...Η λεπτή συμμαχία του φρέσκου σολομού και του καπνιστού σολομού σε συνδυασμό με τα φρέσκα φύλλα άνηθου καθιστούν αυτό το προϊόν ένα απαραίτητο κλασικό.
Συστατικά:
Φρέσκος σολομός 44%, καπνιστός σολομός, κρέμα, ζωμός ψαριού, κρεμμύδι, ελαιόλαδο, άνηθος, αλάτι, agar agar, λευκό πιπέρι.
Καθαρό βάρος: 90 γρ.
... Οκτώβριο έως τον Απρίλιο), καθώς παρασκευάζουμε τον καπνιστό σολομό αποκλειστικά από φρέσκα ψάρια.
Βιολογικός καπνιστός σολομός
Είμαστε πιστοποιημένοι από την Ecocert από το 2004 για το φιλέτο φρέσκου σολομού, τον ολόκληρο και κομμένο καπνιστό βιολογικό σολομό, καθώς και για τον ολόκληρο και κομμένο καπνιστό σολομό χειροποίητης επεξεργασίας. Από σολομό Σκωτίας, Ιρλανδίας ή Νορβηγίας.
Σολομός μαριναρισμένος μεάνηθο
Αυτός ο σολομός μαρινάρεται αργά στους 0°/C, στον οποίο προσθέτουμε ψιλοκομμένο άνηθο.
... προσφέρει μια μοναδική διάσταση σε αυτά τα πιάτα και τους δίνει μια αναζωογονητική πινελιά.
Ιδέα συνταγής: Ψητός ΣολομόςμεΆνηθο
Συστατικά:
4 φιλέτα σολομού
2 κουταλιές της σούπας σπόρους άνηθου
Χυμός ενός λεμονιού
Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αναφορά: AR803824
Ean13: 3760306803824...
...Το "Gravad" προέρχεται από τα νορβηγικά και σημαίνει "θάβω", - ο σολομός αποθηκεύεται υπό πίεση με αλάτι και ζάχαρη για να διατηρηθεί.
Σήμερα, τα φιλέτα σολομού μαρινάρονται (τοποθετούνται) με αλάτι, ζάχαρη, άνηθο, μπαχαρικά, λίγο νερό πηγής και ουίσκι. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ο σολομός ζυμώνεται και ωριμάζει σε μια άλλη λιχουδιά. Η διαδικασία μαρινάρισματος διαρκεί περίπου τρεις ημέρες και καθιστά τον Gravad-σολομό διατηρήσιμο για αρκετές ημέρες. Η παραδοσιακή συνταγή - η συνταγή του σπιτιού μας - προσδίδει στον σολομό την ιδιαίτερα λεπτή, πικάντικη και αρωματική γεύση του.