... χρόνου μαγειρέματος, διατηρώντας παράλληλα μεγάλο μέρος των θρεπτικών ιδιοτήτων του ολόκληρου ρυζιού.
Συμβουλές προετοιμασίας
Υπολογίστε περίπου 60g ρυζιού ανά άτομο. Βάλτε το ρύζι να βράσει σε μια κατσαρόλα και καλύψτε το άφθονα με κρύο νερό. Φέρτε σε βρασμό και αφήστε να μαγειρευτεί για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Στραγγίστε και ξεπλύνετε κατά βούληση.
...Ετοιμάστε τη μαρινάδα αναμειγνύοντας 1 ματσάκι ψιλοκομμένο βασιλικό, 1 πρέζα άνθη θυμαριού, 15 cl ελαιόλαδο, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, αλάτι και πιπέρι στο μίξερ. Ένα ή δύο μικρά χτυπήματα στο μίξερ αρκούν για να συνδυαστούν τα υλικά. Αλείψτε τις γαρίδες με τη μαρινάδα και αφήστε τις να μαριναριστούν στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Λαδώστε ελαφρώς την πλάκα και ζεστάνετέ την. Σοτάρετε τις γαρίδες για 3 έως 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Σερβίρετε με ρύζιμπασμάτι ή ζυμαρικά. Καλή απόλαυση!
Από το 2010, η εταιρεία μας EURL ID BIO ειδικεύεται στην επιλογή, την εισαγωγή και την εμπορία βιολογικών τροφίμων. Προερχόμενα από την Ινδία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ελλάδα, προσφέρουμε ρύζιμπασμάτι, μπαχαρικά, τσάι, αρωματικά βότανα και ελαιόλαδο. Έχουμε επίσης δραστηριότητα χειροποίητης επεξεργασίας και προσφέρουμε φυτικά εδέσματα, πάστες κάρυ, μουστάρδες παλαιού τύπου και σάλτσες...