Στις ετικέτες τροφίμων, χρησιμοποιούνται μια ευρεία ποικιλία πρώτων υλών ετικετών με διαφορετικές ιδιότητες ανάλογα με τις απαιτήσεις κάθε συγκεκριμένου προϊόντος. Η γενική απαίτηση για τις πρώτες ύλες ετικετών είναι ότι τα προϊόντα πρέπει να είναι ανθεκτικά σε μηχανικές ζημιές που μπορεί να προκύψουν κατά τη μεταφορά. Για τα ψυχόμενα και κατεψυγμένα τρόφιμα, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούνται υλικά ετικετών ανθεκτικά στην υγρασία ή να γίνεται επιπλέον πλαστικοποίηση της ετικέτας.