...Το DMH είναι μέτριο σε γλυκύτητα. Είναι 65-70% τόσο γλυκό όσο η σακχαρόζη και έχει μια λύση, η οποία είναι πολύ λιγότερο ιξώδης από τη Υγρή Γλυκόζη. Το DMH διαλύεται ελεύθερα στο νερό σε θερμοκρασία δωματίου και επίσης σε βραστό αλκοόλ. Η δεξτρόζη έχει μεγαλύτερη κατάθλιψη του σημείου πήξης από αυτή της ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο, με αποτέλεσμα μια πιο ομαλή και κρεμώδη υφή των τελικών προϊόντων, δηλαδή των κατεψυγμένων τροφίμων. Είναι επίσης ένα σημαντικό συστατικό της μικροβιακής τροφής για τη σύνθεση αντιβιοτικών.