Καραμέλες με δαμάσκηνα και κακάο
Συνταγή για 12 καραμέλες
● 120 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης 35% λιπαρά
● 1 βάζο ζάχαρη U Zuccaru Σακχαροκατασκευαστής με δαμάσκηνα Κορσικής και κακάο O Mà!
Ανακατέψτε 120 γρ. ζάχαρη με δαμάσκηνα Κορσικής και κακάο O Mà με την πλήρη κρέμα γάλακτος.
Ζεστάνετε το μείγμα σε μια κατσαρόλα.
Μόλις η καραμέλα αποκτήσει όμορφο χρώμα κεχριμπαρένιο, αποσύρετε από τη φωτιά και τοποθετήστε μικρές ποσότητες σε ένα φύλλο λαδόκολλας.
Αφήστε να κρυώσει. Δημιουργήστε μπάλες από μαλακή καραμέλα με τα δάχτυλα.
Ρολάρετε στη ζάχαρη με δαμάσκηνα Κορσικής και κακάο O Mà!
Απολαύστε με απόλαυση και με τα δάχτυλα!
Η φυσική εκχύλιση κακάου αποκτάται μέσω υδροαλκοολικής εκχύλισης από φασόλια κακάου που καβουρδίζουμε εμείς οι ίδιοι. Η εκχύλισή μας είναι πιστοποιημένη από την ECOCERT FR-BIO-01.
Πολλοί το ονειρεύτηκαν, εμείς το κάναμε! Επιλέξαμε ένα μαύρο τσάι από την Ινδία, από την περιοχή του Άσαμ, και το αναμείξαμε με κακάο από τη Γκάνα και νεπίτα από την Κορσική, για να δημιουργήσουμε μια κούπα καθαρής απόλαυσης, με μηδενικές θερμίδες.
Συστατικά: Μαύρο τσάι Άσαμ (37.70%)
Οι τρούφες Crunchiella
Συνταγή για 25 τρούφες
● 1 βάζο Crunchiella O Mà!
● 100 γρ. κακάο σε σκόνη
Γεμίστε μια φόρμα σιλικόνης με μίνι αποτυπώματα ημισφαιρίων με Crunchiella O Mà!
Τοποθετήστε την κατάψυξη για όλη τη νύχτα ώστε τα ημισφαίρια να σφίξουν.
Την επόμενη μέρα, ξεφορμάρετε τα ημισφαίρια από το Crunchiella O Mà! και ενώστε τα το ένα με το άλλο.
Ζεστάνετε με τα δάχτυλα για να πετύχετε τη σύνθεση.
Ρολάρετε στη σκόνη κακάο.
Τοποθετήστε στο ψυγείο πριν την απόλαυση.
Αφήστε την απόλαυση να κάνει τη δουλειά της...!
Συνταγή που δημιουργήθηκε από την Emilie από το Le Meilleur Pâtissier M6 σεζόν 3, η οποία χρησιμοποίησε την μαρμελάδα μας σοκολάτας γάλακτος με αχλάδι και καραμέλα και τα Cukizzi μας με φυστίκι και σοκολάτα γάλακτος με καραμέλα.
Για να παρασκευαστεί και να απολαύσετε χωρίς καμία μετριοπάθεια...