... και το 2013 (Merlot) με πίεση υπό ουδέγες αέρια εκφράζουν πιο λεπτές αρωματικές νότες, λιγότερο επηρεασμένες από τις φυτικές αρωματικές αποχρώσεις του στέμφυλου που συνήθως σχετίζονται με τα κρασιά πίεσης. Οι τανίνες, που υπάρχουν στους χυμούς του τέλους της πίεσης φαίνεται επίσης να είναι λιγότερο σκληρές. Από χημική άποψη, τα κρασιά περιέχουν χαμηλότερες συγκεντρώσεις σε MND: 3-μεθυλ-2,4-νοναδιόνη, πολύ οσμηρό συστατικό που σχετίζεται με μια οξειδωτική εξέλιξη των κρασιών (Ponset al. 2008, 2011, 2013)».
www.bucher-inertys.com...