...Αλλοτε, η μοσχοκάρυδος ήταν απίστευτα ακριβή, αλλά σήμερα βρίσκεται σε όλα τα ράφια μπαχαρικών. Ο "μακίς", ή μάζα, είναι η κοκκινωπή περιτύλιξη του καρπού του μοσχοκαρυδιά και πήρε το όνομά του επειδή αρχικά συγχέονταν με το αποξηραμένο άνθος της μοσχοκαρυδιάς. Η λεπτή και αρωματική γεύση του είναι πιο γλυκιά από αυτή της μοσχοκάρυδου και, όπως η ρίζα κουρκουμά, είναι χαρακτηριστικό των...
... νότες.
Καβουρδισμένος καφές
Κατά την κατασκευή των βαρελιών μας, ψήνουμε τις σανίδες για να τους δώσουμε το σχήμα τους αλλά και γιατί αυτή η διαδικασία επιτρέπει στο νεαρό κονιάκ να εμπλουτιστεί με νόστιμες νότες καβουρδισμένου καφέ.
Δαμάσκηνα
Χαρακτηριστικό της δεύτερης φάσης της διαδικασίας ωρίμανσης, το άρωμα του δαμάσκηνου υποδηλώνει ότι το κονιάκ έχει φτάσει στην πλήρη ωριμότητά του.
ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ...
...Το μαύρο τσάι είναι μια ποικιλία τσαγιού γνωστή στο ευρύ κοινό, είναι παράγωγο του πράσινου τσαγιού που έχει υποστεί οξείδωση, γεγονός που του δίνει το χαρακτηριστικό μαύρο χρώμα του.
Επιτρέπει να αντικαταστήσετε μια κούπα καφέ το πρωί και να παραμείνετε ξύπνιοι όλη την ημέρα, αλλά όχι μόνο αυτό· έχει πολλές ιδιότητες και οφέλη για το σώμα.
... επιλέξετε:
Το χρώμα της σακούλας σας: καφέ ή λευκή με στίγματα; Εξαρτάται από το λογότυπό σας και από το πώς προσαρμόζεται στο φόντο στο οποίο εφαρμόζεται.
Τη ποικιλία σπόρων που θα εισάγετε στη σακούλα σας: ο παπαρούνας έχει αυτό το όμορφο κόκκινο χρώμα που είναι χαρακτηριστικό των γιορτών, ενώ η νιγέλλα της Δαμασκού έχει ένα κρύο μπλε που θυμίζει τον χειμώνα και τις παγωμένες θερμοκρασίες.
Ποικιλία: Άγρια παπαρούνα
Βάρος: 3 γ
Διαστάσεις: 70 x 100 χλστ.
... συντηρητικά / χωρίς τεχνητές γεύσεις / vegan / χωρίς αλλεργιογόνα / ιδανικό ως αντικατάσταση του αλατιού
Προέλευση: Γαλλία & Γερμανία
Εμφάνιση: χαρακτηριστικόκαφέ χρώμα
Γεύση: φυσική οξύτητα και πικάντικη
Οξύτητα: 5°
Συμβουλές χρήσης:
Καρύκευμα σαλατών και άλλων μαγειρικών παρασκευών (σάλτσες, αποσυμπίεση, μαρινάδα, κονσομέ...). Ως ρόφημα: 1 κουταλάκι του γλυκού σε ένα ποτήρι χλιαρού νερού για να το πιείτε νηστικοί το πρωί.
... συνέχεια τυλίγεται σε μια πετσέτα και πιέζεται ανάμεσα σε δύο σανίδες, αποκτώντας έτσι το παραλληλεπίπεδο σχήμα του. Αυτό το ζαμπόν παρουσιάζεται πάντα χωρίς κόκαλο.
Οι φέτες είναι ανοιχτού κόκκινου χρώματος. Η υφή του είναι μαλακή και τρυφερή. Η φρουτώδης μυρωδιά του αλκοόλ και οι πικάντικες νότες του του δίνουν ένα χαρακτηριστικό άρωμα.
Το ζαμπόν της Βεντέ καταναλώνεται κυρίως ωμό, σε λεπτές φέτες. Μπορεί ωστόσο να εκτιμηθεί παραδοσιακά μαγειρεμένο σε πιο χοντρές φέτες και συνοδευόμενο από μογκέτες.