Η αλλουλόζη, ένα γλυκαντικό χαμηλών θερμίδων, ανήκει στην ομάδα των μονοσακχαριτών και απαντάται φυσικά σε φρούτα όπως τα σύκα, οι σταφίδες και ο τζακφρούτ. Παράγεται εμπορικά από πηγές όπως το καλαμπόκι και είναι γνωστή για την 70% γλυκύτητά της σε σύγκριση με τη σακχαρόζη, αλλά με λιγότερες θερμίδες. Με γεύση παρόμοια με τη ζάχαρη, είναι δημοφιλής για τη μείωση θερμίδων και τη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα. Ο χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης την καθιστά κατάλληλη για διαβητικούς και δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων. Η αλλουλόζη προάγει επίσης την στοματική υγεία, καθώς δεν προάγει την τερηδόνα, και δείχνει σταθερότητα στο ψήσιμο και το μαγείρεμα, καθιστώντας την ευέλικτη για μια ποικιλία προϊόντων.
Μοριακός Τύπος:C6H12O6
Αριθμός CAS:551-68-8
Η Jagada συνεργάζεται με τους παραγωγούς ολλανδικών και τουρκικών σπαγγέτι και ζυμαρικών. Τα προϊόντα μας είναι φτιαγμένα από 100% σιμιγδάλι σκληρού σίτου με πιστοποιήσεις ποιότητας.