Ο κάτοχος του επαγγελματικού πτυχίου μαγειρικής κατέχει τις τεχνικές εκτέλεσης και παρουσίασης όλων των πιάτων του εστιατορίου. Διαχειρίζεται την προμήθεια, τα αποθέματα και τις παραγγελίες προς τους προμηθευτές. Πρέπει επίσης να ελέγχει τα κόστη για να διασφαλίσει την κερδοφορία του εστιατορίου του ή του ιδρύματος που έχει υπό την ευθύνη του.
Είναι ικανός να καθοδηγεί μια ομάδα.
Φροντίζει για την τήρηση των κανόνων υγιεινής, υγείας και ασφάλειας, ενώ παρακολουθεί την διατροφική ισορροπία των μενού του.
Για να παρουσιαστείτε στο κρατικό πτυχίο, μέσω μιας VAE, είναι απαραίτητο να ασκείτε τις παραπάνω λειτουργίες και να έχετε πραγματοποιήσει τουλάχιστον δύο δραστηριότητες που σχετίζονται με τους παρακάτω τομείς.