Το πράσινο τσάι, γνωστό για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, είναι το πιο διαδεδομένο και εκτιμημένο ρόφημα στην Ανατολή. Χάρη στην επεξεργασία του, διατηρεί υψηλό ποσοστό πολυφαινολών. Τα φύλλα του πράσινου τσαγιού διατηρούν το φυσικό τους πράσινο χρώμα επειδή δεν υποβάλλονται σε καμία διαδικασία που να αλλοιώνει τις χημικές τους ιδιότητες. Τα φρέσκα φύλλα που συλλέγονται υποβάλλονται σε θερμική επεξεργασία που αναστέλλει τα ένζυμα που είναι υπεύθυνα για την οξείδωση. Αυτή η σταθεροποίηση μπορεί να γίνει ξηρά – σε ειδικά κοίλα δοχεία που μοιάζουν με τηγάνια – με αέρα ή με ατμό. Τα επόμενα βήματα διαφέρουν σημαντικά ανάλογα με το προϊόν που θέλετε να αποκτήσετε. Στη συνέχεια, τα φύλλα ξηραίνονται και είναι έτοιμα για συσκευασία. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε Kukicha, Zagara και Πράσινο Λυκίσκο.
Μονογενές 100% Αραβικά από την Ονδούρα - Μεσαία Ψήσιμο
Η ιστορία του Κάρλος και η επιτυχία των Μικροπαρτίδων παραγωγής καφέ αραβικά στην Ονδούρα
Ο καφές που καλλιεργεί ο Κάρλος στην φυτεία του στην Ονδούρα έχει ένα αρκετά πλούσιο αρωματικό και γευστικό προφίλ. Χάρη στη φυσική ζύμωση για 48 ώρες, με αυτόν τον καφέ μπορούμε να απολαύσουμε τόσο τις γλυκές νότες της σοκολάτας γάλακτος και του καραμέλας όσο και τις πιο φρουτώδεις νότες του πορτοκαλιού και του πράσινου μήλου. Ένα εκρηκτικό μείγμα που παραμένει πάντα ισορροπημένο με μια μέτρια οξύτητα.
100% μίγμα Αραβίκα – ένα ειδικό μίγμα που ισορροπεί τα φρούτα και τα μπαχαρικά του Περού και της Ρουάντας με τις πιο γλυκές, σοκολατένιες νότες της Βραζιλίας. Ένα μίγμα που μελετήθηκε και δημιουργήθηκε από εμάς για να ικανοποιήσει όλες τις γεύσεις, ακόμη και τις πιο απαιτητικές. Η καβουρδισμένη διαδικασία είναι μέτρια προς μέτρια, αποκτώντας έναν αρωματικό καφέ με το σωστό σώμα για εσπρέσο και μόκα.
Για να απολαμβάνεται καθημερινά: ο κατάλληλος σύντροφος για να ξεκινήσετε την ημέρα σας ή για τα διαλείμματα σας από τη δουλειά ή τη μελέτη.
Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι ο καφές έχει τη δική του εποχικότητα, οπότε ανάλογα με τη διαθεσιμότητα θα είναι δυνατό να δοκιμάσετε διαφορετικά μίγματα για να πειραματιστείτε.
Αυτό είναι το τρίτο μίγμα από την οικογένεια Turpial, ξεκινήσαμε με Βραζιλία, Περού, Κένυα, τώρα η Κένυα έχει αντικατασταθεί από τη Ρουάντα. Το μίγμα που είναι διαθέσιμο σήμερα έχει μια πολύ ιδιαίτερη Βραζιλία που επεξεργάζεται με την τεχνική Natural Cold Soul, η οποία επιτρέπει να ενισχυθούν οι γλυκές νότες του καφέ Αραβίκα που μεγαλώνει σε χαμηλά υψόμετρα.
Βάρος: 250 γρ., 500 γρ.
Άλεση: Εσπρέσο, Σε κόκκους, Μόκα
Προερχόμενος από μία από τις πιο υπέροχες περιοχές της Ρουάντας για την καλλιέργεια καφέ, έχουμε αυτόν τον φανταστικό Καμπάγια που σίγουρα δεν θα απογοητεύσει τους λάτρεις του καφέ με γεύση φρούτου. Η λάμψη αυτού του καφέ αφήνει μια επίμονη και ευχάριστη γεύση στο στόμα σας.
Βάρος: 250 γρ
Καβούρδισμα: Ελαφρύ Καβούρδισμα
Οξύτητα: Υψηλή
Ιδανικό για: Aeropress, Chemex, Frenchpress, V60
Μονογενές 100% Αραβικά Ρουάντα - Μεσαία Ψήσιμο
Προερχόμενο από μία από τις πιο υπέροχες περιοχές του Ρουάντα για την καλλιέργεια καφέ, έχουμε αυτό το φανταστικό Καμπάγια που σίγουρα δεν θα απογοητεύσει τους λάτρεις των φρουτώδους καφέ. Η λαμπρότητα αυτού του καφέ σου αφήνει μια επίμονη και ευχάριστη γεύση στο στόμα.
Ο καφές που καλλιεργεί ο Κάρλος στην φυτεία του στην Ονδούρα έχει ένα αρκετά πλούσιο αρωματικό και γευστικό προφίλ. Χάρη σε 48 ώρες φυσικής ζύμωσης, με αυτόν τον καφέ μπορούμε να απολαύσουμε τόσο τις γλυκές νότες του γάλακτος σοκολάτας και καραμέλας όσο και τις φρουτώδεις νότες του πορτοκαλιού και του πράσινου μήλου. Ένα εκρηκτικό μείγμα που παραμένει πάντα ισορροπημένο με μια μέτρια οξύτητα.
Τοποθεσία: Κορκίν, Κοπάν
ΦΑΡΜΑ: Κάρλος Εστεβέζ Μεχία
Υψόμετρο: 1450 – 1550 μ.α.λ.
Ποικιλία: Κόκκινο Κατουάι
Επεξεργασία: Αναερόβια 48 ώρες
ΠΡΟΦΙΛ ΣΤΟ ΦΛΙΤΖΑΝΙ: Πορτοκάλι, λευκή σοκολάτα, πράσινο μήλο και καραμέλα
Ιδανικός για: Μεθόδους Pour over
Η καφε plantation της οικογένειας Los Santos στο Περού είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία στην καλλιέργεια καφέ. Αυτόν τον καφέ τον ονομάζουμε Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: έχει πολύ βελούδινο σώμα, ανθισμένες νότες από chinotto και κόκκινα φρούτα. Ως εσπρέσο είναι πολύ ισορροπημένος και ευχάριστος, ενώ ως φίλτρο καφέ μοιάζει σχεδόν με ένα χάδι.
Τοποθεσία: Λόνια Γκραντέ, Ουτσουμπάμπα
Υψόμετρο: 1700 – 2000 μ.σ.μ.
Ποικιλία: Caturra, Catuai
Οργανοληπτικό προφίλ: Κόκκινα φρούτα, λουλούδια chinotto, βελούδινο σώμα
Προερχόμενο από μία από τις πιο θαυμάσιες περιοχές της Ρουάντας για την καλλιέργεια καφέ, έχουμε αυτό το φανταστικό Kabaya που σίγουρα δεν θα απογοητεύσει τους λάτρεις του φρουτώδους καφέ. Η λάμψη αυτού του καφέ αφήνει μια επίμονη και ευχάριστη γεύση στο στόμα.
Τοποθεσία: Περιοχή Νυαμπίχου
Υψόμετρο: 2230 – 2290 μ.σ.μ.
Ποικιλία: Κόκκινος Μπουρμπόν
Διαδικασία: Πλυμένο
Οργανοληπτικό Προφίλ: Ραβέντι, μαύρη σταφίδα και νότες λάιμ και κόλα.
Ο καφές Santa Hedwirges από τη Βραζιλία είναι ιδανικός για τους λάτρεις του εσπρέσο που αναζητούν μια πρώτη επαφή με τον ειδικό καφέ. Χάρη στην πολύ χαμηλή του οξύτητα, είναι τέλειος για όσους προτιμούν να γεύονται περισσότερη γλυκύτητα στον καφέ τους και συνιστάται ιδιαίτερα για την παρασκευή του καπουτσίνο σας το πρωί. Θα έχετε ένα επιπλέον πλεονέκτημα!
Με αυτόν τον καφέ, μπορείτε να απολαύσετε τις νότες σοκολάτας πιο κοντά στο κακάο αναμειγμένες με τις πιο γλυκές πλευρές των φρούτων.
Τοποθεσία: Νότος του Μίνας
Φάρμα: Santa Hedwirges
Διαδικασία: Φυσική
ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ: Μούρα, αχλάδι, ξηροί καρποί και μαύρη σοκολάτα
Διαστάσεις: 13 × 5 × 23 εκ.
Βάρος: 250 γρ.
Ιδανικός για: Εσπρέσο, Μόκα
100% μίγμα Αραβίκας – ένα ειδικό μίγμα που ισορροπεί τα φρούτα και τα μπαχαρικά του Περού και της Ρουάντας με τις πιο γλυκές, σοκολατένιες νότες της Βραζιλίας. Ένα μίγμα που μελετήσαμε και δημιουργήσαμε για να ικανοποιήσει όλες τις γεύσεις, ακόμη και τις πιο απαιτητικές. Ένα μίγμα που μελετήσαμε και δημιουργήσαμε για να ικανοποιήσει όλες τις γεύσεις, ακόμη και τις πιο απαιτητικές.
Ερχόμενοι από μία από τις πιο υπέροχες περιοχές της Ρουάντας για την καλλιέργεια καφέ, έχουμε αυτόν τον φανταστικό Καμπάγια που σίγουρα δεν θα απογοητεύσει τους λάτρεις του καφέ με γεύση φρούτου. Η λάμψη αυτού του καφέ αφήνει μια επίμονη και ευχάριστη γεύση στο στόμα σας.
Ο καφές Brasil Santa Hedwirges είναι ιδανικός για τους λάτρεις του εσπρέσο που αναζητούν μια πρώτη επαφή με τον καφέ ειδικότητας. Χάρη στην πολύ χαμηλή του οξύτητα, είναι τέλειος για εκείνους που προτιμούν να αισθάνονται περισσότερο τη γλυκύτητα στον καφέ, ενώ είναι επίσης πολύ συνιστώμενος για την παρασκευή του καπουτσίνο σας το πρωί. Θα σας δώσει μια επιπλέον ώθηση! Με αυτόν τον καφέ μπορείτε να γευτείτε τις νότες σοκολάτας πιο κοντά στο κακάο αναμεμειγμένες με τα πιο γλυκά μέρη του φρούτου.
Τοποθεσία: Νότος του Μίνας
Φάρμα: Santa Hedwirges
Υψόμετρο: 970 msm
Διαδικασία: Φυσική
Οργανοληπτικό προφίλ: Κόκκινα φρούτα, αχλάδι, καρύδια και μαύρη σοκολάτα.
Prodotto tra la fine di giugno e la prima metà di luglio dalle fioriture dei castagni selvatici di montagna, è un miele liquido dalla straordinaria versatilità. È il più ricco di sali minerali e ha un colore ambra, talvolta carico e tendente al rossastro. Il profumo è aromatico e pungente, vegetale e penetrante. L’aroma è tipicamente amarognolo e tannico, intenso e molto persistente all’assaggio.
Prodotto nel mese di luglio, è un miele dalla forte personalità che tende a cristallizzare. Liquido è di colore ambrato e nocciola chiaro quando cristallizza, assume un odore di funghi secchi, liquirizia, quasi affumicato. L’aroma è molto intenso, persistente, ricorda il caramello ed il gusto mou, molto apprezzato dai bambini. ABBINAMENTI Aromatico dolcificante per bevande; arricchisce la vinaigrette per condire insalate miste, si sposa bene con gli sfornati di verdure e piatti con erbe aromatiche o officinali, da provare per mantecare i risotti.
Ένα μείγμα από τους καλύτερους καφέδες της Κεντρικής Αμερικής, της Βραζιλίας, της Ινδίας και της Ινδονησίας.
Η απαλότητα της γεύσης του είναι ο τέλειος συνδυασμός γλυκύτητας και ενέργειας.
Prodotto tra la fine di giugno e la prima metà di luglio dalle fioriture dei castagni selvatici di montagna, è un miele liquido dalla straordinaria versatilità. È il più ricco di sali minerali e ha un colore ambra, talvolta carico e tendente al rossastro. Il profumo è aromatico e pungente, vegetale e penetrante. L’aroma è tipicamente amarognolo e tannico, intenso e molto persistente all’assaggio.
Μια ακριβής επιλογή καφέδων υψηλής ποιότητας από την Κεντρική και Νότια Αμερική, την Ινδία και την Αφρική, ψημένων στην τελειότητα, αποδίδει τον espresso De Roccis CREMOSO. Ένα εξαιρετικά ήπιο και λείο μείγμα με ισχυρή αλλά και λεπτή επίγευση.
Από την προσεκτική επιλογή υψηλής ποιότητας καφέδων Arabica από την Κεντρική και Νότια Αμερική, και καφέ Robusta από την Ουγκάντα και την Αφρική.
Βραζιλία: "Santos" είναι ένας απαλός και ισορροπημένος βραζιλιάνικος καφές με καθαρό και λεπτό άρωμα. Μια σοκολατένια γεύση, γεμάτο σώμα, έντονα αρώματα και μια επίμονη επίγευση καθορίζουν την ουσία του.
Ουγκάντα: Οι περισσότεροι καφέδες από την Ουγκάντα είναι της ποικιλίας Robusta με γεμάτο σώμα και εξαιρετική υφή.
Ινδονησία: Ένα τέλειο μείγμα Robusta με απαλό άρωμα και ελαφριά καραμέλα.
Ονδούρα: Ισορροπημένος και γεμάτος σώμα με γλυκό και γλυκόριζα άρωμα.
Περού: Λεπτοκατασκευασμένος καφές με άμεση φρουτώδη και κακάο επίγευση. Γεμάτος και κρεμώδης με έντονη επίγευση. Ένας καφές εσπρέσο με απαλό και διαρκές άρωμα και άρωμα φουντουκιού και σοκολάτας.
Ήπια γλυκιά μίξη από τους καλύτερους καφέδες Arabica και Robusta με έντονη γεύση και άρωμα. Είναι πράγματι ο παραδοσιακός και χαρακτηριστικός Ιταλικός Espresso!
Βραζιλία: Λείο και καλά ισορροπημένο καφέ με καθαρό και λεπτό άρωμα. Μια πολύ αρωματική μίξη με σοκολατένια επίγευση.
Κόστα Ρίκα: Καφές υψηλής ποιότητας με πλούσιο χρώμα κρέμας καρυδιού και άρωμα μήλου και χουρμά. Ελαφριά οξύτητα.
Ινδονησία: Πλούσιος και λεπτός καφές Robusta με ελαφρύ άρωμα καραμέλας, ιδανικός ακόμη και για τους πιο απαιτητικούς γνώστες καφέ. Πλήρης και έντονη γεύση με επίμονη επίγευση.
Βιετνάμ: Πλήρους σώματος Robusta, εκλεκτικός και διακριτικός.
Κολομβία: Όλοι οι κολομβιανοί καφέδες είναι της ποικιλίας Arabica με πλούσιο αρωματικό άρωμα, ελαφρώς φρουτώδες και υπέροχη επίγευση καρυδιού και λουλουδιών. Αυτός ο καφές είναι το αποτέλεσμα της τέλειας συνδυαστικής επιλογής επιλεγμένων καφέδων Arabica και Robusta. Κρεμώδης, λείος και βελούδινος, μοναδικός και εκπληκτικός με γλυκιά γεύση και φρουτώδη επίγευση.