Μεγάλη Κουβέ λευκό
AOP Coteaux d'Aix-en-Provence
Λευκό βιολογικό κρασί
Ποικιλίες σταφυλιών
Vermentino 70% - Ugni blanc 30%.
Ωριμάζει για 12 μήνες σε νέα δρύινα βαρέλια, στη συνέχεια ωριμάζει σε φιάλη
στη συνέχεια ωριμάζει σε φιάλη για 1 χρόνο.
Γευσιγνωσία
Το χρώμα είναι ανοιχτό κίτρινο με χρυσές και ασημένιες αντανακλάσεις.
Η γεύση είναι δομημένη, στρογγυλή και βαθιά:
- Υφή: όμορφη και παχύρρευστη
- Αρώματα: λευκά και κίτρινα φρούτα σάρκας
- Επίγευση: καπνιστή, βανίλια, επίμονη
Συνοδευτικά πιάτα:
- Γαρίδα στη σχάρα με σάλτσα κονιάκ.
- Παραδοσιακό Coq au vin blanc.
- Κομμάτι μοσχαριού με μανιτάρια και chanterelles.
- Θαλασσινά.
- Πιατέλα τυριών με χαρακτήρα.
Viognier blanc Le secret des amants cuvée " La Rencontre" VDF
LE SECRET DES AMANTS
Cuvée « La rencontre »
Sol
Είναι η συνάντηση δύο terroirs, ένας λεπτός γάμος viognier που προέρχεται από την περιοχή του Hérault και της Haute vallée de l’Aude, καλλιεργημένος σε πλαγιές μεταξύ 150 και 200 μ. υψόμετρο. Οι έδαφος είναι ασβεστολιθικά και πλούσια σε βότσαλα.
Elaboration
Η συγκομιδή είναι πρώιμη. Η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε δεξαμενές inox με έλεγχο θερμοκρασιών (15° έως 18°C). Η ωρίμανση διαρκεί αρκετούς μήνες σε δεξαμενές πάνω σε λεπτά οινολάσπης. Δεν υπάρχει μαλακτική ζύμωση για να διατηρηθεί μια καλή φρεσκάδα.
Dégustation
Με χρώμα χρυσό ανοιχτό, το Viognier μας είναι πλούσιο και πολύ αρωματικό. Η μύτη προτείνει βερίκοκο και ροδάκινο αμπελιού. Μια φρέσκια, ηδονική και γευστική είσοδος, η ζωντάνια του οδηγεί σε μια τελική γεύση από λευκά λουλούδια και λεβάντα. Μια εξαιρετική ισορροπία μεταξύ πλούτου και οξύτητας.
Ο Καλίς Κότες ντ' Ρον Μπλαν του Domaine des Élixirs είναι ένα λευκό κρασί από την περιοχή Κότες ντ' Ρον.
Αυτό το κρασί είναι ένα μείγμα από 2 ποικιλίες, που είναι η Μαρσάν και η Βιόνιε.
Στο στόμα, αυτό το λευκό κρασί είναι ισχυρό με όμορφη φρεσκάδα.
Αυτό το κρασί συνδυάζεται γενικά καλά με χοιρινό, πουλερικά ή με...
Τερεουάρ: Αργιλώδες έδαφος με χαλίκι πάνω σε σχιστόλιθο
Κατάσταση: Υψηλός λαιμός
Οινοποίηση
Η οινοποίηση πραγματοποιείται σύμφωνα με την παραδοσιακή μέθοδο. Το κρασί παραμένει σε λωρίδες για τουλάχιστον 9 μήνες πριν από την απομάκρυνση των ιζημάτων.
Γευσιγνωσία μεταξύ 6 και 8°C
Μάτι: Απαλό κίτρινο
Μύτη: Λευκοί καρποί, μελισσόχορτο
Στόμα: Λεπτές φυσαλίδες. Ζωντανή σχεδόν νευρική επίθεση. Κομψό στόμα.
Δυνατότητα παλαίωσης: Να καταναλωθεί εντός 3 ετών
Ισορροπία: Ξηρό
Συνοδεία φαγητού και κρασιού: Ιδανικό ως απεριτίφ, σε κοκτέιλ και με επιδόρπια.
Παγωμένος βελουτέ με σμέουρα.
Κλάδεμα: Διπλό Γκιό
Υψόμετρο: 100 έως 120 μ
Κόκκινο οργανικό κρασί
Ποικιλίες σταφυλιών
Σιράχ 60% - Καμπερνέ Σαβινιόν 40%.
Ωριμάζει για 24 μήνες σε καινούργιες δρύινες βαρέλες, ωριμάζει σε μπουκάλι για 1 χρόνο.
Γευσιγνωσία
Ένα πολύ έντονο γαρνέτ κόκκινο χρώμα, μια ισχυρή, πολύπλοκη και λεπτή μύτη. Έντονο και δομημένο στο στόμα:
- Υφή: όμορφη ύλη με μεταξένιες τανίνες
- Αρώματα: ώριμα μαύρα φρούτα
- Εμπυρευματικά αρώματα: καβουρδισμένος καφές
- Επίγευση: μεταξένια με νότες γλυκών μπαχαρικών
Συνοδεύσεις
Μπορεί να προταθεί για δείπνα όπως:
- Ψητό μπούτι αρνιού à la Provençale
- Λαγός à la royale
- Στεφάνι αγριογούρουνου
- Παϊδάκια με κόκαλο / Ψητό μοσχαρίσιο κότσι
- Κέικ σοκολάτας
Δείτε το τεχνικό φύλλο
Château Saint Jacques Calon 2013
Aoc Montagne Saint Emilion
ωριμασμένο σε δρύινα βαρέλια
CRD παραγωγός
MDC
Ανεξάρτητος οινοποιός
900 φιάλες 75cl διαθέσιμες
ΠΑΟΥΛΙΝ ΛΑΠΙΕΡ ΒΙΝΓΚΕΡΟΝΝ ΑΡΤΙΖΑΝ
Μετά από μια πρώτη ζωή στο Παρίσι και στην Νοτιοανατολική Ασία, η Παουλίνα Λαπιέρ γίνεται οινολόγος και αποφασίζει να αναλάβει την οικογενειακή περιουσία που βρίσκεται στο πολύ δυναμικό χωριό Ριόν.
ΣΥΝΘΕΣΗ
60% Σέμιγιόν, 40% Σοβινιόν Μπλαν
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Αλκοολική ζύμωση σε χαμηλή θερμοκρασία σε δεξαμενές inox και ωρίμανση με οινολάσπες για τέσσερις μήνες.
ΧΡΩΜΑ
Απαλό κίτρινο με πράσινες ανταύγειες
ΤΥΠΟΣ
Φρέσκο και φρουτώδες με ωραία διάρκεια
ΜΥΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟΜΑ
Νότες εσπεριδοειδών, γκρέιπφρουτ και λεμόνι στη μύτη. Πολύ λιπαρό και πλούσιο στο στόμα.
ΑΛΚΟΟΛ
Sauvignon Blanc IGP μυστικό των εραστών cuvée "Το Ραντεβού"
TERROIR :
Συντίθεται από πέντε terroirs που έχουν επιλεγεί αυστηρά, το Sauvignon blanc αντλεί τη φρεσκάδα και τη μεταλλικότητά του από τη Λεκάνη του Thau, από την Λιμνοθάλασσα της Marseillette, από την υψηλή κοιλάδα του Aude, κοντά στο Limoux, και από την Δυτική Aude. Σε ορισμένες από αυτές τις περιοχές, η διαφορά θερμοκρασίας είναι πολύ έντονη μεταξύ των πολύ ζεστών ημερών και των πολύ δροσερών νυχτών, επιτρέποντας την ανάπτυξη των επιθυμητών αρωμάτων εσπεριδοειδών. Οι πλαγιές του Orb, βόρεια του Béziers, προσφέρουν στρογγυλάδα στο κρασί.
ELABORATION :
Τα σταφύλια συγκομίζονται πολύ νωρίς το πρωί, ακόμη και στα τέλη της νύχτας. Μεταφέρονται γρήγορα στο οινοποιείο για να πιεστούν. Η αλκοολική ζύμωση γίνεται γρήγορα.
Αλκοολικός βαθμός: 12,5%
Υπολείμματα σακχάρων: 1,0 (g/l)
Οξύτητα: 6,18
Συνολικό SO2: 124 (mg/l)
Δεσμεύσεις ποιότητας
Βιολογική γεωργία
Δύο κύριοι άξονες εργασίας κυριαρχούν: η παρατήρηση και η πρόληψη, οι οποίες είναι οι βάσεις της διαχείρισης αυτού του αμπελώνα. Οι κύριες δραστικές ουσίες που χρησιμοποιούνται είναι το θείο και ο χαλκός.
Η κύρια ανησυχία μας είναι να παρατηρούμε και να προσαρμόζουμε τη δουλειά μας στη φύση, χρησιμοποιώντας τις πιο σύγχρονες τεχνικές, με σεβασμό προς το αμπέλι και το έδαφος.