Εάν επιδιώκεται απώλεια βάρους μέσω άσκησης και διατροφής, συνιστάται η λήψη καρνιτίνης ως συμπλήρωμα για να επιτευχθεί καλύτερη μετατροπή των λιπαρών οξέων.
Εάν επιδιώκεται απώλεια βάρους μέσω άσκησης και διατροφής, συνιστάται η λήψη καρνιτίνης ως συμπλήρωμα για να επιτευχθεί καλύτερη μετατροπή των λιπαρών οξέων, καθώς ο μεταβολισμός στους υπέρβαρους συνήθως δεν είναι προσαρμοσμένος στην σωματική απόδοση.
Ιδιαίτερα οι αθλητές αντοχής καταναλώνουν συχνά L-καρνιτίνη ως συμπλήρωμα διατροφής, καθώς με τη λήψη L-καρνιτίνης μπορούν να επιτευχθούν αυξήσεις στην απόδοση. Αυτή η αύξηση της απόδοσης αναφέρεται στην αποκατάσταση μετά από μεγάλη σωματική προσπάθεια. Η καρνιτίνη θεωρείται στον αθλητισμό ως ένας από τους πιο ισχυρούς ενισχυτές απόδοσης και καυστήρες λίπους.
Ο γλυκόζη σιρόπι είναι μια σημαντική πρώτη ύλη για τη βιομηχανία ζαχαρωτών και μαρμελάδων, καθώς και για την αρτοποιία και την ζαχαροπλαστική. Το σιρόπι γλυκόζης 45° μπορεί να σχηματιστεί σε σφαίρα με το χέρι, καθώς είναι πιο σφιχτό λόγω της υψηλότερης περιεκτικότητάς του σε ξηρή ύλη. Μπορεί έτσι να χρησιμοποιηθεί π.χ. για γλάσες κέικ, σοκολατάκια, σοκολάτα μοντελισμού, καραμέλες και παγωτό.