Αναγνωρίζονται από το σκούρο γκρι χωνί τους ή από τις φωτεινές κίτρινες αποχρώσεις τους. Η σάρκα τους είναι κιτρινωπή και αρωματική. Χρησιμοποιούνται κυρίως σε μείγματα.
Συμβουλές προετοιμασίας
Οι κανθαρέλες που προέρχονται από τη φύση, αν και ελέγχονται κατά τη συγκομιδή και την τοποθέτησή τους σε συσκευασίες, πρέπει να καθαρίζονται ακολουθώντας τις παρακάτω αρχές:
Κόψτε 2 έως 3 χιλιοστά από τα πόδια.
Βουρτσίστε απαλά τα μανιτάρια, το καπέλο και τις λωρίδες με ένα μικρό πινέλο για να απαλλαγούν από τυχόν αγκάθια ή κλαδάκια που μπορεί να υπάρχουν.
Πλύνετε μόνο αν είναι απαραίτητο (παρουσία χώματος) περνώντας τα μανιτάρια κάτω από νερό ή σκουπίζοντάς τα απαλά.
Μαγείρεμα: πάντα να τα σοτάρετε σε “υψηλή φωτιά” και να τα καταναλώνετε τραγανά κατά προτίμηση.
Τα κομμένα μανιτάρια και «έτοιμα προς χρήση» χρειάζονται φυσικά μόνο να μαγειρευτούν.
Συμβουλές συντήρησης
Οι κανθαρέλες μπορεί να παρουσιάζουν διαφορετικά χαρακτηριστικά ανάλογα με την περίοδο συγκομιδής ή την...
Κίτρινα μανιτάρια λεμονιού, με λευκή σάρκα και ελαφρώς ανηθισμένη γεύση. Ιδανικά σε μια φρικασέ μανιταριών.
Συμβουλές προετοιμασίας
Βουρτσίστε τα μανιτάρια πριν τα μαγειρέψετε.
Συμβουλές συντήρησης
Τα μανιτάρια μας πωλούνται σε συσκευασίες με μεμβράνη που επιτρέπουν την αναπνοή του προϊόντος.
Σας προτείνουμε να διατηρείτε αυτή τη μεμβράνη γύρω από το ράφι για να αποφύγετε την ξήρανση και την απώλεια βάρους κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης. Διατηρήστε τα στο κάτω μέρος του ψυγείου σας σε ιδανική θερμοκρασία 2 έως 4°C, για μέγιστο διάστημα 3 ημερών.
Διαθέσιμες παρουσιάσεις
Ολόκληρα μανιτάρια
ράφια των 150 γρ. έως 3 Kg. ή σύμφωνα με την επιθυμία του πελάτη.