... σε χημική επεξεργασία και στη συνέχεια παστεριώνεται σε μορφή υπερλεπτής σκόνης. Το κέλυφος αυγού ζυγίζει περίπου 5,5 γρ. και έχει μέση πάχος μεταξύ 280 - 400 μm. Ένα σημαντικό μέρος του κελύφους αυγού αποτελείται από 95,1% μέταλλα, 3,3% πρωτεΐνες και 1,6% νερό. Το 37,3% του συνολικού βάρους είναι ασβέστιο, το οποίο είναι το κύριο μεταλλικό συστατικό (κυρίως σε κρυσταλλική μορφή, το 93,6% του ασβεστίου είναι καρβονικό ασβέστιο (CaCO3), ακολουθούμενο από τριφωσφορικό ασβέστιο (0,8%) και ανθρακικόμαγνήσιο). Από την άλλη πλευρά, το κέλυφος αυγού έχει το πλεονέκτημα ότι δεν περιέχει τοξικά στοιχεία.