...Η ικανότητα των μούρων του κυπαρισσιού να προστατεύουν το κρασί από την ξινίλα ήταν γνωστή ακόμη και στην Αρχαία Ρώμη. Στις μεσογειακές χώρες και στη Σκανδιναβία, οι κώνοι κυπαρισσιού έχουν χρησιμοποιηθεί σε μαρινάδες και καρυκεύματα για κρέας και ψάρι.
Χρήση για
Βασικά για σάλτσες, σούπες, σάλτσες, πιάτα με θηράματα, μαρινάδες, εντόσθια, ξινολάχανο.
Γεύση
Πικάντικη, ξινά πικρή.
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.
Πρωτεΐνες (γ / 100γρ)… 7,5
Λίπη (γ / 100γρ)… 5,5
Υδατάνθρακες (γ / 100γρ)… 57
Ενεργειακή αξία (kcal / 100γρ)… 310...