Το έτος ήταν 1953 και ο νεαρός Μανουέλ Ζόρζ Γκόμες ολοκλήρωνε την βασική εκπαίδευση όταν κληρονόμησε τις πρώτες γαίες που σήμερα αποτελούν μέρος των διαφόρων ιδιοκτησιών της "Hortícolas Casal D'Avó". Στην αρχή παρήγαγε σιτάρι, κριθάρι και καλαμπόκι, περνώντας αργότερα στους ραπανάκια, που είχαν μεγάλη ζήτηση στην αγορά της Ριμπέιρα στη Λισαβόνα. Σήμερα, η "Hortícolas Casal D'Avó" παράγει 10 ποικιλ...
... κολοκύθα.
Τρόπος παρασκευής:
Βάλτε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, προσθέστε το ρύζι και αφήστε το να μαγειρευτεί λίγο, αλατοπιπερώστε κατά βούληση. Στη συνέχεια, προσθέστε περίπου 100 ml λευκού κρασιού και αφήστε το να εξατμιστεί. Προσθέστε σταδιακά ζεστό νερό (λίγο παραπάνω από το διπλάσιο του ρυζιού), ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 20 έως 25 λεπτά.
Το ριζότο πρέπει να είναι...
Γεωργική επιχείρηση, με περισσότερα από είκοσι χρόνια, αφιερωμένη στην παραγωγή και προετοιμασία λαχανικών και φρούτων. Διαθέτει εκτενή εμπειρία στην εξαγωγή τόσο προς την ΕΕ όσο και προς την Αφρική και τη Λατινική Αμερική.
Παραγωγή προϊόντων όπως: Κολοκύθα Butternut, Λάχανο, Καρδιά, Πορτογαλικό, Μπρόκολο, Πιπεριές, Κρεμμύδι, Λευκό πεπόνι, Καρπούζι, Ραπανάκι, Καρότα, Μήλα, Αχλάδια, κ.λπ.