτό το λάδι είναι πλούσιο σε απαραίτητα λιπαρά οξέα ωμέγα-3 και ωμέγα-6, καθώς και σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες, μέταλλα και φυτοχημικά που είναι ευεργετικά για την υγεία. Μεταξύ των ιδιοτήτων του, ξεχωρίζουν οι αντιφλεγμονώδεις, επουλωτικές, ενυδατικές και αναγεννητικές επιδράσεις του δέρματος.
Το λάδι Chia χρησιμοποιείται στη βιομηχανία καλλυντικών για τη δημιουργία κρεμών, λοσιόν, σαπουνιών και σαμπουάν, καθώς βοηθά στη διατήρηση της υγείας, της απαλότητας και της νεότητας του δέρματος, ενώ ταυτόχρονα μειώνει την εμφάνιση ρυτίδων, κηλίδων και ραγάδων. Χρησιμοποιείται επίσης στη μαγειρική ως διατροφικό συμπλήρωμα και στην παρασκευή υγιεινών τροφίμων, όπως ψωμιά, μπισκότα, smoothies και σαλάτες.
Ποικιλία ζωοτροφών, σόργο x σόργο.
Υψηλή ευελιξία. Εξαιρετικές παραγωγές.
Καλή αντοχή στην κατάκλιση. Πιο παχιά στελέχη και πιο φαρδιές φύλλα.
Υψηλή πεπτικότητα και γευστικότητα.
Ανθεκτικό σε φυλλώδεις παθήσεις.
Καθυστερημένη ανθοφορία και προσαρμοσμένο στη φωτοπερίοδο.
Σακίδιο 25 κιλών.
Διαθέτουμε μια γκάμα εντομοκτόνων με γαλλική έγκριση (AMM) που προσαρμόζεται στις νέες γαλλικές προδιαγραφές.
Τα εγκεκριμένα προϊόντα δεν αντιστοιχούν στη φωτογραφία.
Για περισσότερες λεπτομέρειες, πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας ώστε να σας διευκολύνουμε με τις λεπτομέρειες των προϊόντων που πωλούμε με γαλλική έγκριση.
Το Manvert Terra Inicio είναι ένα οργανικό πρόσθετο με υψηλή περιεκτικότητα σε μικροθρεπτικά στοιχεία. Βελτιώνει τις φυσικές, χημικές και βιολογικές ιδιότητες του εδάφους. Συνιστάται η κατανομή της εφαρμογής καθ' όλη τη διάρκεια του κύκλου ανάπτυξης, ιδιαίτερα κατά τις πρώτες φάσεις της φυτικής ανάπτυξης (στην αρχή της βλάστησης). Οικολογικό πιστοποιητικό που εκδόθηκε από την CAAE, σύμφωνα με την κανονιστική ρύθμιση εισόδου στην ΕΕ.
Πλεονεκτήματα:
• Ενισχύει το ριζικό σύστημα και βελτιώνει την υφή και τη δομή του εδάφους.
• Παρέχει θρεπτικά συστατικά και ενεργοποιεί την ωφέλιμη πανίδα του εδάφους.
• Βελτιώνει την απορρόφηση των θρεπτικών στοιχείων και απελευθερώνει τα μικροστοιχεία που είναι δεσμευμένα στο έδαφος.
• Αυξάνει και ισορροπεί την φυτική ανάπτυξη του φυτού.