...Συνήθως, οι πιο τρυφερές κοπές βοδινού με την ελάχιστη ποσότητα συνδετικού ιστού είναι αυτές που βρίσκονται κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης του ζώου, καθώς κάνουν τη λιγότερη δουλειά. Το φιλέτο ή το τρυφερό κρέας (όπως υποδηλώνει το όνομα) είναι μία από αυτές τις κοπές. Με ελάχιστο ή καθόλου λίπος ή συνδετικό ιστό, το φιλέτο είναι καλύτερα προσαρμοσμένο για κοπή σε μπριζόλες για τηγάνισμα σε τηγάνι και ψητό ή σε λωρίδες για τηγάνισμα σε γουόκ.
...Η Φιλέτο είναι το πιο τρυφερό κομμάτι βοδινού κρέατος. Έχει επίσης λίγη λιπαρή μαρμπλινγκ, γεγονός που το καθιστά αγαπημένο για όσους αγαπούν το μπριζόλα αλλά προσέχουν την κατανάλωση λίπους. Για τους περισσότερους, μια μπριζόλα φιλέτο έχει λιγότερο λίπος από το αντίστοιχο βάρος ενός μηρού κοτόπουλου. Αν προσέχετε το βάρος σας αλλά έχετε επιθυμία για μια τρυφερή μπριζόλα, το φιλέτο είναι η τέλεια...
...Σπίτι σε άπαχα, φτηνά κομμάτια που προέρχονται από την πίσω πλευρά και τα πίσω πόδια. Οι μύες σε αυτήν την περιοχή χρησιμοποιούνται για κίνηση, οπότε το βοδινό είναι πιο άπαχο και λιγότερο τρυφερό. Συχνά πωλείται ως ψητά, μπριζόλες για μαρινάρισμα ή κιμάς.