Σχόλιο
Το Château Giscours γνωρίζει πώς να διατηρεί τη θέση του στην καρδιά των λάτρεις: με το εξαιρετικό κρασί του φυσικά, Cru Classé de Margaux, αλλά και με εξαιρετικά ποιοτικές παραλλαγές, όπως το Haut-Médoc de Giscours. Δίνει στον λάτρη τη δυνατότητα να απολαύσει την τεχνογνωσία του Cru Classé με έναν πολύ προσιτό προϋπολογισμό. Ιδανικά τοποθετημένο σε όμορφες γαλλικές αμμοχάλικες, το Cru Classé de Margaux εκτείνεται σε 100 εκτάρια αμπελώνα: 60% cabernet-sauvignon, 32% merlot, με συμπλήρωμα cabernet franc και petit verdot. Διοικείται από την οικογένεια Albada Jelgersma από το 1995, το κτήμα συνεχίζει την αναζήτησή του για την αριστεία χάρη στη δυναμική του Alexander van Beek.
Γευσιγνωσία
Πλούσιο, σάρκινο, το Haut-Médoc de Château Giscours είναι πάντα με μεγάλη κομψότητα τανινών και εξαιρετική αρωματική καθαρότητα που υπογραμμίζεται από λεπτές μπαχαρικές νότες; είναι φτιαγμένο για μακροχρόνια παλαίωση.
Ποικιλίες: Cabernet Sauvignon (55%), Merlot (45%)
Παραγωγός: Οικογένεια Albada Jelgeresma (Château Giscours) στη Labarde (33460)
Μορφές και συσκευασίες: Φιάλη (75cl) - Κουτί των 6
Ταυτόχρονα, ο J. Petit-Laroche δημιουργεί στους τόπους που ονομάζονται «MAUCAILLOU» και «CAUBET», σε μισό εκτάριο, μια νέα αμπελουργική έκταση που θα πάρει το όνομα Château MAUCAILLOU.
«MAUCAILLOU» σημαίνει «κακοί βράχοι», με την έννοια που την καταλάβαιναν οι αγρότες του μεσαίωνα, καθώς αυτός ο τύπος εδάφους με χαλίκι ήταν ακατάλληλος για οποιαδήποτε καλλιέργεια δημητριακών, που ήταν η κύρια πηγή επιβίωσης εκείνη την εποχή. Στη συνέχεια, συνειδητοποιήθηκε ότι αυτές οι κορυφές από χαλίκι αποτελούσαν έναν προτιμώμενο terroir για αμπελώνες υψηλής έκφρασης.
Έτσι γεννήθηκε το MAUCAILLOU, ένα αμπελουργικό κάστρο γεμάτο ταλέντα, καθώς τα κρασιά του δεν σταματούν από το 1889 να είναι τακτικά τιμημένα, σε όλο τον κόσμο, σε διαγωνισμούς και «τυφλές γευστικές δοκιμές» μεταξύ επαγγελματιών.
Δοκιμή
Η ρόμπα είναι πορφυρή, έντονη και βαθιά, με αποχρώσεις από γρανάτη. Στη μύτη, αναδύονται νότες από ώριμα μαύρα φρούτα, γαρίγκα και ελιές. Στο στόμα είναι πλούσια, ισχυρή και οι τανίνες είναι βελούδινες.
Οινοποίηση
Αυτή η κουβέ είναι προερχόμενη από ένα σχιστολιθικό terroir. Τα σταφύλια συλλέγονται από αμπελώνες με καλή ωρίμανση και η συγκομιδή γίνεται χειρονακτικά. Οι ποικιλίες συλλέγονται και οινοποιούνται ξεχωριστά.
Συνοδεία φαγητού
κόκκινα κρέατα, θηράματα, τυριά, σοκολάτα
Συσκευασία: Κουτί με 6 φιάλες των 75cl
Αγροτεμάχιο: Vignerons d'Alignan Neffies
Ονομασία: Pézenas
Χρονιά: 2017
Ποικιλία: Grenache, Syrah
Καλλιέργεια: Λογική
Ετικέτα: Ονομασία Προέλευσης Ελεγχόμενη
Όνομα NOVELUM
Παράδοση
Ονομασία Côtes de Bergerac
Χρονιά 2015
Ποικιλίες Sémillon, Muscadelle
Χρώμα Λευκό
Γλυκύτητα Μοσχάτο
Αλκοόλ 11% vol
Συνοδεία φαγητού και κρασιού
Απεριτίφ, φουά γκρα, πεπόνι, αρκετά γλυκό μπλε τυρί, επιδόρπιο.
Μύτη και Στόμα
Φωτεινό, ανοιχτό κίτρινο χρώμα. Μύτη με εσπεριδοειδή, αχλάδι και μάνγκο. Στόμα ισορροπημένο μεταξύ της γλυκύτητας και της στρογγυλότητας των εξωτικών φρούτων και της φρεσκάδας και της ζωντάνιας των εσπεριδοειδών και του βερίκοκου. Ένα σύγχρονο και μοντέρνο Bergerac Moelleux, ελαφρύ και φρουτώδες.
Σχόλιο
Δεύτερο κρασί του Château d'Issan (3ο Μεγάλο Κρασί Κατηγορίας), παραγόμενο από τους πιο νέους αμπελώνες. «Regum mensis aris que deorum»: «Για το τραπέζι των βασιλιάδων και το βωμό των θεών», αυτή είναι η ρήση του Château d'Issan. Πράγματι, αυτό το κρασί σερβιρίστηκε στον γάμο της Αλιένoρ της Ακουιτανίας και του Ερρίκου Πλανταγενέτη το 1152. Το συναντάμε επίσης στην αυλή του αυτοκράτορα της Αυστρίας Φραντς-Ιωσήφ, στη Βιέννη, μερικούς αιώνες αργότερα. Από το 1945, το κτήμα, με το υπέροχο μεσαιωνικό του κάστρο, είναι στα χέρια της οικογένειας Cruse, η οποία το διαχειρίζεται με πάθος. Υπό την καθοδήγηση του Λιονέλ Κρουζ, το κάστρο ανακαινίζεται, οι εγκαταστάσεις εκσυγχρονίζονται και ο αμπελώνας ξαναφυτεύεται. Από το 1998, χάρη στις επενδύσεις που πραγματοποίησε ο γιος του, Εμμανουήλ Κρουζ, στον αμπελώνα και τις κάβες, τα κρασιά του Issan αντικατοπτρίζουν περισσότερο από ποτέ την αυθεντικότητα του εδάφους του Margaux. Το 2012, η οικογένεια Λορέντζετι γίνεται συνεργάτης κατά 50%.
Ποικιλίες: Cabernet Sauvignon (60%), Merlot (40%)
Παραγωγός: Οικογένειες Cruse και Lorenzetti στο Cantenac (33460)
Μορφές και συσκευασίες: Φιάλη (75cl) - Κουτί των 6 - 2015
{"Dégustation":"Αυτό το κρασί με λαμπερό κόκκινο χρώμα εκφράζει γευστικά και έντονα αρώματα, με νότες κόκκινων φρούτων (φράουλα, βατόμουρο, κεράσι), υποστηριζόμενα από τόνους γλυκόριζας, δέρματος, δαμάσκηνου ή ακόμη και μπαχαρικών. Στο στόμα, είναι κομψό και γεροδεμένο, βελούδινο και γενναιόδωρο, με δύναμη και πολυπλοκότητα.","Commentaire":"Η περιοχή της AOC Lussac-Saint-Émilion εκτείνεται βόρεια του λόφου του Saint-Émilion. Απολαμβάνει ένα μικροκλίμα ευνοϊκό για την αμπελοκαλλιέργεια, με μέτρια βροχόπτωση και ζεστές θερμοκρασίες το καλοκαίρι. Στο Lussac, οι αμπελοτεμάχια εκτείνονται από κοιλάδες μέχρι οροπέδια, σχηματίζοντας ένα αμφιθέατρο που εκτίθεται πλήρως νότια. Αυτή η διάταξη ευνοεί την φυσική αποστράγγιση. Οι έδαφος είναι κυρίως αργιλοασβεστολιθικά.","Cépages":"Ποικιλίες: Merlot (75%), Cabernet Franc (20%), Cabernet Sauvignon (5%)","Producteur":"Παραγωγός: Μάρκα AG Vins","Formats et conditionnements":"Μορφές και συσκευασίες: Μπουκάλι (75cl) - Κουτί των 6 - 2022","Alcool":"Αλκοόλ: 14% vol."}
Οινοποίηση
Χειρονακτική συγκομιδή. Μερική αποβλάστηση. Μακράς διάρκειας εκχύλιση από 28 έως 35 ημέρες με έλεγχο θερμοκρασίας (από 26° έως 30°). Πιεστική διαδικασία χαμηλής πίεσης (κάτω από 1 bar). Ωρίμανση από 18 έως 24 μήνες σε τσιμεντένιες δεξαμενές. Εμφιάλωση από εμάς, στις κάβες μας. Ωρίμανση σε φιάλες, 6 μήνες πριν από την εμπορική διάθεση.
Συνοδεία φαγητού
πικάντικα πιάτα, κόκκινα κρέατα, ψητός κόκορας με κάστανα, στιφάδο λαγού à la royale, Παρμεντιέ πάπιας, ψητό βοδινό σε κρούστα, σοκολατένια φοντί
Συσκευασία Τιμή ανά μονάδα, πωλείται σε κουτί των 6 φιαλών, μπορείτε να συνδυάσετε με άλλες ετικέτες του κτήματος, με δωρεάν μεταφορά.
Συμβουλή του οινολόγου: σερβίρεται μεταξύ 16 και 18°C
Κτήμα: Κτήμα Brunely
Προέλευση: Gigondas
Καλλιέργεια: Υψηλή Περιβαλλοντική Αξία
Ετικέτα: Ελεγχόμενη Ονομασία Προέλευσης
Μύτη
πολύ καθαρή, έντονη και σύνθετη. Ροδάκινο, βερίκοκο, μάνγκο. Τα λευκά λουλούδια είναι παρόντα, ακακία, σμέουρο, κραταιγός και γιασεμί, υπογραμμισμένα από όμορφες μεταλλικές νότες από πέτρα.
Γεύση
σάρκινη, πλούσια και σύνθετη, κυριαρχούμενη από τις γεύσεις λευκών φρούτων. Καλή φρεσκάδα και ιδανική ισορροπία.
Συνοδεία φαγητού
λευκά κρέατα, ψάρια, θαλασσινά, τυριά.
Οινοποίηση
3 έως 5 επιλογές ανάλογα με την ωριμότητα. Διαύγαση και ζύμωση σε βαρέλι. Άμεση ζύμωση σε βαρέλι, παλαίωση του μεγάλου κρασιού 18 μήνες σε βαρέλι (1/3 καινούργιο ξύλο) με ανακάτεμα των οινολάσπων.
Μάτι: κρυστάλλινο χρώμα, ανοιχτό χρυσό με πράσινες ανταύγειες.
Η συμβουλή του οινολόγου: σερβίρετε στους 10-12°C.
Ποσοστό αλκοόλ: 13,5%.
Χρόνος παλαίωσης: 25 χρόνια.
Συσκευασία: Κουτί με 6 φιάλες των 75cl.
Κτήμα: Domaine de Chevalier.
Προέλευση: Pessac-Léognan.
Χρονιά: 2017.
Καλλιέργεια: Λογική.
Ετικέτα: Ελεγχόμενη Ονομασία Προέλευσης.
Morgon Les Charmes (2019) - Domaine De La Croix Des Charmes - BEAUJOLAIS
Domaine: Domaine de la Croix des Charmes
Απονομή: Morgon
Εσοδεία: 2019
Ποικιλία: Gamay
Καλλιέργεια: Υψηλή Περιβαλλοντική Αξία
Ετικέτα: Ελεγχόμενη Ονομασία Προέλευσης
Σχόλιο
Ιδανικά τοποθετημένο σε όμορφες γαλλικές αμμοχάλικες, το Cru Classé de Margaux διαθέτει 100 εκτάρια αμπελώνα: 60% Cabernet Sauvignon, 32% Merlot, με συμπλήρωμα Cabernet Franc και Petit Verdot. Διευθύνεται από την οικογένεια Albada Jelgersma από το 1995, το κτήμα συνεχίζει την αναζήτησή του για την αριστεία χάρη στη δυναμική του Alexander van Beek.
Γευσιγνωσία
Το Château Giscours αποκαλύπτεται κάτω από ένα όμορφο γκρανάτ. Αυτό το κρασί με διακριτική μύτη κρύβει νότες από υποβρύχια και κόκκινα φρούτα. Αυτές οι αρωματικές νότες από μαύρη σταφίδα και κεράσι αναδύονται και στο στόμα. Είναι ισορροπημένο, με ενδιαφέρον δυναμικό, καλή δομή και χαρακτήρα τανίνες.
Ποικιλίες: Cabernet Sauvignon (65%), Merlot (35%)
Παραγωγός: Οικογένεια Albada Jelgersma στη Labarde (33460)
Μορφές και συσκευασίες: Φιάλη (75cl) - Ξύλινη κούτα των 6 - 2013
Νεζ
αποκαλύπτει αργά μαγευτικά αρώματα από λεμονόχορτο, φύλλα λάιμ, φρέσκο γκρέιπφρουτ, πιπέρι Τζαμάικας και τζίντζερ με έναν πυρήνα από φρέσκο λεμόνι και γκρέιπφρουτ.
Μπούκα
μικροσκοπική έως γεμάτη, η γεύση αποκαλύπτει τολμηρές στρώσεις εσπεριδοειδών και μπαχαρικών με φανταστική ένταση και μια κιμωλία τελείωμα.
Συνοδεία φαγητού: λευκά κρέατα, ψάρια, θαλασσινά, τυριά.
Οινοποίηση: Μετά από χειρονακτική συγκομιδή και προσεκτική επιλογή, η οινοποίηση γίνεται σε δρύινες δεξαμενές με περίπου 30% νέο ξύλο, πριν από την ωρίμανση στα ίδια δοχεία για πάνω από ένα χρόνο.
Μάτι: χρώμα κίτρινο άχυρο.
Η συμβουλή του οινολόγου: σερβίρετε στους 10-12°C.
Ποσοστό αλκοόλ: 14,5%.
Χρόνος παλαίωσης: 17 χρόνια.
Συσκευασία: Κουτί με 6 φιάλες των 75cl.
Κτήμα: Κτήμα de Chevalier.
Προέλευση: Pessac-Léognan.
Χρονιά: 2018.
Καλλιέργεια: Υπεύθυνη.
Ετικέτα: Ελεγχόμενη Ονομασία Προέλευσης.
{"Nez":"Μύτη","Accord metvin":"Συνοδεία φαγητού-κρασιού","servir entre 17 et 19°C":"σερβίρετε μεταξύ 17 και 19°C","arômes de petits fruits rouges et de fruits rouges mures, épices orientales, puissant mais pas agressif":"αρώματα από μικρά κόκκινα φρούτα και ώριμα κόκκινα φρούτα, ανατολίτικα μπαχαρικά, ισχυρό αλλά όχι επιθετικό","Macération semicarbonique. Après la fermentation, le vin est élevé en cuve inox jusqu’à sa mise en bouteille.":"Μακροχρόνια ημι-διοξείδωση. Μετά τη ζύμωση, το κρασί ωριμάζει σε δεξαμενές inox μέχρι την εμφιάλωσή του.","robe pourpre, sombre et intense, nuances violettes":"ρόμπα πορφυρή, σκοτεινή και έντονη, βιολετί αποχρώσεις","Temps de garde:10 ans":"Χρόνος παλαίωσης: 10 χρόνια","Bouche":"Στόμα","Appellation:Minervois":"Ονομασία: Minervois","Domaine:Domaine du Siestou":"Κτήμα: Domaine du Siestou","Cépage:Carignan, Syrah":"Ποικιλία: Carignan, Syrah","Culture:Biologique":"Καλλιέργεια: Βιολογική","Label:Indication Géographique Protégée":"Ετικέτα: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη","Œil":"Μάτι","Taux d’alcoolémie:14% vol":"Ποσοστό αλκοόλ: 14% vol","Conditionnement:Carton de 6 bouteilles de 75cl":"Συσκευασία: Κουτί με 6 φιάλες των 75cl","Le conseil de l’œnologue":"Η συμβουλή του οινολόγου","viandes rouges, gibiers, plats gastronomiques":"κόκκινα κρέατα, θηράματα, γαστρονομικά πιάτα","petits fruits rouges, fruits rouges mures":"μικρά κόκκινα φρούτα, ώριμα κόκκινα φρούτα","Vinification":"Οινοποίηση","Millésime:2019":"Χρονιά: 2019"}
Δοκιμή
ισχυρός και γευστικός, αποκαλύπτει νότες βιολέτας, μούρων, τρούφας και γεύσεις από τη Γκαρίγκ σε παλαιώνοντας
Οινοποίηση
συγκομιδή σε υπερίσχυση, παλαιωμένο 12 μήνες σε γαλλικό βαρέλι
Ποσοστό αλκοόλ: 14,5%
Συσκευασία: Κουτί με 6 φιάλες των 75cl
Κτήμα: Κτήμα Σαιντ Λυσαίρ
Προέλευση: Μινερβού
Χρονιά: 2017
Ποικιλία: Γκρενάς Νουάρ, Σιράχ
Καλλιέργεια: Λογική
Ετικέτα: Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης
Αρχαία μετοχή του Ch. Corbin (Saint-Émilion Grand Cru), αυτός ο αμπελώνας αποκτήθηκε το 1880 από τον Charles Durand. Ο Philippe, δισέγγονος του, εγκαταστάθηκε το 1986 και εκμεταλλεύεται 9,5 εκτάρια στην δυτική πλαγιά του Tertre de Calon, στην καρδιά της ονομασίας Montagne-Saint-Émilion. Περιορίζει τις θεραπείες σε χαλκό και θείο.
Κάτω από μια έντονη ρουμπινί απόχρωση με πιο φωτεινές ανταύγειες αποκαλύπτονται χωρίς περιστροφές αρώματα από μύρτιλο και σμέουρο, υπογραμμισμένα από μια κομψή ξυλώδη νότα με τόνους καφέ. «Έχει κλάση», γράφει ένας γευσιγνώστης, μαγεμένος από την απαλή και βελούδινη ύλη του, που είναι μακράς διάρκειας αρωματική.
Δημοσίευση: Château Rocher Corbin
Ονομασία: Montagne Saint-Émilion
Χρονιά: 2015
Καλλιέργεια: Βιολογική
Ποικιλία: Cabernet Franc Merlot
Ετικέτα: Ονομασία Προέλευσης Ελεγχόμενη
Αναφορές: Χρυσό μετάλλιο