...Η κύμινο έχει μια ελαφρώς καυτερή γεύση και έντονο πικάντικο άρωμα.
Από την αρχαιότητα, οι σπόροι κύμινου ενισχύουν την όρεξη και προάγουν την πέψη. Γι' αυτό το λόγο, το κύμινο χρησιμοποιείται σε λιπαρά κρέατα (όπως χοιρινό, αρνί ή λαρδί), καθώς και σε όσπρια που είναι δύσκολα στην πέψη.
Χρήση για
Ψωμί και αρτοσκευάσματα, πάστες, σούπες, πιάτα με κρέας, πιάτα με πατάτες.
Γεύση
Βότανο-πικάντικο
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.
Πρωτεΐνες (γ / 100γ)… 18
Λίπη (γ / 100γ)… 22
Υδατάνθρακες (γ / 100γ)… 34
Ενεργειακή αξία (kcal / 100γ)… 410...