Στις ετικέτες τροφίμων, χρησιμοποιούνται μια ευρεία ποικιλία πρώτων υλών ετικετών με διαφορετικές ιδιότητες ανάλογα με τις απαιτήσεις κάθε συγκεκριμένου προϊόντος. Η γενική απαίτηση για τις πρώτες ύλες ετικετών είναι ότι τα προϊόντα πρέπει να είναι ανθεκτικά σε μηχανικές ζημιές που μπορεί να προκύψουν κατά τη μεταφορά. Για τα ψυχόμενα και κατεψυγμένα τρόφιμα, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούνται υλικά ετικετών ανθεκτικά στην υγρασία ή να γίνεται επιπλέον πλαστικοποίηση της ετικέτας.
Η υδροκινόνη παράγεται ως αναστολέας, αντιοξειδωτικό και ενδιάμεσο στη σύνθεση χρωστικών, καυσίμων κινητήρων και ελαίων; στη φωτογραφική επεξεργασία; και φυσικά σε ορισμένα φυτικά είδη. Η υδροκινόνη είναι ένα παράγωγο φαινόλης με αντιοξειδωτικές ιδιότητες που μπορεί να προκαλέσει τοξικότητα σε αρκετά όργανα, κυρίως στους νεφρούς. Χρησιμοποιείται ως τοπική θεραπεία για την υπερμελάγχρωση του δέρματος και σε διάφορα καλλυντικά προϊόντα, μεταβολίζεται κυρίως σε γλουταθειονικά σύμπλοκα και σχηματίζει μεταλλαξιογόνες προσθήκες DNA σε in-vitro συστήματα. (NCI04)