{"Nez":"Μύτη","Accord metvin":"Συνοδεία φαγητού-κρασιού","servir entre 17 et 19°C":"σερβίρετε μεταξύ 17 και 19°C","arômes de petits fruits rouges et de fruits rouges mures, épices orientales, puissant mais pas agressif":"αρώματα από μικρά κόκκινα φρούτα και ώριμα κόκκινα φρούτα, ανατολίτικα μπαχαρικά, ισχυρό αλλά όχι επιθετικό","Macération semicarbonique. Après la fermentation, le vin est élevé en cuve inox jusqu’à sa mise en bouteille.":"Μακροχρόνια ημι-διοξείδωση. Μετά τη ζύμωση, το κρασί ωριμάζει σε δεξαμενές inox μέχρι την εμφιάλωσή του.","robe pourpre, sombre et intense, nuances violettes":"ρόμπα πορφυρή, σκοτεινή και έντονη, βιολετί αποχρώσεις","Temps de garde:10 ans":"Χρόνος παλαίωσης: 10 χρόνια","Bouche":"Στόμα","Appellation:Minervois":"Ονομασία: Minervois","Domaine:Domaine du Siestou":"Κτήμα: Domaine du Siestou","Cépage:Carignan, Syrah":"Ποικιλία: Carignan, Syrah","Culture:Biologique":"Καλλιέργεια: Βιολογική","Label:Indication Géographique Protégée":"Ετικέτα: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη","Œil":"Μάτι","Taux d’alcoolémie:14% vol":"Ποσοστό αλκοόλ: 14% vol","Conditionnement:Carton de 6 bouteilles de 75cl":"Συσκευασία: Κουτί με 6 φιάλες των 75cl","Le conseil de l’œnologue":"Η συμβουλή του οινολόγου","viandes rouges, gibiers, plats gastronomiques":"κόκκινα κρέατα, θηράματα, γαστρονομικά πιάτα","petits fruits rouges, fruits rouges mures":"μικρά κόκκινα φρούτα, ώριμα κόκκινα φρούτα","Vinification":"Οινοποίηση","Millésime:2019":"Χρονιά: 2019"}
Αμπελώνας : Τελείως νότια της Βουργουνδίας, στα σύνορα με το Μποζολέ, η περιοχή της ονομασίας ξεπερνά αυτή του χωριού. Το χωριό του Σαιν-Βεράν έχει ένα "d", η ονομασία δεν το έχει γιατί συλλέγεται από έξι χωριά. Ιδρύθηκε το 1971, είναι η προτελευταία ονομασία που δόθηκε στην περιοχή του Μακονέ.
Αμπελουργία :
Το έδαφος : ένας ιουρασικός ασβεστόλιθος που επεκτείνει τις ασβεστολιθικές στρώσεις της Κοτ-ντ'Ορ, ιδανικός για το Chardonnay.
Πυκνότητα φύτευσης : 8.500 φυτά/εκτάριο.
Κλάδεμα : Γκιό.
Συγκομιδή : Χειρονακτική
Αποδόσεις : 55 έως 65 hl/ha, επιτρέπει στα σταφύλια να αποκαλύψουν τις αποχρώσεις του εδάφους μας.
Οινοποίηση : Πολύ αργή πίεση, για να σεβαστεί τον καρπό. Οι χυμοί της τελευταίας πίεσης δεν κρατούνται.
Ωρίμανση : Σε δεξαμενές για 6 έως 8 μήνες. Καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, οι αποφάσεις λαμβάνονται κυρίως με βάση τις γευστικές δοκιμές. Αυτά τα δεδομένα συμπληρώνονται φυσικά από τις τεχνικές αναλύσεις. Όπως και για όλα τα κρασιά του κτήματος.