Κονφί ντουκάν με το λίπος του, αλάτι. Κρέατα προέλευσης Γαλλίας.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΣΕΦ:
Ανοίξτε το κουτί και βάλτε το σε μπεν μαρί για να λιώσει το λίπος.
Ψήστε τα μπούτια στον φούρνο ή σε τηγάνι και απολαύστε τα με μανιτάρια ή πατάτες τηγανητές στο λίπος.
Το κονφί είναι το πιάτο του Νότου! Ένα μπούτι από κονφί ντουκάν που έχει ψηθεί καλά στον φούρνο γίνεται τραγανό. Είναι υψηλή γαστρονομία που είναι προσιτή σε όλους μας.
Για αυτό το κονφί, αναθέτω ειδικά την εκτροφή των ντουκάν στον κ. Μάρτι στην Πλαίν, ένα μικρό χωριό χαμένο στις λόφους γύρω από το Καστελνοδάρι.