Η Κουινέρον, γνωστή και ως Κινόα ή Περουβιανό ρύζι, είναι τα λεγόμενα Ψευδοσπόρια, δηλαδή ένα φυτό που παράγει αμυλώδη σπόρους, αλλά δεν είναι πραγματικά. Προέρχεται από τη Νότια Αμερική, όπου εκτιμάται για την θρεπτική της αξία εδώ και αιώνες. Ονομάζεται "άγιος των Ίνκας." Περιέχει επίσης σαπωνίνες, χάρη στις οποίες μπορεί να εμφανίζει αντι-αλλεργικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιμυκητιασικές, ιικές και ανοσοδιεγερτικές επιδράσεις. Ο σπόρος έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες λόγω της εξαιρετικά μεγάλης ποσότητας φλαβονοειδών. Η Κινόα δεν περιέχει γλουτένη και είναι εύπεπτη. Το κόκκινο ρύζι έχει πιο έντονη γεύση και άρωμα από την λευκή κινόα. Έχει μια ελαφρώς τραγανή φλούδα και ταιριάζει καλά με σαλάτες. Μπορεί να υποβληθεί σε επεξεργασία, δίνοντάς της ξηρούς γεύσεις και χρησιμοποιείται σε επιδόρπια. 6.1g - 9% Συμπεριλαμβανομένων κορεσμένων λιπαρών οξέων 0.7g - 3% Υδατάνθρακες 57 - 22% Συμπεριλαμβανομένων των σακχάρων 0g - 0% Πρωτεΐνη 14g - 28% Αλάτι 0.01g < 1% *RWS - αναφορά διατροφικής αξίας <strong>Εφαρμογή</strong> Οι κόκκοι Κουινέρον πριν το μαγείρεμα θα πρέπει να...
Η κινόα, γνωστή και ως κινόα ή περουβιανό ρύζι, είναι τα λεγόμενα ψευδοσπόρια, δηλαδή ένα φυτό που παράγει αμυλώδη σπόρους, αλλά δεν είναι πραγματικά. Προέρχεται από τη Νότια Αμερική, όπου εκτιμάται για τη θρεπτική της αξία εδώ και αιώνες. Αποκαλείται "άγιος των Ίνκας." Περιέχει επίσης σαπωνίνες, χάρη στις οποίες μπορεί να επιδείξει αντι-αλλεργικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιμυκητιασικές, ιογενείς και ανοσοδιεγερτικές επιδράσεις. Ο σπόρος έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες λόγω της εξαιρετικά μεγάλης ποσότητας φλαβονοειδών. Η κινόα δεν περιέχει γλουτένη και είναι εύπεπτη. %Περιλαμβάνοντας κορεσμένα λιπαρά οξέα 0,7g - 3% υδατάνθρακες 57 - 22% περιλαμβάνοντας σάκχαρα 0g - 0% πρωτεΐνη 14g - 28% αλάτι 0,01g < 1% *RWS - αναφορά τροφίμου αξίας <strong>χρήση</strong> Οι κόκκοι κινόας θα πρέπει να ξεπλένονται σε νερό πριν το μαγείρεμα. Μαγειρέψτε για περίπου 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Θα ξέρουμε ότι η κινόα είναι έτοιμη όταν εμφανιστούν οι χαρακτηριστικές "ουρές" που θα προκύψουν από τους κόκκους κινόας κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.