... προϊόντων. Επιτρέπει τη συντήρηση ειδών που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα ή εφήμερα, τα οποία είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθούν φρέσκα στα πάγκους των παραγωγών. Αυτό ισχύει για τον κοπρίνο με τρίχες, την αμανίτα των Καίσαρων ή την κουλεμέλα. Η ιδιαίτερη υφή, η συγκέντρωση των γεύσεων και των αρωμάτων, η ευκολία και η ποικιλία της χρήσης τους τα καθιστούν μια πρωτότυπη γαστρονομική εμπειρία. Τα μανιτάρια, τα φύκια και τα θαλασσινά δεν έχουν θεραπευτική αξία, αλλά δίνουν νόημα στον νεολογισμό αλικαμάν, ο οποίος προάγει μια ευνοϊκή προληπτική διαχείριση της υγείας για τον καταναλωτή.