Το λάδι σόγιας είναι ένα φυσικό, οικονομικό λάδι που εξάγεται από ολόκληρους σπόρους σόγιας. Είναι το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο λάδι στον κόσμο και πωλείται είτε ως καθαρό λάδι σόγιας είτε ως κύριο συστατικό σε φυτικά έλαια. Επεξεργασμένο σε μαργαρίνη και λιπαρές ουσίες, το προφίλ των 85% ακόρεστων λιπαρών του λαδιού σόγιας είναι από τα υψηλότερα στα φυτικά έλαια. Το λάδι σόγιας περιέχει 61% πολυακόρεστα λιπαρά και 24% μονοακόρεστα λιπαρά. Τα κορεσμένα λιπαρά στη διατροφή μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα και να αυξήσουν τον κίνδυνο καρδιοπάθειας. Έτσι, οι επαγγελματίες υγείας προτείνουν την αντικατάσταση των κορεσμένων λιπαρών με ακόρεστα λιπαρά όσο το δυνατόν περισσότερο.