Το μέλι ή το σκούρο καφέ λάδι μαύρου κύμινου έχει ελαφρώς πικρή γεύση και έντονη, πικάντικη μυρωδιά. Παράγεται από μαύρο κύμινο (Nigella sativa). Η λινολεϊκή οξύ, που περιέχεται στο λάδι μαύρου κύμινου έως και 55%, είναι ακόρεστο λιπαρό οξύ της ομάδας Omega-6, το οποίο έχει θετική επίδραση στο δέρμα. Η ελαϊκή οξύ είναι ένα μονοακόρεστο λιπαρό οξύ και είναι το πιο κοινό οξύ Omega-9. Το EFA δεν ανήκει στα EFA - το ανθρώπινο σώμα μπορεί να παράγει αυτό το οξύ από άλλα λιπαρά οξέα. Η ελαϊκή οξύ παίζει προστατευτικό ρόλο στην πρόληψη της αθηροσκλήρωσης και των καρδιοαγγειακών παθήσεων. Τα σπόρια μαύρου κύμινου είναι πλούσια σε πολλές πολύτιμες ουσίες και βιταμίνες. Η σύνθεση περιέχει κυρίως: θυμαχινόνη; βιταμίνη Ε και βήτα-καροτένιο καθώς και βιταμίνες B; βιοτίνη - πολύτιμη για το δέρμα και τα μαλλιά μας καθώς και για τη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος; πολύτιμα φλαβονοειδή και στερόλες και αλκαλοειδή σπάνια στη φύση; αριθμός