Η ερυθριτόλη είναι μια φυσική αλκοόλη ζάχαρης/πολυόλη που έχει εγκριθεί για χρήση ως πρόσθετο τροφίμων σε όλο τον κόσμο. Η ερυθριτόλη είναι σχεδόν 70% γλυκιά όσο η ζάχαρη και χρησιμοποιείται ως γλυκαντική ουσία μαζικής παραγωγής. Η ερυθριτόλη ανακαλύφθηκε το 1848 και απαντάται φυσικά σε ορισμένα φρούτα και ζυμωμένα τρόφιμα. Το προφίλ γεύσης της ερυθριτόλης είναι πολύ παρόμοιο με αυτό της ζάχαρης. Είναι μη καριογόνος και έχει την υψηλότερη πεπτική ανεκτικότητα από τις πολυόλες. Δεδομένου ότι είναι φυσική, δεν προκαλεί παρενέργειες και έχει γεύση σχεδόν ακριβώς όπως η ζάχαρη χωρίς τις θερμίδες.
Αριθμός EC: 205-737-3
Μοριακός τύπος: C4H10O4
Αριθμός CAS: 149-32-6
Ιδρυμένη με το όνομα Miskos Helva στην Κωνσταντινούπολη, Φατίχ, η Miskos έχει συνεχώς προσαρμοστεί στις εξελισσόμενες συνθήκες της αγοράς και στα πρότυπα διεθνών οργανισμών. Για να καλύψει τις αυξανόμενες απαιτήσεις των πελατών, αρχικά μετακόμισε στο εργοστάσιό της στην Κωνσταντινούπολη, Μπαχτσελίεβλερ, και στη συνέχεια στην παραγωγική περιοχή 10.000 τ.μ. στη Ζώνη Οργανωμένης Βιομηχανίας Κασταμονής.
Η Miskos δεσμεύεται για τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας. Η εταιρεία δίνει προσεκτική προσοχή στη συμμόρφωση με τις συνθήκες ποιότητας και υγιεινής κατά την παραγωγή και λαμβάνει υπόψη τις απαιτήσεις των νόμων για την επαγγελματική υγεία και ασφάλεια και τα τρόφιμα. Οι σταθερά αυξανόμενοι δείκτες κερδών της εταιρείας δείχνουν ότι η Miskos είναι στον σωστό δρόμο με αυτή την εστίαση στην ποιότητα.
Η Miskos είναι γνωστή για τις τραγανές, ξηρές πάστες φρούτων, το wafer halva, το cekme halva και το τουρκικό παραμυθένιο μετάξι. Η φυσική προσέγγιση παραγωγής αναδεικνύει τη παραδοσιακή τουρκική γεύση και διασφαλίζει επίσης την αυξανόμενη δημοτικότητα των προϊόντων στο εξωτερικό.
Οι κεριά είναι εξαιρετικά πολυδιάστατα συστατικά, εκτιμώμενα σε διάφορους τομείς της βιομηχανίας καλλυντικών και φαρμακευτικών προϊόντων λόγω των προστατευτικών, ενυδατικών και συντηρητικών τους ιδιοτήτων. Φυσικά κεριά, όπως το κερί μέλισσας, το carnauba, το jojoba ή το candelilla, χρησιμοποιούνται ως συστατικά περιποίησης, που δημιουργούν στην επιφάνεια του δέρματος ή των μαλλιών μια λεπτή μεμβράνη, προστατεύοντας από την απώλεια υγρασίας και τις βλαβερές εξωτερικές επιδράσεις.
Στα καλλυντικά, παίζουν ρόλο εμολιέντων, προσδίδοντας στα προϊόντα μια κρεμώδη υφή και βελτιώνοντας τις εφαρμοστικές τους ιδιότητες. Τα φυτικά κεριά, όπως το carnauba ή το candelilla, είναι δημοφιλής επιλογή σε vegan προϊόντα, παρέχοντας παρόμοιες ιδιότητες με το κερί μέλισσας χωρίς ζωικά συστατικά. Τα κεριά βοηθούν επίσης στην αύξηση της διάρκειας των χρωματιστών καλλυντικών, όπως κραγιόν ή μάσκαρα, εξασφαλίζοντας καλύτερη πρόσφυση του προϊόντος στο δέρμα και παρατείνοντας τον χρόνο χρήσης του.
Χάρη στην φυσική τους προέλευση, τα κεριά είναι επίσης ήπια και ασφαλή, γεγονός που τα καθιστά ευρέως χρησιμοποιούμενα στην περιποίηση ευαίσθητου δέρματος. Κεριά όπως το jojoba δείχνουν υψηλή συμβατότητα με τη δομή του ανθρώπινου δέρματος, επιτρέποντάς τους να προσφέρουν έντονη ενυδάτωση χωρίς τον κίνδυνο φραξίματος των πόρων. Είναι επίσης πολύτιμη προσθήκη σε προστατευτικά παρασκευάσματα, π.χ. σε βάλσαμα χειλιών και κρέμες για το χειμώνα, που έχουν σκοπό να προστατεύσουν το δέρμα από τον άνεμο και τις χαμηλές θερμοκρασίες.
Τα κεριά είναι φυσικά συστατικά που όχι μόνο υποστηρίζουν την περιποίηση, αλλά και βελτιώνουν την υφή και τη σταθερότητα των προϊόντων, επιτρέποντας τη δημιουργία καλλυντικών με πλούσιες φόρμουλες, που όχι μόνο δρουν αποτελεσματικά, αλλά και προσφέρουν ευχάριστες εμπειρίες χρήσης.