Το ρασ ελ χαντούτ είναι ένα μείγμα έντονα αρωματικό και λίγο πικάντικο. Έχει μια ιδιαίτερη γεύση, ζεστή και απαλή. Είναι ένα μείγμα γεύσεων που περιλαμβάνει κυρίως: καυτερή πιπεριά, κόλιανδρο, κύμινο, σκόρδο, μέντα, φύλλο δάφνης και αλάτι.
Χρήσεις του Ρας ελ χαντούτ στην κουζίνα:
Αναδεικνύει το κους κους, τα ταζίν, τις παστίλιες, τα πιάτα λαχανικών, τα θαλασσινά, τα λευκά κρέατα και τα ψάρια.
Τα οφέλη του Ρας ελ χαντούτ:
Είναι αντιφλεγμονώδες, αντιμικροβιακό και αντιοξειδωτικό…