... ελιάς Taggiasca και της ελιάς Peranzana: και οι δύο ποικιλίες παράγουν πολύ φρουτώδη ελαιόλαδα: η πολύ γλυκιά Taggiasco, η Peranzana Extra με πιο έντονες πικάντικες νότες.
Ο συνδυασμός είναι πολύ ευχάριστος.
Το όνομα "Arzentu" Argento στη λιγουριανή διάλεκτο αναφέρεται σε ένα ευγενές προϊόν, αλλά με μια ζωντανή νότα, στο όνομά του και στη γεύση του.
Οι ελιές συλλέγονται με το χέρι τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Η εξαγωγή του ελαιολάδου πραγματοποιείται με τη μέγιστη προσοχή, αυστηρά ψυχρής.
... ανοσοποιητικό σύστημα και την υγιή επιδερμίδα. Περιέχουν επίσης κάλιο, ασβέστιο και φυτικές ίνες, όλες σημαντικές θρεπτικές ουσίες για τον οργανισμό μας. Επιπλέον, έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και θερμίδες, γεγονός που τα καθιστά ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να διατηρήσουν μια ισορροπημένη διατροφή.
ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ
Στην κουζίνα, τα κουμκουάτ μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Μπορούν να καταναλωθούν φρέσκα ως σνακ, να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή μαρμελάδας ή να προστεθούν σε σαλάτες και πιάτα με κρέας ή ψάρι για μια πινελιά γλυκύτητας.
...Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο φρουτώδες ελαφρύ με αρώματα ώριμης ελιάς που παραπέμπουν σε κίτρινο μήλο ή στον καρπό της αμυγδαλιάς.
Έχει μια απαλή και λεπτή γεύση, λιγότερο επίμονη σε σύγκριση με άλλα λάδια.
Ιδανικό για οποιοδήποτε πιάτο; προσαρμόζεται ιδιαίτερα σε πιάτα μέτριας δομής όπως: ορεκτικά και βλαστάρια ραπανάκι, φάβες και πικραλίδες, λευκά κρέατα, ατμισμένο ψάρι, σαλάτες, κ.λπ…...