Η μέλι από δεντρολίβανο είναι μια ποικιλία μονοανθούς μελιού που παράγεται από το νέκταρ των λουλουδιών του δεντρολίβανου (Rosmarinus officinalis), ενός αρωματικού μεσογειακού φυτού γνωστού για τις φαρμακευτικές και μαγειρικές του ιδιότητες. Αυτό το μέλι διακρίνεται για το ανοιχτό χρώμα του, που μπορεί να κυμαίνεται από σχεδόν διαφανές λευκό έως ανοιχτό κεχριμπάρι, και για το απαλό και ελαφρώς βαλσαμικό άρωμά του, που θυμίζει τις βοτανικές νότες του φυτού του δεντρολίβανου. Η γεύση του είναι γλυκιά και λεπτή, με μια διακριτική λουλουδάτη νότα που το καθιστά πολύ εκτιμημένο στη γαστρονομία.
Μεταξύ των ωφελειών του, το μέλι από δεντρολίβανο αναγνωρίζεται για τις πεπτικές, ηπατοπροστατευτικές και αναζωογονητικές του ιδιότητες. Συνιστάται για τη βελτίωση της πέψης, την ανακούφιση των ηπατικών συμπτωμάτων και την παροχή ενέργειας με φυσικό τρόπο. Επιπλέον, είναι ένα παραδοσιακό φάρμακο για τη μνήμη και τη συγκέντρωση, και θεωρείται ευεργετικό για το αναπνευστικό σύστημα. Αυτό το μέλι είναι ιδανικό για να γλυκαίνει ροφήματα, επιδόρπια και συνταγές, προσφέροντας μια απαλή και αρωματική νότα.
Η μέλι από έλος είναι μια ποικιλία μελιού που παράγεται από το λουλούδι του έλους (Calluna vulgaris), ένα αυτοχθόνες φυτό που συναντάται σε ορεινές περιοχές και σε εύκρατα κλίματα. Αυτός ο τύπος μελιού χαρακτηρίζεται από το σκούρο χρώμα του, τη δυνατή γεύση και μια ελαφρώς πικρή νότα, ιδιότητες που το διακρίνουν από άλλα πιο κοινά μέλια. Επιπλέον, του αποδίδονται πολλαπλά οφέλη για την υγεία, χάρη στις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του. Η μέλι από έλος εκτιμάται τόσο για τις οργανοληπτικές της ποιότητες όσο και για τα θεραπευτικά της οφέλη, αποτελώντας μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν ένα φυσικό και υγιεινό προϊόν.
Η μέλι από άνθη πορτοκαλιάς είναι ένα μονοανθικό μέλι που προέρχεται από το νέκταρ των λουλουδιών των εσπεριδοειδών, κυρίως πορτοκαλιών και λεμονιών, σε μεσογειακές και υποτροπικές περιοχές. Αυτό το μέλι χαρακτηρίζεται από το ανοιχτό χρώμα του, το οποίο μπορεί να κυμαίνεται από ανοιχτό κίτρινο έως απαλό κεχριμπάρι, και από το λεπτό και ευχάριστο ανθικό του άρωμα. Η γεύση του είναι γλυκιά και απαλή, με μια εσπεριδοειδή νότα που προσφέρει φρεσκάδα, γεγονός που το καθιστά πολύ δημοφιλές στη γαστρονομία.
Μεταξύ των ιδιοτήτων του ξεχωρίζουν οι καταπραϋντικές και χαλαρωτικές του επιδράσεις, κάνοντάς το ιδανικό για την ανακούφιση από την αϋπνία και τη μείωση του άγχους. Επιπλέον, διαθέτει πεπτικές και αντισπασμωδικές ιδιότητες, γεγονός που το καθιστά φυσικό φάρμακο για ήπιες πεπτικές διαταραχές. Η μέλι από άνθη πορτοκαλιάς χρησιμοποιείται ευρέως ως φυσικό γλυκαντικό σε ποτά, γλυκά και συνταγές, προσφέροντας μια ανθική και αρωματική νότα που ενισχύει τις γεύσεις.
Η μέλι θυμαριού είναι ένα μονοανθικό μέλι που παράγεται κυρίως από το νέκταρ των λουλουδιών του θυμαριού (Thymus spp.), ενός αρωματικού μεσογειακού φυτού γνωστού για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες. Αυτό το μέλι ξεχωρίζει για το σκούρο κεχριμπαρένιο χρώμα του και τη έντονη γεύση του, ελαφρώς γλυκιά με βοτανικές και μπαχαρένιες νότες. Το άρωμά του είναι διαπεραστικό και θυμίζει τις χαρακτηριστικές νότες του θυμαριού, γεγονός που το καθιστά ένα πολύ εκτιμημένο μέλι για μαγειρικές και θεραπευτικές χρήσεις.
Μεταξύ των ωφελειών του, το μέλι θυμαριού αναγνωρίζεται για τις αντισηπτικές, αντιβακτηριακές και αποχρεμπτικές του ιδιότητες, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για την ανακούφιση αναπνευστικών προβλημάτων και για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Είναι επίσης χρήσιμο για τη βελτίωση της πέψης και έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, βοηθώντας στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών στον οργανισμό. Είναι τέλειο για να γλυκαίνει τις εγχύσεις, πιάτα κρέατος και αλμυρές συνταγές, προσφέροντας μια μοναδική και υγιεινή πινελιά.
Μέλι Λεβάντας.
Χαρακτηριστικά:
Χρώμα: κεχριμπαρένιο ή ανοιχτό κεχριμπαρένιο.
Άρωμα: έντονο και διαρκές λουλουδάτο.
Γεύση: κυρίαρχη γλυκιά, μερικές φορές με ελαφρές πικρές νότες.
Ζώνη παραγωγής: Ανδαλουσία, νότος της Ισπανίας και Πορτογαλία.
Χρώμα: κεχριμπαρένιο ή ανοιχτό κεχριμπαρένιο.
Άρωμα: έντονο και διαρκές λουλουδάτο.
Γεύση: κυρίαρχη γλυκιά, μερικές φορές με ελαφρές πικρές νότες.
Ζώνη παραγωγής: Ανδαλουσία, νότος της Ισπανίας και Πορτογαλία.
Μέλι Λεβάντας
Χρώμα: κεχριμπαρένιο ή ανοιχτό κεχριμπαρένιο.
Άρωμα: έντονο και επίμονο λουλουδάτο.
Γεύση: κυρίαρχη γλυκύτητα, μερικές φορές με ελαφρές πικρές νότες.
Περιοχή παραγωγής: Ανδαλουσία, νότια Ισπανία και Πορτογαλία.
Βελανιδόμελο
Περιγραφή: Με σκούρο χρώμα και έντονη γεύση, το βελανιδόμελο είναι γνωστό για τα υψηλά επίπεδα μετάλλων του. Είναι ένα ενεργειακό προϊόν και εξαιρετικό για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
Σχετικά με αυτό το προϊόν
Πακέτο τριών βάζων 40γρ Rossend Margalef.
Πακέτο που περιέχει τρία βάζα με μέλι. Η ποικιλία του μελιού είναι επιλογή του πελάτη και η τιμή που θα εφαρμοστεί θα είναι αυτή που αντιστοιχεί στις ποικιλίες μελιού που επιλέγονται για να προστεθούν στο πακέτο. Ιδανικό για δώρο.
Η γύρη των μελισσών.
Είναι ένας μικρός διατροφικός θησαυρός από τον οποίο ανακαλύπτονται συνεχώς περισσότερες θρεπτικές ουσίες.
Η πολύπλοκη σύνθεσή της περιέχει πολύτιμες ένζυμες, βιταμίνες και μέταλλα που την καθιστούν ιδανικό συμπλήρωμα για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, ειδικά σε περιόδους αλλαγής της εποχής.
Αποδεικνύεται λοιπόν προληπτική και κατάλληλη κατά των πολυάριθμων λοιμώξεων.
Άτομα άνω των 12 ετών να αναμειγνύουν 30 γραμμάρια γύρης με ένα γλυκό υγρό (νερό με μέλι, χυμό…), να το αφήνουν να σταθεί για 5-10 λεπτά και να το καταναλώνουν. Να καταναλώνεται μία φορά την ημέρα.
Παιδιά, 15 γραμμάρια για παιδιά κάτω των 2 ετών πάντα υπό ιατρική παρακολούθηση.
Ιδανική για συσκευαστές, διανομείς και κατασκευαστές, αυτή η μέλι διατηρεί όλες τις θρεπτικές και οργανοληπτικές της ιδιότητες, όπως η γλυκιά της γεύση και η απαλή της υφή. Επιπλέον, πληροί τα πιο αυστηρά πρότυπα ποιότητας, εξασφαλίζοντας ένα υγιές προϊόν χωρίς ρύπους.
Λίστα προϊόντων και υπηρεσιών που σχετίζονται:
Μέλι σε δοχεία των 300 kg
Περιγραφή: Δοχεία των 300 kg φυσικού μελιού, ιδανικά για μεγάλους συσκευαστές και διανομείς.
Λέξεις-κλειδιά: μέλι σε δοχεία, μέλι χύμα, συσκευασία μελιού, μέλι υψηλής ποιότητας, διανομείς μελιού, μέλι για επεξεργασία, συσκευασία μελιού, καθαρό μέλι, βιολογικό μέλι, φυσικό μέλι, αποθήκευση μελιού, μέλι λουλουδιών, οικολογικό μέλι, χονδρική πώληση μελιού, μέλι από μελισσοκομία.
Η μέλι σε δοχεία για συσκευασία είναι ένα φυσικό και υψηλής ποιότητας προϊόν, ιδανικό για εταιρείες του τομέα τροφίμων που επιθυμούν να συσκευάσουν και να εμπορευτούν τη δική τους μάρκα μελιού. Αυτή η μορφή σε δοχεία προσφέρει μια αποδοτική και οικονομική λύση για μεγάλους όγκους καθαρού μελιού, που συλλέγεται με βιώσιμο τρόπο.
Μέλι Πορτοκαλιάς.
Χαρακτηριστικά
Χρώμα: ανοιχτό ή πολύ ανοιχτό κεχριμπάρι.
Άρωμα: θυμίζει το άνθος πορτοκαλιάς, έντονο και επίμονο.
Γεύση: με κυρίαρχη γλυκιά γεύση, αλλά με σαφή όξινη νότα.
Ζώνη παραγωγής: Μεσογειακή ζώνη και νότος της χερσονήσου.
Χρώμα: ανοιχτό ή πολύ ανοιχτό κεχριμπάρι.
Άρωμα: θυμίζει το άνθος πορτοκαλιάς, έντονο και επίμονο.
Γεύση: με κυρίαρχη γλυκιά γεύση.
Ζώνη παραγωγής: Μεσογειακή ζώνη και νότος της χερσονήσου.
BIERCOL – CALLUNA – Calluna vulgaris
Απαλή εμφάνιση: Ανοιχτό κεχριμπάρι έως σκούρο κεχριμπάρι, ανοιχτό καφέ έως σκούρο καφέ, συχνά με κοκκινωπές αποχρώσεις.
Εξαιρετικά λαμπερή επιφάνεια με ελαφρές κυματιστές γραμμές λόγω της υψηλής ιξώδους της.
Άρωμα: Έντονο και πολύ επίμονο, σαν φύλλα που πέφτουν στο έδαφος το φθινόπωρο.
Γεύση: Γλυκιά με σαφείς πικρές και αλμυρές νότες. Αίσθηση φρεσκάδας κατά την γεύση.
Υφή: Κρεμώδης και λιπαρή αίσθηση. Εμφανίζονται κρύσταλλοι μέσα στο μέλι, προσφέροντας μια τραγανή αίσθηση.
Hojiblanca
Στη μύτη, φρουτώδης πράσινη με αρώματα από φρέσκο κομμένο χόρτο, φλούδα αμυγδάλου, ντομάτα και πράσινο μήλο. Στο στόμα, μέτρια επίμονη πικράδα και καυτερότητα.
LAVANDA – Espliego Lavandula latifolia, L. vera
Απαλή εμφάνιση: Λευκό έως κεχριμπάρι.
Άρωμα: Ανθώδες με σαφή συστατικά λεβάντας, εξαιρετικά έντονο και πολύ επίμονο.
CANTUESO – Lavandula stoechas
Οπτική εμφάνιση: Ανοιχτό κεχριμπάρι.
Άρωμα: Απαλό λουλουδάτο, λίγο έντονο, λίγο επίμονο, μερικές φορές με ελαφρές καμφορένιες νότες που αυξάνονται στην οπισθορινική.
Γεύση: Γλυκιά, σε ορισμένες περιπτώσεις με ελαφρές όξινες νότες.
Υφή: Αργή κρυστάλλωση.
Arbequina
Στη μύτη, πράσινη φρουτώδης με αρώματα από φρέσκο κομμένο χόρτο, φλούδα αμυγδάλου, ντομάτα και πράσινο μήλο. Στο στόμα, μέτρια επίμονη πικράδα και καυτερότητα.
AZAHAR – Citrus sp.
Οπτική εμφάνιση: Ανοιχτό.
Άρωμα: Λουλουδάτο, με έντονο και επίμονο άρωμα από γλυκά λουλούδια.
Γεύση: Γλυκιά, με έντονο εσπεριδοειδές στοιχείο, πολύ έντονο.
Υφή: Αργή κρυστάλλωση.
BIERCOL – CALLUNA – Calluna vulgaris
Οπτική εμφάνιση: Ανοιχτό κεχριμπάρι έως σκούρο κεχριμπάρι, ανοιχτό καφέ έως σκούρο καφέ, συχνά με κοκκινωπές αποχρώσεις.
Εξαιρετικά λαμπερή επιφάνεια με ελαφρές κυματιστές γραμμές λόγω της υψηλής ιξώδους.
Άρωμα: Έντονο και πολύ επίμονο, όπως φύλλα που πέφτουν στο έδαφος το φθινόπωρο.
Γεύση: Γλυκιά με σαφείς πικρές και αλμυρές νότες. Αίσθηση φρεσκάδας κατά την γεύση.
Υφή: Κρεμώδης και λιπαρή αίσθηση. Εμφανίζονται κρύσταλλοι μέσα στο μέλι, δίνοντας μια τραγανή αίσθηση.
Hojiblanca
Στη μύτη, πράσινος καρπός με αρώματα από φρέσκο κομμένο χόρτο, φλούδα αμυγδάλου, ντομάτα και πράσινο μήλο. Στο στόμα, μέτρια επίμονη πικράδα και καυτερότητα.
LAVANDA – Espliego Lavandula latifolia, L. vera
Οπτική εμφάνιση: Λευκό έως κεχριμπάρι.
Άρωμα: Λουλουδάτο με σαφή συστατικά λεβάντας, εξαιρετικά έντονο και πολύ επίμονο.
Γεύση: Γλυκιά με όξινες νότες, μπορεί να έχει ελαφρές αλμυρές νότες.
ROMERO – Salvia Rosmarinus
Αισθητική εμφάνιση (χρώμα): πολύ ανοιχτό
Άρωμα: λίγο έντονο, μέτρια διάρκεια, λουλουδάτο.
Γεύση: Γλυκιά. Μερικές φορές με ελαφρές ξινές νότες.
Υφή: Λεπτή κρυστάλλωση.
Coupage
Στη μύτη, φρουτώδης πράσινος με αρώματα από φρέσκο κομμένο χόρτο, φλούδα αμυγδάλου, ντομάτα και πράσινο μήλο. Στο στόμα, μέτρια επίγευση πικρίας και καψίματος.
TOMILLO – Thymus sp.
Αισθητική εμφάνιση: Από ανοιχτό κεχριμπάρι έως κοκκινωπό κεχριμπάρι.
Άρωμα: Λουλουδάτο με σαφή φαινολική συνιστώσα όπως γαρίφαλο, φαρμακευτικό, καπνιστό, πολύ έντονο και πολύ επίμονο.
Γεύση: Γλυκιά με σαφή βοτανική συνιστώσα.
Υφή: Μικρή τάση προς την κρυστάλλωση.
ROMERO – Salvia Rosmarinus
Αισθητική εμφάνιση (χρώμα): πολύ ανοιχτό
Άρωμα: λίγο έντονο, μέτρια διάρκεια, λουλουδάτο.
Γεύση: Γλυκιά. Μερικές φορές με ελαφρές όξινες νότες.
Υφή: Λεπτή κρυστάλλωση.
Coupage
Στη μύτη, φρουτώδης πράσινος με αρώματα από φρέσκο κομμένο χόρτο, φλούδα αμυγδάλου, ντομάτα και πράσινο μήλο. Στο στόμα, μέτρια επίγευση πικρίας και καψίματος.
TOMILLO – Thymus sp.
Αισθητική εμφάνιση: Από ανοιχτό κεχριμπάρι έως κοκκινωπό κεχριμπάρι.
Άρωμα: Λουλουδάτο με σαφή φαινολική συνιστώσα όπως γαρίφαλο, φαρμακευτικό, καπνιστό, πολύ έντονο και πολύ επίμονο.
Γεύση: Γλυκιά με σαφή βοτανική συνιστώσα.
Υφή: Τάση προς την κρυστάλλωση.
CANTUESO – Lavandula stoechas
Οπτική εμφάνιση: Ανοιχτό κεχριμπάρι.
Άρωμα: Απαλό λουλουδάτο, λίγο έντονο, λίγο επίμονο, μερικές φορές με ελαφρές καμφορένιες νότες που αυξάνονται στην οπισθορινική.
Γεύση: Γλυκιά, σε ορισμένες περιπτώσεις με ελαφρές όξινες νότες.
Υφή: Αργή κρυστάλλωση.
Arbequina
Στη μύτη, φρουτώδης πράσινος με αρώματα από φρέσκο κομμένο χόρτο, φλούδα αμυγδάλου, ντομάτα και πράσινο μήλο. Στο στόμα πικρή και μέτρια επίμονη αίσθηση.
AZAHAR – Citrus sp.
Οπτική εμφάνιση: Ανοιχτό.
Άρωμα: Λουλουδάτο, με έντονο και επίμονο άρωμα από γλυκά λουλούδια.
Γεύση: Γλυκιά, με έντονο εσπεριδοειδές στοιχείο, πολύ έντονο.
Υφή: Αργή κρυστάλλωση.
Μέλι Μανταρινιού
Χρώμα: ανοιχτό ή πολύ ανοιχτό κεχριμπάρι.
Άρωμα: θυμίζει το λουλούδι μανταρινιάς, έντονο και επίμονο.
Γεύση: με κυρίαρχη γλυκιά γεύση.
Περιοχή παραγωγής: μεσογειακή ζώνη και νότια χερσόνησος.
Φτιαγμένο με βιολογικά μέλια της Μεσογείου και βιολογικό χυμό λεμονιού. Χωρίς ζάχαρη, χωρίς προσθήκες συντηρητικών (με ανθρακικό), φυσικό. Αναζωογονητικό ποτό, ιδανικό για αθλητές, υγιεινό και βιολογικό.
Μέλι από Μαντρόνα.
Χαρακτηριστικά:
Χρώμα: από ανοιχτό κεχριμπάρι έως γκριζωπό πράσινο
Άρωμα: έντονο και πολύ χαρακτηριστικό
Γεύση: δυνατή και πικρή
Ζώνη παραγωγής: όλη η Ιβηρική Χερσόνησος
Χρώμα: από ανοιχτό κεχριμπάρι έως γκριζωπό πράσινο
Άρωμα: έντονο και πολύ χαρακτηριστικό
Γεύση: δυνατή και πικρή
Ζώνη παραγωγής: όλη η Ιβηρική Χερσόνησος
Είναι το μέλι που οι παιδιά και οι διαβητικοί ανέχονται καλύτερα.
Χρώμα: Πολύ ανοιχτό, λευκό και σχεδόν διαφανές.
Άρωμα: Υποτονικό λουλουδάτο, απαλό και όχι πολύ επίμονο.
Γεύση: Γλυκιά, μοναδική και με μεγάλη φινέτσα.
Περιοχή παραγωγής: Ανατολική Ευρώπη.
Μέλι Πορτοκαλιάς.
Χαρακτηριστικά:
Χρώμα: ανοιχτό ή πολύ ανοιχτό κεχριμπάρι.
Άρωμα: θυμίζει το άνθος πορτοκαλιάς, έντονο και επίμονο.
Γεύση: με κυρίαρχη γλυκιά γεύση, αλλά με σαφή όξινη νότα.
Ζώνη παραγωγής: Μεσογειακή ζώνη και νότος της χερσονήσου.
Χρώμα: ανοιχτό ή πολύ ανοιχτό κεχριμπάρι.
Άρωμα: θυμίζει το άνθος πορτοκαλιάς, έντονο και επίμονο.
Γεύση: με κυρίαρχη γλυκιά γεύση.
Ζώνη παραγωγής: Μεσογειακή ζώνη και νότος της χερσονήσου.
Η μέλι σε κηρήθρα πωλείται γενικά σε μικρές ποσότητες των 250γρ – 350γρ σε πλαστικό δοχείο. Η μέλι σε κηρήθρα είναι η πιο αγνή μορφή μελιού, ακόμα σφραγισμένη στο κερί από τις ίδιες τις μέλισσες, εντελώς ωμή και ποτέ αγγιγμένη από ανθρώπινες χέρια. Να τρως μέλι σε κηρήθρα είναι μια αληθινή χαρά που λίγοι άνθρωποι έχουν την ευκαιρία να βιώσουν.
Η κηρήθρα μπορεί να καταναλωθεί όπως είναι ή μπορεί να εξαχθεί εύκολα το μέλι.
Η διαδικασία είναι πολύ διασκεδαστική, λίγο κολλώδης και πολύ νόστιμη.