...Ο σπόρος του μικρού σιταριού είναι τρυφερός. Μαγειρεύεται όπως το ρύζι και συνοδεύει ευχάριστα σαλάτες, λαχανικά ή κρέατα. Διακρίνεται για την πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε γλουτένη. Η αλεύρι από μικρό σιτάρι χρησιμοποιείται στη σύνθεση ψωμιών, γλυκών ή ζυμαρικών.
...Ο μικρός σιτάρι είναι ένας πολύ παλιός σπόρος που ονομάζεται επίσης ενγκρέιν. Η σφιχτή, λειωμένη και πολύ γευστική υφή του ξυπνά τις γεύσεις μας! Φτωχός σε γλουτένη. Πολύ εύπεπτος.
Μαγείρεμα 45 λεπτά σε 2 έως 3 φορές τον όγκο του σε νερό. Συνιστάται να ενυδατώσετε τους σπόρους την προηγούμενη μέρα σε ένα μπολ με νερό καλυμμένο, η μαγειρική θα είναι λιγότερο χρονοβόρα και η γεύση θα είναι πιο έντονη.