Το καλαμπόκι, γνωστό σε ορισμένες αγγλόφωνες χώρες ως corn, είναι ένα μεγάλο φυτό σπόρων που έχει εξημερωθεί από παλιά. Ο φυλλώδης κορμός παράγει αυτιά που περιέχουν τους σπόρους, οι οποίοι ονομάζονται κόκκοι. Οι κόκκοι καλαμποκιού χρησιμοποιούνται συχνά στη μαγειρική ως άμυλο. Οι έξι κύριοι τύποι καλαμποκιού είναι οι εξής: οδοντωτό, σκληρό, λοβώδες, ποπ κορν, αλεύρι και γλυκό.
Πρωτεΐνη: 12.5%
Υγρασία: 14%
Ορυκτή Μείξη: 0.5% μέγιστο
Συνολικές Ακαθαρσίες: 2% μέγιστο
Σπασμένος Σπόρος: 5% μέγιστο
Σπόρος Δημητριακών: 4%
Σπόρος που έχει βλαστήσει: 3%
Ακτινοβολία: κανονική
Ζωντανοί Σκαθάρια: κανένα